Powrót Pestilence. Strona: 1

Powrót Pestilence Dodano: 2009-03-13 09:07

Co sądzicie o holenderskim PESTILENCE? Swego czasu nagrali ważną płytę w historii gatunku death metal "Testimony of the Ancients". Teraz mają powrócić z nowa płytą "Resurrection Macabre" http://www.myspace.com/pestilenceofficial czy to będzie udany come back?

Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

Dodano: 2009-03-13 09:11

Po tych 3 kawałkach stwierdzam, że to chyba nie to czego oczekiwałem od pestilence, ale niestety spodziewałem się tego. Nowa kawałki stylistycznie są mixem "Cinsuming impulse" oraz "Testimony", zagrane poprawnie .. no włąsnie - ale czy to wystarczy. P.S. jak dla mnie najlepszym albumem grupy jest 'Spheres"

.

Dodano: 2009-03-13 10:50

Co prawda nowy materiał przypomina nieco "Testimony...", ale nie jest chyba tak źle? Widać też, że Patrick Mameli odkurzył nieco stare nagrania doskonale słychać to w riffe z numeru Horror Detox i bliżej chyba obecnemu Pestilence do dokonań z "Testimony..." niż "Spheres". Dla mnie jednak dobry materiał i ciesze się z powrotu tego zespołu.

Dodano: 2009-03-13 10:52

Cieszyc to też sie cieszę, ale prawdę mówiac, zanosi sie na "tylko" przyzwoity materiał jak dla mnie. Cóż z tego, że jest logo Pestilence, skoro ten album to zupełnie zwyczajne, deathmetalowe wydawnictwo.

.

Dodano: 2009-03-13 12:26

Endrju napisał(a):
Co prawda nowy materiał przypomina nieco "Testimony...", ale nie jest chyba tak źle? .

nie czaję wypowiedzi ,przecież Testimony to qlt skoro nowy material będzie podobny to tylko się cieszyć

Dodano: 2009-03-13 16:19

leprosy napisał(a):
[quote:cd9eb68dcd="Endrju"]Co prawda nowy materiał przypomina nieco "Testimony...", ale nie jest chyba tak źle? .

nie czaję wypowiedzi ,przecież Testimony to qlt skoro nowy material będzie podobny to tylko się cieszyć[/quote:cd9eb68dcd]

Tak i ja tak uważam. Chciałem wyjaśnić jedynie to, że płyta przypomina "Testimony of the Ancients" i nie jest to zupełnie nowe oblicze zespołu, ale stary dobry Pestilence.

Dodano: 2009-03-16 20:31

cały weekend katowałem dyskograife Pestilence co za wyśmienita kapela ,z czym obecne kapele pędzą do ludzi qrwa nie wiem :lol: na myspace nowe kawałki prezentują się wybornie mimo wszystko przelecę je na odpowiednim sprzęcie kiedy wyjdzie płyta :twisted:
własnie zatapiam uszy w nowej produkcji ,dobre...

Dodano: 2009-03-18 14:11

własnie sobie słucham płytki ... musze powiedziec, że jest tak jak sie spodziewałem ... nieźle, ale nie zabija.

.

Dodano: 2009-03-18 16:33

coś mi się wydaje ,ze to płyta na wiele odsłuchów

Dodano: 2009-03-18 16:47

szału to ta płyta nie robi, jasne są momenty -(przeważnie za sprawą perkusisty) ale w większości to monotonie i bez napięcia bywa

...and music? Well, it's just entertainment folks.

Ressurection Dodano: 2009-03-18 17:00

Nigdy nie byłem wielkim fanem Pestilence mimo że grali technicznie i z jajem, nowa płyta przypomina mi "trójkę" ze współczesnym brzmieniem, jednak jest wg mnie brutalniejsza od niej, czuć mocno fascynacje Hate Eternal. Trochę za długi materiał jak na mój gust, ale daje rade ogólnie :-)

rif w tytułowym utworze z czymś mi sie bardzo kojarzy

Dodano: 2009-03-18 17:22

jak dla mnie to jednak kapela o ktorej dokonaniach wypowiadam się dopiero po minimum kilku przesłuchaniach,zaskoczyl mnie pierwszy kawałek jakis taki inny stylistycznie ale juz nr 2 czuć poczciwym Pestilence z czasów Testimony

Dodano: 2009-03-18 18:27

eeeeee, ja widze ze to płyta na 3-4 odsłuchy max. Prosta w konstrukji, monotonna, ma swojej momenty, ale generalnie rozczarowałem sie

.

Dodano: 2009-03-23 21:01

Ja mam problem z PESTILENCE.Wszystko jest ok jak na wokalizie wymiata VAN DRUNEN,CONSUMING swietna płytka,lecz póżniej do MAMELIEGO nie moge sie przekonać ni huhu za dużo w nim CHUCKA

Dodano: 2009-03-23 21:04

mameli jak mameli, ale o nowej płycie to juz zapomniałem ;/

.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło