Dodano: 2009-06-20 12:24 Zmieniono: 2009-06-20 12:30
Ja mimo wszystko wciąż nie mogę objąć rozumkiem, gdzie jest problem. Codziennie są jakieś koncerty, codziennie jest jakieś święto.
Czy powinnam się oburzać, jeśli koncert Lao Che odbędzie się w Ramadan? No, może nie ja, ale jakiś Muzułmanin mógłby podnieść krzyk.
Nie zgadzam się z tym, by dzień koncertu zmieniać, ponieważ koncert a święto to dla mnie odrębne kwestie, a ustępowanie w tej sytuacji może poprowadzić od żądania palca do żądania ręki.
Irytuje mnie, że ktoś odbiera człowiekowi wybór. Jeśli ktoś jest prawdziwie wierzącym katolikiem i się poczuwa do święta, to oczywiste chyba co będzie robił i gdzie pójdzie w dniu święta. I to, że gdzieś na świecie odbywa się właśnie koncert Madonny czy Behemoth tego nie zmieni. Ale są też ludzie, którzy katolikami nie są i woleliby robić co innego. Tylko najwyraźniej niektórzy przedstawiciele KK nie mogą tego przeboleć.
Wydaje mi się, że to po prostu przykład, że dla niektórych przedstawicieli KK bardziej liczy się spęd, nie ważne, czy ludzie przyjdą świętować faktycznie z potrzeby serca i wiary.
Mam też wrażenie, że dyskusja na ten temat najbardziej żywa jest tu, na forum, bo ja wciąż nie słyszałam o problemie w TV
Może to tylko jakiś jeden ksiądz coś krzywo stwierdził, a słuchacze/widzowie sami rozdmuchują problem?
Dodano: 2009-06-20 13:05
http://www.wykop.pl/ramka/195975/ksiadz-koncert-madonny-15-sierpnia-to-profanacja-i-bluznierstwo-wtf
Świetne te komentarze :D
Dodano: 2009-06-20 14:02
Jak odwołają koncert to beczeć nie będę Madonna od swoich ostatnich 2 albumów tylko goni trendy w muzyce, czas kiedy je wyznaczała dawno już minął. To byłoby wielkie wydarzenie może ze 10 lat wstecz teraz widok totalnie zamotanej 50- tki w stringach i pończochach jest odrzucający.
Najlepiej byłoby, żeby Platforma Obywatelska znowu zcwaniła jakąś fuzję narodowo-estradową jak to było w przypadku koncertu Kylie Minogue w Gdańsku 4 czerwca. 8)
Dodano: 2009-06-20 19:14
ja nie znam ani jedenj piosenki madonny i raczej mnie to nie obchodzi jaka ona jest i czy jej koncert sie odbędzie ale motyw wykorzystania krzyża na koncercie niech zostawi zawodowcom 
Dodano: 2009-06-24 15:06
Ten filmik na wykopie ciekawy, z jakiego to programu?
Zastanawiająca jest dla mnie postawa dziennikarki, która, jak dla mnie, była mocno "broniąca" koncertu i ewidentnie przyjęła wspólny front z tym blondasem od muzyki i się zastanawiam, czy nie powinna wykazać, albo starać się przynajmniej wykazać, więcej bezstronności w rozmowie.
Dodano: 2009-06-25 22:04
15 sierpnia ma urodziny mój młodszy brat, może zrobi lepszą wiochę niż Madonna. Oh, yeah :d Nieźle zakonserwowana kobieta, ale za dużo białego światła rzucanego na twarz i za wiele pakuje. Takie mięśnie u kobiety nie są apetyczne. Grunt, żeby Britney nie zaprosili (swojego czasu miały wspólne trasy koncertowe).
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2009-06-26 12:49
Podobno w Kłodzku tzw. środowiska katolickie zaprotestowały właśnie w intencji odwołania koncertu... Kultu.