Nocturnus - The Key. Strona: 1

Nocturnus - The Key Dodano: 2009-02-24 15:31

dwa razy juz podchodziłem do Nocturnusa i za każdym razem bezowocnie, ale dobra, po tej recenzji do 3 razy sztuka :-), jeszcze tu wróce

Dodano: 2009-02-24 15:36

Ja kiedys zakupiłem oryginała w ciemno ... rozczarowałem sie w sumie ... sprzedałem ... i 4 lata potem żałuję ... a kupiłem pierwsze wydanie i to dosc tanio ... kutwa ale odbije sobie

.

Dodano: 2009-02-24 16:41

widze ze przedstawiles swoja wersje

Dodano: 2009-02-24 17:50

Album pierwsza klasa! z zwłaszcza kawałek "The Key"! coś dla koneserów dobrego, starego oldschool'owego death'a!

Dodano: 2009-02-24 18:34

SamborNS napisał(a):
Album pierwsza klasa! z zwłaszcza kawałek "The Key"! coś dla koneserów dobrego, starego oldschool'owego death'a!

Ale na tej płycie nie ma utworu "The Key" 8O

:arrow: Bart

Nom, bo po latach doceniłem ten album i jakos inaczej na niego spojrzałem.

.

Nocturnus Dodano: 2009-03-07 21:47

Nieudało mi sie polubić tej płyty, mimo że szczerze próbowałem i dałem jej niebywałą tolerancje jak na mój skostniały i hermetyczny gust . Myślę że problem tkwi w tym o czym juz pisałem przy okazji komentarzy do innych recenzji, a mianowice okresie gdy dany album wychodzi a czasie jego odsłuchania. Gdybym słuchał tej płyty niedługo po jej wydaniu, jako dzieciak zrobiła by na mnie wrażenie, teraz brzmi dla mnie jak wolniejsza i bardziej ekperymentalna wersja "Abominations Of Desolation" z klawiszami
Z całej dyskografii Nocturnusa najbardziej wchodzi mi "trójka", a sama muzyka kojarzy mi się trochę z Eulogy, których za to uwielbiam, ciekawe hehe

Dodano: 2009-03-09 12:15

Nocturnus "The Key" to płyta kultowa. Nikt nigdy nie zagrał tak jak Nocturnus na swoim debiucie. Brzmienie płyty może faktycznie nie jest na najwyższym poziomie, ale sama muzyka i klimat jest niepowtarzalny. Ważna płyta w historii gatunku.

Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło