Dodano: 2009-05-17 14:02
| nanette napisał(a): |
| [quote:79d2558e3b="DEMONEMOON"]Jedno z drugim jest niezaprzeczalnie zwiazane hehe |
oh, czyzby? mowimy takze o lesbijkach, chyba ze one nie naleza wg Ciebie do 'homosexualistow'?
szkoda ze jakos ludziom hetero nie przeszkadza anal, tylko w przypadku kiedy robi to 2 facetow....no coz....[/quote:79d2558e3b]
Podłość ludzka nie zna granic :lol:
Dodano: 2009-05-17 14:06
Nawiasem mówiąc masz fest adekwatny nick na obecną chwilę panie Kiszko 
Dodano: 2009-05-17 14:21
|
oh, czyzby? mowimy takze o lesbijkach, chyba ze one nie naleza wg Ciebie do 'homosexualistow'? |
Wszelakie zachowania homo sa dla mnie ostro pokurwione,nie ze wzgledów religijnych lecz społecznych
Dodano: 2009-05-17 14:28
Przypominam:
| DEMONEMOON napisał(a): |
| Jedno z drugim jest niezaprzeczalnie zwiazane hehe |
No chyba ze dla Ciebie wagina i odbyt to to samo.
Zachowania homoseksualne sa niestety normalne dla homoseksualistow. A wrecz slyszac co niektorzy 'cudownie przyzwoici' hetero wyprawiaja, calkiem normalne.
v_v
Dodano: 2009-05-17 14:29
|
szkoda ze jakos ludziom hetero nie przeszkadza anal, tylko w przypadku kiedy robi to 2 facetow....no coz.... |
O przepraszam, mi przeszkadza :D
Dodano: 2009-05-17 14:30
|
Zachowania homoseksualne sa niestety normalne dla homoseksualistow. |
My też nad tym ubolewamy^^
Dodano: 2009-05-17 14:39
Pan - faktycznie ja nie jestem w stanie pojąć katolickiego stanowiska. Tym bardziej, jeśli wszyscy katolicy mają taki sposób myślenia (masło maślane)
Piszesz: "Jak można utożsamiać seks z pożądaniem?"
Moja odpowiedź: "Pożądanie dąży do seksu"
Innymi słowy : pożądanie=seks.
Jedyna przeszkoda to silna wola
Ale faceci jej nie mają, jeśli kogoś pożądają
Tzn. prawdziwa kobieta potrafi owinąć sobie wokół palca każdego ( Ty chyba takiej nie spotkałeś
)
A nawiązując do tematu, to homoseksualizm pojawił się przed chrześcijaństwem. Jest to zjawisko występujące w przyrodzie (tzn. u innych gatunków też) prawie od początku istnienia człowieka, a więc te katolickie dywagacje są śmieszne wobec tego :lol:
W ogóle wkur...ia mnie, że wszystko (każdy problem, temat) musi być rozpatrywany pod kontekstem je...anej biblii.
Czy nawet tutaj (na darkplanet) muszą wje...wać się katole ze swoją sektą?
Może by tak naukowe podejście a nie bajkowe?
Pociąg do tej samej płci jest spotykany w przyrodzie. Dlaczego akurat u rasy ludzkiej jest to jakieś dziwactwo?
Niby jakiś strach przed zmniejszoną liczbą noworodków, ale to absurd ( przyroda jest mądrzejsza niż się ludziom wydaje
, ma swoje sposoby )
Ja myślę, że to dlatego, że zawsze znajdzie się jakiś zjeb, który musi wmówić wszystkim statystyki, a potem czerpać z tego korzyści... (ludzka natura)
Dodano: 2009-05-17 14:49
| sphinxia napisał(a): |
|
A nawiązując do tematu, to homoseksualizm pojawił się przed chrześcijaństwem. Jest to zjawisko występujące w przyrodzie (tzn. u innych gatunków też) prawie od początku istnienia człowieka, a więc te katolickie dywagacje są śmieszne wobec tego :lol: |
Biblia traktuje o dziejach ludzkości od momentu ich stworzenia, wiesz o co mi chodzi Adam i Ewa te sprawy...
Jak cię wkurwia to, że tutaj przywołujemy treść Biblii i rozpatrujemy homoseksualizm przez pryzmat chrześcijaństwa, to nie czytaj tematów, które wróżą taki scenariusz dyskusji.
Dodano: 2009-05-17 14:54 Zmieniono: 2009-05-17 15:03
| Przypominam:
[quote:29d59ac628="DEMONEMOON"]Jedno z drugim jest niezaprzeczalnie zwiazane hehe |
| Celowo chodziło mi o sprowadzenie pedałowania do poziomu kału[quote]
No chyba ze dla Ciebie wagina i odbyt to to samo. [quote="DEMONEMOON"]Damska wagina i odbyt to całkiem dwa inne swiaty jako trzeci ciekawy wymiar dorzucę jeszcze otwór gębowy[quote:29d59ac628] [quote="nanette"]Zachowania homoseksualne sa niestety normalne dla homoseksualistow. A wrecz slyszac co niektorzy 'cudownie przyzwoici' hetero wyprawiaja, calkiem normalne. |
Tak jak i zachowania stosowane przez zoofili sa normalne dla tej wlaśnie grupy.
Dodano: 2009-05-17 15:06
| Damska wagina i odbyt to całkiem dwa inne swiaty jako trzeci ciekawy wymiar dorzucę jeszcze otwór gębowy
Tak jak i zachowania stosowane przez zoofili sa normalne dla tej wlaśnie grupy. |
Znow sprowadzasz homoseksualizm jak nie do jedzenia kalu, to znow do zoofilii. Uzyj lepszych przykladow - te niestety sa bardzo slabe. Zalosne by rzec.
v_v
Dodano: 2009-05-17 15:09
sorry ale mi sie z tym kojarzą takie dewiacje
Dodano: 2009-05-17 15:20
| GoopiaPeezda666 napisał(a): |
| [quote:325b06214d="sphinxia"]
A nawiązując do tematu, to homoseksualizm pojawił się przed chrześcijaństwem. Jest to zjawisko występujące w przyrodzie (tzn. u innych gatunków też) prawie od początku istnienia człowieka, a więc te katolickie dywagacje są śmieszne wobec tego :lol: |
Biblia traktuje o dziejach ludzkości od momentu ich stworzenia, wiesz o co mi chodzi Adam i Ewa te sprawy...
Jak cię wkurwia to, że tutaj przywołujemy treść Biblii i rozpatrujemy homoseksualizm przez pryzmat chrześcijaństwa, to nie czytaj tematów, które wróżą taki scenariusz dyskusji.[/quote:325b06214d]
Masz rację, bez sensu. Ślepemu nie opowie się o kolorach.
Pan
Sam masz absurdalny tok myślenia. Zawsze mówię sobie, że dyskusja z Tobą nie ma sensu, bo Ty wiesz najlepiej, Jesteś zapatrzony jak moher w obrazek.
Dlaczego nie dociera do Ciebie, że świat jest jest bardziej zróżnicowany, większy i ciekawszy (nieograniczony bzdurami), niż Ci się wydaje?
Widać, że brakuje Ci kontaktów międzyludzkich. Weź się z kimś zaprzyjaźnij. Jeśli potrafisz
Otwórz się na ludzi, rozmawiaj z nimi (oko w oko)
P. S. Katolicy mają prawo się zamknąć, a nie udawać, że wszystko wiedzą najlepiej
Dodano: 2009-05-17 15:32
|
Masz rację, bez sensu. Ślepemu nie opowie się o kolorach. P. S. Katolicy mają prawo się zamknąć, a nie udawać, że wszystko wiedzą najlepiej ![]() |
Gadasz jak dziecko teraz. Po pierwsze twój postulat nie znajdzie tutaj wielu adresatów, a dwa że jeśli ktoś przyjmuje jakiś system wartości w dodatku przekazany wraz z wielopokoleniową tradycją, to niczego nie udaje.
Zresztą nie tylko Katolicy i chrześcijanie potępiają homoseksualizm. Potępia się zarówno sprawy grzeszne i odrażające. I każdy robi to jako człowiek, istota myśląca i zdolna do odczuć. W moim odczuciu homoseksualizm jest odrażający i działa szkodliwie na społeczeństwo a ja nie jestem chrześcijanką i w mojej rodzinie nie ma zwyczaju wiary chrześcijańskiej.
Dodano: 2009-05-17 15:44
| Jak cię wkurwia to, że tutaj przywołujemy treść Biblii i rozpatrujemy homoseksualizm przez pryzmat chrześcijaństwa, to nie czytaj tematów, które wróżą taki scenariusz dyskusji |
Dlatego przestałem pisać. No ale jak czytam te brednie, to naprawdę ciężko siedzieć cicho..
| Pan napisał(a): |
| Pozadanie nie jest tym samym co seks, bo mozna je czuc a seksu nie doswiadczac i odwrotnie. Tak jest na swiecie. |
Jednak bez aktu seksualnego pożądanie nie znajduje swojego ujścia, co prowadzi do niezdrowych sytuacji. Zawsze zostaje niby masturbacja, ale ona chyba również nie jest przez Kościół pochwalana. Choć może są jakieś świry, które lubią mieć rękę za kochankę.
| Dinozaury pojawily sie przed paleontologia. To znaczy, ze paleontologia nie ma sensu. Ale popatrz. Wydarzenia pojawily sie przed historia, jezyk przed jezykoznawstwem, zycie przed biologia! Znow argument fantazyjny, ale absurdalny |
| KK pojawil sie przed Toba. |
Czyli paleontolodzy mają prawo, niezależnie od tego jakie są fakty, decydować o życiu i śmierci dinozaurów? Tak samo historia ma prawo zmieniać wydarzenia, językoznawstwo język, biologia życie, a Kościół sphinxie? Bo na to wygląda, skoro chrześcijaństwo sądzi, że ma prawo zmieniać naturę. Znów argumentu brak, tylko gadanie po próżnicy
| Katolicy maja po prostu prawo o czyms mowic i sadzic. |
Póki mówią o tym swoich kościółkach, salkach czy gdzie tam jeszcze, to mogą mówić i sądzić co zechcą. Ale jeśli wciskają się z tymi swoimi wymysłami i urojeniami do kraju, który teoretycznie jest laicki, to mi to nie pasuje.
Zastosowanie Twojego rozumowania również skutkuje absurdami. Moze nieco zastanowienia?
| Nazywanie Biblii bajka to myslenie bajkowe, nie naukowe. Logika jest naukowa. |
Nazywanie Biblii źródłem naukowym to myślenie bajkowe. Niestety, to tylko wymysł ludzki, z historią nie mający zbyt wiele wspólnego. Zresztą Biblia często kłóci się sama ze sobą.
Logika jest naukowa. W Biblii jej nie ma.
| Ale ludzie moga nad soba panowac. Czesc ludzi uznaje, ze warto sie zmieniac w pewnym konkretnym kierunku, a nie powolywac na organizmy nizsze. |
Ale dlaczego panować nad czymś nad czym panować nie trzeba, co nikomu nie szkodzi? "Organizmy niższe", o których wspominasz, są niejednokrotnie lepsze od "wyższych".
"To me, everything is a joke but very serious"
Dodano: 2009-05-17 15:49
| [quote:e71deffc27="sphinxia"]
Masz rację, bez sensu. Ślepemu nie opowie się o kolorach. P. S. Katolicy mają prawo się zamknąć, a nie udawać, że wszystko wiedzą najlepiej ![]() |
Gadasz jak dziecko teraz. Po pierwsze twój postulat nie znajdzie tutaj wielu adresatów, a dwa że jeśli ktoś przyjmuje jakiś system wartości w dodatku przekazany wraz z wielopokoleniową tradycją, to niczego nie udaje.
Zresztą nie tylko Katolicy i chrześcijanie potępiają homoseksualizm. Potępia się zarówno sprawy grzeszne i odrażające. I każdy robi to jako człowiek, istota myśląca i zdolna do odczuć. W moim odczuciu homoseksualizm jest odrażający i działa szkodliwie na społeczeństwo a ja nie jestem chrześcijanką i w mojej rodzinie nie ma zwyczaju wiary chrześcijańskiej.[/quote:e71deffc27]
Po prostu jesteście homofobami
Jeśli czujecie obrzydzenie do osób homoseksualnych, to mi was żal, bo macie wąskie horyzonty i prawdopodobnie jakieś urazy z dzieciństwa ( udowodniono naukowo, że homofoby, to ludzie którzy sami mają skłonności homoseksualne, ale się tego wstydzą, uważają to za zło i wycofują się z tej sfery udając szczęśliwych hetero, choć w duchu tęsknią do swych potrzeb (kochanków)
)
To nie śmieszne, to rzeczywistość, niestety...
Co do katolicyzmu, to brak słów. Znam tą religię (niestety) i jest tak zakłamana, że nie chce mi się przerabiać tego po raz enty. Nie każcie mi więc czytać tych bzdur, które znam na pamięć, albo których nie znam, ale i tak wiem o czym są, bo są monotematyczne :evil:
Dodano: 2009-05-17 15:56
pureatheist - dlaczego tylko ludzie nie związani w żaden sposób z kościołem gadają z sensem?
Zagadka tysiąclecia 
Dodano: 2009-05-17 16:00
|
A nawiązując do tematu, to homoseksualizm pojawił się przed chrześcijaństwem. Jest to zjawisko występujące w przyrodzie (tzn. u innych gatunków też) prawie od początku istnienia człowieka, a więc te katolickie dywagacje są śmieszne wobec tego :lol: Pociąg do tej samej płci jest spotykany w przyrodzie. Dlaczego akurat u rasy ludzkiej jest to jakieś dziwactwo? |
Zgadzam sie homoseksualna prostytucja zajmowala szczegolne miejsce w kulcie semickiego boga BAALA na długo przed poczatkami chrzescijanstwa,co wcale nie dowodzi nie patologicznosci tego zachowania.
Akurat wiekszosc ludzi uwaza takie zachowanie za dziwadzctwo gdyz jak Sama stwierdziłas takie zachowanie jest spotykane w przyrodzie i jest czysto zwierzęcą przypadłoscia rzucającą cien na rase ludzką
Ps Nigdy nie miałem i nie bede miał do czynienia z religia katolicką
Dodano: 2009-05-17 16:05
| [quote:f687e9f8fc="GoopiaPeezda666"][quote:f687e9f8fc="sphinxia"]
Masz rację, bez sensu. Ślepemu nie opowie się o kolorach. P. S. Katolicy mają prawo się zamknąć, a nie udawać, że wszystko wijavascript:emoticon(':lol:')edzą najlepiej ![]() |
Zresztą nie tylko Katolicy i chrześcijanie potępiają homoseksualizm. Potępia się zarówno sprawy grzeszne i odrażające. I każdy robi to jako człowiek, istota myśląca i zdolna do odczuć. W moim odczuciu homoseksualizm jest odrażający i działa szkodliwie na społeczeństwo a ja nie jestem chrześcijanką i w mojej rodzinie nie ma zwyczaju wiary chrześcijańskiej.[/quote:f687e9f8fc]
Jeśli czujecie obrzydzenie do osób homoseksualnych, to mi was żal, bo macie wąskie horyzonty i prawdopodobnie jakieś urazy z dzieciństwa ( udowodniono naukowo, że homofoby, to ludzie którzy sami mają skłonności homoseksualne, ale się tego wstydzą, uważają to za zło i wycofują się z tej sfery udając szczęśliwych hetero, choć w duchu tęsknią do swych potrzeb (kochanków)
)
[/quote:f687e9f8fc]
Pokaż mi źródła tych teorii dotyczące podłoża homofobii, jestem tego bardzo ciekawa. Nie uważam się za homofoba, ponieważ nie uciekam, tak jak sugerujesz od tego zjawiska. Mam na ten temat po prostu wyrobioną opinię, ponieważ tak się stało, że poznałam osoby homoseksualne, w różnym wieku. Mówię o swoim koledze z liceum, dwóch lesbijkach ze swojego otoczenia i o przypadkach, z jakimi mam styczność z racji swojego dłuższego epizodu w modelingu. Wiem, że mój znajomy jest nieszczęśliwy, a starsi homoseksualiści czyli ci "artyści" to już jest po prostu wypaczenie, degeneracja w poszukiwaniu rozrywek, którą zawsze będę potępiać. Także wybacz ale nie jestem osobą o wąskich horyzontach, moją opinię wyrobiły lata bywania z ludzi i chęć ich poznania.
Pureatheist:
Trochę będzie ciężko ze spełnieniem twojego życzenia zamknięcia ust wszystkim Katolikom i umieszczenia ich w przykościelnych salkach. :lol:
Dodano: 2009-05-17 16:11
Czyny homoseksualne są odejściem od normy i grzechem. Społeczeństwo łatwo jest dziś ogłupić i wmówić mu, że zło jest dobrem a dobro złem. To nic nowego, ludzie uczący się moralności z amerykańskich seriali i od idoli muzyki popularnej są łatwi w manipulacji. Z kolei lekarze sami przyznają, że taki rodzaj uprawiania sexu jest niszczący dla zdrowia. Natury się nie oszuka, choćby nie wiem jaka propaganda się starała.
Forever Begins.
Dodano: 2009-05-17 16:12
|
Jeśli czujecie obrzydzenie do osób homoseksualnych, |
Jestem w tym przypadku homofobem i jesli w przyszłosci będą propagowane zachowania np z zakresu zoofilii to i bede zoofobem :)
Ps skąd ty mozesz wiedziec jakie kazdy z nas miał dziecinstwo ze wygłaszasz takie pierdoly
Dodano: 2009-05-17 16:12
Hmm, kościół potępia seks analny? W heteroseksualnym związku także? To w takim razie oralny może też? Może dopuszcza tylko ten jeden właściwy bez zabezpieczenia, który brzuchaci kobietę? Nie wiem, nigdy nie potrafiłam objąć swoim małym rozumiem złożonych struktur intelektualno-światopoglądowych tej instytucji ( dla jasności : to ironia ).
Średnio mnie interesuje jak kościół odnosi się do homoseksualistów. Ja nie mam zamiaru ich dyskryminować. Nie widzę w tym nic złego. Statystycznie spora część kobiet odczuwa pociąg ku swojej płci. ( co wcale nie znaczy, że jest homo).
Jeśli facet uprawia seks analny z kobietą jest ok. Problem zaczyna się wtedy, jeśli jego partner jest mężczyzną. Czegoś tu nie rozumiem. Seks uprawiają zarówno kobiety jak i mężczyźni. Co jest takiego strasznego, czy obrzydliwego w tym, jeśli robią to przedstawiciele tej samej płci? Czy komuś to przeszkadza, albo razi do tego stopnia, że należy potępiać osoby homoseksualne? Wydaje mi się, że o homoseksualizmie decydują przede wszystkim uwarunkowania psychiczne. I teraz wyobraźcie sobie, że wam - w większości osobom heteroseksualnym zabrania się bliskości i obrzuca błotem? Przecież to nie wasza wina, że urodziliście się z popędem płciowym.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2009-05-17 16:21
| Wampgirl napisał(a): |
| Hmm, kościół potępia seks analny? W heteroseksualnym związku także? To w takim razie oralny może też? Może dopuszcza tylko ten jeden właściwy bez zabezpieczenia, który brzuchaci kobietę? Nie wiem, nigdy nie potrafiłam objąć swoim małym rozumiem złożonych struktur intelektualno-światopoglądowych tej instytucji ( dla jasności : to ironia ). |
Dobrze, żeś to zaznaczyła, bo sprawiasz wrażenie osoby, która wie o świecie tyle co uda się jej przypadkiem zobaczyć w "Faktach" na TVNie.
Tak, kościół potępia seks analny, nie wiedziałaś?
Tak, kościół potępia seks oralny, tego też nie wiedziałaś?
Tak, zdaniem kościoła seks pełni funkcję prokreacyjną. Czyli jak to elegancko ujęłaś brzuchaci kobietę.
Dodano: 2009-05-17 16:26
| Wampgirl napisał(a): |
| Nie wiem, nigdy nie potrafiłam objąć swoim małym rozumiem złożonych struktur intelektualno-światopoglądowych tej instytucji ( dla jasności : to ironia )... |
Nie umniejszając twojemu rozumowi, co w tym ironicznego ?!
Dodano: 2009-05-17 17:06
| [quote:6fc133bd69="sphinxia"][quote:6fc133bd69="GoopiaPeezda666"][quote:6fc133bd69="sphinxia"]
Masz rację, bez sensu. Ślepemu nie opowie się o kolorach. P. S. Katolicy mają prawo się zamknąć, a nie udawać, że wszystko wijavascript:emoticon(':lol:')edzą najlepiej ![]() |
Zresztą nie tylko Katolicy i chrześcijanie potępiają homoseksualizm. Potępia się zarówno sprawy grzeszne i odrażające. I każdy robi to jako człowiek, istota myśląca i zdolna do odczuć. W moim odczuciu homoseksualizm jest odrażający i działa szkodliwie na społeczeństwo a ja nie jestem chrześcijanką i w mojej rodzinie nie ma zwyczaju wiary chrześcijańskiej.[/quote:6fc133bd69]
)
[/quote:6fc133bd69]
Pokaż mi źródła tych teorii dotyczące podłoża homofobii, jestem tego bardzo ciekawa. Nie uważam się za homofoba, ponieważ nie uciekam, tak jak sugerujesz od tego zjawiska. Mam na ten temat po prostu wyrobioną opinię, ponieważ tak się stało, że poznałam osoby homoseksualne, w różnym wieku. Mówię o swoim koledze z liceum, dwóch lesbijkach ze swojego otoczenia i o przypadkach, z jakimi mam styczność z racji swojego dłuższego epizodu w modelingu. Wiem, że mój znajomy jest nieszczęśliwy, a starsi homoseksualiści czyli ci "artyści" to już jest po prostu wypaczenie, degeneracja w poszukiwaniu rozrywek, którą zawsze będę potępiać. Także wybacz ale nie jestem osobą o wąskich horyzontach, moją opinię wyrobiły lata bywania z ludzi i chęć ich poznania.
Pureatheist:
Trochę będzie ciężko ze spełnieniem twojego życzenia zamknięcia ust wszystkim Katolikom i umieszczenia ich w przykościelnych salkach. :lol:[/quote:6fc133bd69]
Czizas... W takim razie współczuję, że poznałaś takich pojebów... Generalnie ludzie ze środowiska artystycznego są trudni, ponieważ najczęściej już samo dostanie się na studia sprawia, iż woda sodowa uderza im do głowy i uważają się za Van Goghów , a zwykle są beztalenciami
Takich ludzi nie bierze się poważnie
A już najpewniej ludzi z "modelingu" ( ja pier...lę jakie niektóre modelki są brzydkie, koślawe i w ogóle)
NORMALNYCH homoseksualistów ( wykonujących inne zawody) jak się pozna, to są ludźmi w porządku, nie mają nasrane w głowach zamerykanizowanymi pierdołami. Często nie wiesz, że są homo dopóki się nie przyznają. Ale jak się nie jest zainteresowanym, to po kiego grzyba się dowiadywać?
Homo, to też człowiek.
P.S.
Homo, to nie choroba (dla niedouczonych, mających zasób wiedzy z XIX wieku
)