Dodano: 2011-02-10 22:55
Dla mnie to jakaś masakra kina .Zostałem wręcz zmuszony do oglądania pierwszej części przez zafascynowane książką i filmem kobiety ..Wymiękłem po 30 min. Albo to jest jakaś porażka kina albo ja jestem już za stary .Nic w tym filmie nie było porywającego ..a wszystko płaskie jak programy MTV
Polecam raczej film "Krew jak Czekolada".
..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...
Dodano: 2011-02-10 23:12
Nie cierpię romantycznych filmów z wampirami, nie dość że zakochują się w człeku, to jeszcze wyglądają jak ludzie... istna karykatura. Jak widać wampiry zostały spopularyzowane... i to co kiedyś budziło zaciekawienie czy obawy, stało się śmieszne i tandetne.
Dodano: 2011-02-22 18:20
Hmmm... ja powiem tak:
- jeśli chodzi o książki to i tak lepsze od filmów
- jeśli chodzi o filmy:
"Zmierzch" oglądałam bez emocji jakichś. Plusem była muzyka. Ale dla 12latek w sam raz
Na drugą część poszłam z koleżanką do kina i nie zawiodłam się... dawno tak nie płakałam ze śmiechu xD co "chyba" nie spodobało się dzieciakom na sali xD
Na tym moja filmowa podróż z tymi wytworami się skończyła 
Dodano: 2011-02-23 10:17 Zmieniono: 2011-02-23 10:20
Obejrzałam 2 części, na trzecią sie chyba nie zdecyduje, zresztą i tak wiem jak sie to wszystko kończy :D. Film dla małolatów, więc ciężko spodziewac sie jakiejś podniosłej fabuły, a w obecnych " ciekawych czasach " to nawet i o nią trudno w filmach do dorosłych. Moje wrażenia - podobnie jak niektórych forumowiczów - no ciąąąąągnie sie to strasznie, momentami miałam ochote zasnąć żeby przeczekać do momentu aż bedzie sie coś działo. Aktorka grająca główną bohaterke średnia, bardzo średnia, no ale tutaj chyba bardziej sie liczy że ładna, bo i tak nie ona miała grać pierwsze skrzypce tylko aktorzy do ktorych ślinią sie nastolatki. O i tutaj wspomne o tym co mi sie podobało - naga klata wilkołaka :D i głowa " rodziny " wampirów...mrrr. No i muzyka - co prawda nie jest to jakieś wybitne arcydzieło ale jest miła dla ucha. Co mi się nie podobało najbardziej - diamentowa skóra -.- . Bo to już jest cyrk. To że nie zabijąją ludzi jeszcze jestem skłonna zrozumieć...ale skóra? No litości. To nawet nie jest ładne - a chyba w zamierzeniu autorki takie miało być. No ale nastolatkom sie podoba :). Ponoć ten film ma jakieś tam głębsze przesłanie - że niby nie wolno sexu uprawiać przed ślubem czy coś ( takie chodzą pogłoski ). Dla mnie ten film jest jasnym przekazem tego że jak dziewczyna jest ładna to może sobie każdego faceta owinąc wokół palca, i nawet może go zdradzać bo ten najbardziej zakochany i tak jej wybaczy...takie moje odczucie. O i jeszcze to, że dziewucha jest jak zwykle dobrym powodem do tego żeby spuścić komuś wpi*rdol :D.
Dodano: 2011-03-17 15:34
Nie spodziewałabym się rewelacji w ekranizacji książki dla młodzieży napisanej przez podrzędną grafomankę. Omijając już kwestię książki, która swoją beznadzieją dotknęła najczulsze struny mojego poczucia estetyki literackiej wykrywające drugorzędność i lichość pochłanianych opowieści stwierdzam, że film jako film sam w sobie wielką tragedią nie był. O ile patrzeć na niego jak na osobną produkcję bez powiązania z tworem pani Meyer stwierdzić mogę, iż jest to film lekki, absolutnie niestraszny (mojemu zdziwieniu po odkryciu, iż Zmierzch na filmwebie widnieje pod tagiem "horror" nie ma końca), stworzony dla śniących o wielkiej, oprószonej tajemnicą i ekscytacją miłości nastolatek. Dlaczego aktorzy obsadzeni w głównych rolach są piękni (pomijając już indywidualne kwestie estetyki i patrząc na poszczególne postacie wyłącznie jak na produkt)? Edward, Jacob, Bella, Alice (moja faworytka), nawet ojciec Belli - oni wszyscy są piękni w odpowiedni dla swojego wieku sposób po to, by przyciągać tłumy dziewcząt w wieku od lat trzynastu, by nakręcać atmosferę wokół całej produkcji i kosić na niej potwornie wielką kasę. Osobiście obejrzałam wszystkie do tej pory nakręcone części i mam zamiar obejrzeć również czwartą by mieć pełny zakres wiedzy odnośnie samego filmu i móc wyrobić sobie już do końca opinię. Na chwilę obecną stwierdzam, że Zmierzch spełnia oczekiwania producentów, reżysera i scenarzysty, a cała nagonka nań spowodowana jest wyłącznie oburzeniem towarzystwa 'vampire fans' na sposób przedstawienia w nim krwiopijców. Dla mnie również jest to śmieszne ("Oh, Edward, you're so beautiful, you sparkle!" Ubaw po pachy.), ale czasem warto przymknąć oko po to, by niepotrzebnie się nie denerwować czymś tak cukierkowym i nieprawdziwym. ;]
Dodano: 2011-03-17 22:51
| kurobeo napisał(a): |
| Osobiście obejrzałam wszystkie do tej pory nakręcone części i mam zamiar obejrzeć również czwartą by mieć pełny zakres wiedzy odnośnie samego filmu i móc wyrobić sobie już do końca opinię. |
O kurde, to jest więcej części tego ''horroru'' ? Nawet nie wiedziałam ! <lol>
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-03-27 23:08
Nom, wyszły trzy, kręcą czwartą. Tyle jest części tej Sagi. ;]
Dodano: 2011-03-27 23:18
Potem się pewnie za inne tego typu twory wezmą. W sumie nie miałabym nic przeciwko, gdyby wzięli na warsztat "Anitę Blake".
"[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe."
Dodano: 2011-05-05 15:25
A gdyby wsadził skurwolowi granat w dupę ? Noo, przemyśl lepiej. Szanse są wtedy wyrównane.
Dodano: 2011-07-01 19:52
Dodano: 2011-07-01 23:19
Ta, kino poszło w psy. Teraz kręci się gówno na dużą skalę a tego co dobre nie ma nigdy 3 części, jeżeli w ogóle dobije do 2 xD
Dodano: 2011-07-02 03:54
| Reddishhh napisał(a): |
| Ta, kino poszło w psy. Teraz kręci się gówno na dużą skalę a tego co dobre nie ma nigdy 3 części, jeżeli w ogóle dobije do 2 xD |
...ta,a wszyscy to debile. :)
Dodano: 2011-07-02 04:30
? nie wiem o co ci chodzi. Zmierzch jest cieńki więc tak napisałam, to samo tyczy się niektórych super filmów które są super a po obejrzeniu okazują się gównem.
więc nie wiem w czym masz problem, chyba że nie zrozumiałam. Jeżeli Tobie się takie filmy podobają to ok, ale mnie nie.
Dodano: 2011-07-02 22:14
Jak zmierzch odniósł sukces, to nagle zaczęły pojawiać się w książkach wampirze motywy ^^
Dodano: 2011-07-02 22:19
| Slaugter napisał(a): |
| Jak zmierzch odniósł sukces, to nagle zaczęły pojawiać się w książkach wampirze motywy ^^ |
One istniały na długo przed "Zmierzchem" - zapewniam.
Dodano: 2011-07-02 23:00
Dodano: 2011-07-02 23:58
Mnie wkurwia to,że jacyś debile nazywają Zmierzch horrorem. Równie dobrze można powiedzieć,że Britney Spears albo inna Lady Gaga to death metal..
Dodano: 2011-07-11 21:49
Moim zdaniem to jest film dla kobiet, ten cały wątek romantyczny w horrorze? Myśle że nazwanie tego horrorem to lekka przeginka, ewentualnie Thriller romantyczny. Zupełnie nie dla mnie, nie rozumiem łączenia mroku z romantyzmem dla nastolatek.. Widziałem tylko pierwszą część.
Dodano: 2011-07-12 16:00
To nie jest horror, nie ma tam mroku ani nic z tych rzeczy
Ale dobrze powiedziane, to romansidło, długie, nudne, przesłodzone, kiczowate. Co nie zmienia faktu, że mi tam czasem potrzeba takiego oderwania od rzeczywistości:) Tak dla odmiany. Dla mężczyzny rzeczywiście może to być zbyt wiele<lol>
Dodano: 2011-07-12 20:58
Jest jaki jest, ale sądzę że dla takich MHROCZNYCH 14-LATEK w sam raz :)
Dodano: 2011-07-13 17:06
| Masterdeath napisał(a): |
| Moim zdaniem to jest film dla kobiet |
weź sobie nie żartuj...
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2011-07-13 18:36
| Masterdeath napisał(a): |
| Moim zdaniem to jest film dla kobiet, ten cały wątek romantyczny w horrorze? Myśle że nazwanie tego horrorem to lekka przeginka, ewentualnie Thriller romantyczny. Zupełnie nie dla mnie, nie rozumiem łączenia mroku z romantyzmem dla nastolatek.. Widziałem tylko pierwszą część. |
Raczej familijny do obejrzenia przy niedzielnym obiadku.