Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej?. Strona: 1

Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej? Dodano: 2009-05-05 12:01

Szerzą się w zastraszającym tempie, nawet ... na DP!
Przykłady proszę i kontrpropozycje, czyli gdzie można się odchamić.

Zamottany szukam wyjścia

Dodano: 2009-05-05 12:02

Przepraszam, ale chcesz propozycji w internecie (w sensie, np. ciekawe portale), czy "na żywo"?

Dodano: 2009-05-05 12:03

I to i to - wszystkie koła ratunkowe :D

Zamottany szukam wyjścia

Re: Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej? Dodano: 2009-05-05 13:01

Dodano: 2009-05-07 06:23

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Gdzie się można odchamić? Może racjonalista.pl, chociaż ostatnimi czasy zraża mnie zewsząd bijący agnostycyzm/ateizm i krytyka kościoła. Nie żeby nie mieli racji, ale dość autorytarny sposób pisania sprawia, że wygląda jakby autorzy artykułów mieli jedyną słuszną rację.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Re: Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej? Dodano: 2009-05-07 06:32

dostawcaswiatla napisał(a):
Szerzą się w zastraszającym tempie, nawet ... na DP!
Przykłady proszę i kontrpropozycje, czyli gdzie można się odchamić.

zapuść sobie w domu taka muzyke jaką lubisz, lub zwyczajnie przewertuj kilka ciekawych portali iznajdź coś nowego.

.

Dodano: 2009-05-07 11:00

Ja gorąco polecam prawda2.info. W miarę rzetelne źródło wiedzy o charakterze naszej rzeczywistości, niemniej wymagające krytycznego podejscia.

Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl

Dodano: 2009-05-07 11:18

ta.. posłuxhaj se Morbidów;]

Dodano: 2009-06-19 09:06

Lehti (Bicz)
Lehti
Krotoszyn/ milicz/ wrocław

http://pl.wiktionary.org/wiki/rzeczywistość
skrót z gg:
G; co robisz?
L; pisze
G:a co piszesz????????
L: a ty ksiązke o mnie piszesz?
G: może
Lomiń rozdział
G: a w czym...

tępota ludzka jest porażająca..

Odi profanum vulgus et arceo..

Dodano: 2009-06-21 09:58

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

forum szafy.pl. To dopiero porażka na całej linii, ale przyjemnie jest się pośmiać z cudzego debilizmu. Choć czasem nie wiem, czy śmiać się, czy współczuć. :lol:

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2009-06-21 16:02

A ja nie oddam głosu na tak postawione pytanie: "Banał i nędza umysłowa przeważają, myślenie i wartości w odwrocie".
Bo to są dwa pytania
- Banał i nędza umysłowa przeważają - Tak i zawsze tak było.
- Myślenie i wartości w odwrocie - Nie, na szczęście jest trochę ludzi ( i wcale nie mało!) którzy zdecydowanie potrafią myśleć i czuć i którym byle egzystencja nie wystarcza.

A co do "odchamiania" - dobrze przejrzeć blogi. Na przykład blog "Polarnego" - w rubasznej formie i z przymrużeniem oka facet ładnym językiem prowokuje do dyskusji.
http://nicalbonic.blox.pl
I taka forma luźnej dyskusji podoba mi się bardziej niż wydumane i przeintelektualizowane (sorki za tak długie i trudne słowo ) artykuły i felietony.

Ten tekst staje się mrocznym łacińskim motto kiedy nie patrzysz.

Dodano: 2010-04-24 13:04

Wampgirl napisał(a):
Gdzie się można odchamić? Może racjonalista.pl, chociaż ostatnimi czasy zraża mnie zewsząd bijący agnostycyzm/ateizm i krytyka kościoła. Nie żeby nie mieli racji, ale dość autorytarny sposób pisania sprawia, że wygląda jakby autorzy artykułów mieli jedyną słuszną rację.

racjonalista.pl tworzony jest przez bufonów uważających sie za ostatni bastion mądrości na świecie... wedlug mnie moze i wyuczeni ale pomyleni.

Don't try to show them, how much above them you are

Dodano: 2010-04-24 14:48

ja się odchamiam przy TV TRWAM

i to nie są żadne jaja. zajebisty kanał

niestety nie mam jej w pakiecie jest za to słaba religia.tv ale zawsze lepsze to niż nic

w aucie zawsze słucham radia maryja

Dodano: 2010-04-24 16:48

Cha ! Cha !

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2010-04-24 17:58

black_gothic napisał(a):
Cha ! Cha !

no załóż się o flache jak nie wierzysz

Dodano: 2010-04-25 08:15

Jestem niewierząca i zakład przyjmuję.Dziś po południu posłucham.

Dodano: 2010-04-25 20:57

Paskievicz napisał(a):

w aucie zawsze słucham radia maryja

Dobrą czasem muzę puszczają Chopina czasem Guns 'N Roses (serio)... ale to czasem...

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Dodano: 2010-04-25 21:01

no klasyki tam sporo leci

Re: Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej? Dodano: 2010-04-26 08:47

Dodano: 2010-05-03 15:31

Stwierdzam, nie upadłam tak nisko aby w słuchać Radia Maryja w celu obcowania z kultura.
Co do muzyki poważnej - posiadam wiele i nie muszę szukać w radiu tego, co lubię z klasyki.
Może i mieszkam na wsi, 50 lat przed rokiem 2000,w Polsce B, na głębokiej prowincji w okolicy Lublina ale i tu czase trafi się rodzynek, wczoraj byłam na koncercie lubelskiej grupy Bremmen, wnuczka by powiedziała- ale cad !!

Dodano: 2010-05-10 02:31 Zmieniono: 2010-05-10 02:37

black_gothic napisał(a):
Stwierdzam, nie upadłam tak nisko aby w słuchać Radia Maryja w celu obcowania z kultura.
E tam słuchałem tego radia w zupełnie innym celu... Poprostu lubię słuchać o polityce... A nie ma bbardziej politycznej rozgłośni...

A w przeciwieństwie do przynajmniej niektorych fanatyków słucham także innych opcji nie koniecznie swoich... bo jestem fanatykiem bardzije polityki niż jakiejś konkretnej rozgłośni/partii :)

Jeśli chodzi o obcowanie z kulturą to polecam drugi program polskiego radia (można słuchać przez internet polskieradio.pl/dwojka) klasyka i jazz w tym koncerty na żywo, audycje hisoryczne etc.

Ciekawe w jakiej to miejscowości żyjesz jak zaraz po wojnie 50 lat przed rokiem 2000? :)

skoro Black_gothic :) to średniowiecze powinno Cię pociągać... no i ogólnie scholastyka...
ja tam lubię drobne zacofanie... :)

po pierwsze dzięki zacofaniu nie jesteśmy królikami dośwadczalnymi dla nowych technologii... ktore moga okazać się szkodliwe lepiej uczyć się na błędach cudzych niż własnych, ale budując zakłady azotowe w puławach i oddając do użytku na początku lat 70 Polska nie wzięła pod uwagę błędów zachodnich państw z lat 60... no i poźniej skażenie terenu... poźniej ciężka rekultywacja... zacofanie to dobra rzecz jeśli potrafimy z niej skorzystać

dzięki zacofaniu możesz mieć firmę która jako pierwsza zacznie oferować w Polsce coś czego nie oferuje tu nikt inny... w Japonii musiałabyś mieć duże nakłady finansowe żeby się przebić przed kilku konkurentów, a tu brak konkurencji... sęk w tym żeby znaleźć odpowiednią gałąź przemysłu są tacy którym się udało :)

rownież dzięki zacofanu wiemy... do czego doprowadziło bezstresowe wychowanie w USA... moglibyśmy tego nie powtarzać, ale też to powtarzamy...

moglibyśmy nie pakować pączków w sklepie do filiowych toreb... w folii i tak lukier się rozpuści co innego w papierowej... (oczywiscie kiszoną kapuste do foliowej lepiej ) kiedy na zachodzie zaczęto odchodzić od wszechobecnej folii to my zaczeliśmi się tym zachwycać... a można było wprowadzić to z umiarem i nie naśmiecić tyle...

jestem dumny z tego że mieszkam w Ciemnogrodzie... (w końcu jak gotycko i mrocznie brzmi) gdyby jeszcze nie fanatycy "postępu" wprowadzający każdą nowość tylko dlatego że jest nowa... fanatycy "postępu" który prawdziwym postepem nie jest bo nie służy ludziom i planecie... prawdziwy postęp powinien charakteryzować się rozsądkiem :)

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Dodano: 2010-05-18 23:48

wolfj23 napisał(a):

jestem dumny z tego że mieszkam w Ciemnogrodzie... (w końcu jak gotycko i mrocznie brzmi) gdyby jeszcze nie fanatycy "postępu" wprowadzający każdą nowość tylko dlatego że jest nowa... fanatycy "postępu" który prawdziwym postepem nie jest bo nie służy ludziom i planecie... prawdziwy postęp powinien charakteryzować się rozsądkiem :)

no to przybij piątkę bo Ja również zdecydowanie wolę "ciemnogród" od "jasnogrodu" :) Postęp to dla Mnie wynalezienie koła, pochodni, szczepionek, komputera, zniesienie niewolnictwa, czy powszechna edukacja i opieka zdrowotna, a nie niszczenie tego, co wartościowe i co tworzyło się przez stulecia, niekiedy nawet tysiąclecia (np. rodzina, społeczność, naród, moralność, honor, uczciwość, itp). Fanatycy "postępu" są w dodatku jednymi z paskudniejszych rewolucjonistów o zapatrywaniach totalitarnych, gotowymi zniesławiać, gnębić, ścigać i więzić swoich przeciwników (vide uwięzienie Ake Greene'a, radykalnego pastora ze Szwecji, za krytykę homoseksualizmu).

"In the night, the seawinds are calling" (Accept)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło