Diary Of Dreams - (If) Dodano: 2009-02-01 21:30
Tak więc jeszcze miesiąc i dwa tygodnie :)
Ciekawe czy znowu coś odkryje pan Hates, jak na razie wciąż zaskakuje. Nekrolog 43 był świetny mam nadzieję że nowy materiał utrzyma poziom i będzie jeszcze smutniejszy :)
Dodano: 2009-02-01 22:52
Byłoby smutno, gdyby album nie okazał się smutny
Bądźmy dobrej myśli :)
On and on we keep growing inside, hopefully for a long, long time...
Dodano: 2009-02-02 10:22
Nie musi być smutny, niech będzie po prostu mroczny i klimatyczny, w co akurat nie wątpię :) Smutek jest uczuciem negatywnym.
Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl
Dodano: 2009-02-02 10:41
Smutek jest także uczuciem pięknym
Z Nekrologu podobają mi się najbardziej melancholijne piosenki :) Chociaż rzeczywiście klimat i mrok na nowej płycie również wskazany 
Dodano: 2009-02-02 11:37
Tak, Adrian mówił, że na (If) będzie mnóstwo innowacji. Podchodzę do tego z pewną obawą, ponieważ do tej pory innowacje u moich ulubionych kapel oznaczały odejście od własnego stylu i nie wychodziły im na dobre. Mam nadzieję, że nowy album DoD mimo wszystko nie zawiedzie. W końcu Wujek Adzio do tej pory był niezawodny. :D
Dodano: 2009-02-02 13:54
Dod mnie jeszcze nigdy nie zawiodło , nie widzę powodu, żeby teraz miało się coś stać, po tylu niesamowitych płytach na wysokim poziomie...
Dodano: 2009-02-02 14:07
Podywagujmy torche nad tytulem. W zeszlym miesiacu mielismy "Rocket Science" czyżby w nastepnym miało być "Computer Science"? 
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2009-02-02 16:23
Adrian informował raczej, że płyta będzie inna niż wszystkie, ale jego zdaniem każda kolejna jest inna niż zwykle
Czyli pewnie oddani fani nie będą zawiedzeni, a nowi znajdą coś dla siebie. Choć na konferencji w Kłodzku mówił też, że zamyka jakiś rozdział...
Dodano: 2009-02-02 16:54
Ja bym chciał żeby było więcej gitar, anie nie przetworzonych przez efekty jak na Nigredo, i z bardziej rozbudowanymi partiami niż na Nekrologu, to by była prawdziwa innowacja 8)
Dodano: 2009-02-03 10:30
News juz jest oficjalnie na stronie zespołu. W przeciwieństwie do poprzednich plyt i tego co zapowiadano (if) nie jest album koncepcyjnym oznacza to ze 12 na nim zawartych piosenek nie tworzy spójnej całości - każda opowiada o czym innym.
Bonus CD dodany do limitowanej edycji będzie nosił nazwę “g(if)t” i zawierać będzie 48 stronicowy booklet, plakat i specjalne opakowanie.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2009-02-03 11:04
To jak 4 kawałki w bonusie to trzeba się będzie na to special edition zaczaić...
Dodano: 2009-02-04 18:56
DoD na Myspace podali tytuły piosenek z nowej płyty :) A oto i one:
01 the Wedding 02 Requiem 4.21 03 Odyssey Asylum 04 Poison Breed 05 Wahn!Sinn? 06 the Colors of Grey 07 Choir Hotel 08 the Chain 09 King of Nowhere 10 21 Grams of Nothing 11 Mind over Matter 12Kingdom of Greed
Oraz bonusy na limitowanej edycji płyty:
01 Momentum 02 Regicide 03 the Saint 04 Never tell the Widow
Byle do 13ego marca :D
Dodano: 2009-02-04 20:32
No no, brzmią tak... pompatycznie, inaczej niż na Nekrologu, zobaczymy...kojarzy mi się z tytułami z End of FLowers
Dodano: 2009-02-15 15:09
Nie dość, że nowy album to jeszcze pierwszy oficjalny videoklip zespołu. Premiera na myspace 19.02.
Oj będzie się działo!
Dodano: 2009-02-15 16:00
11. Mind over matter... czyżby nawiązanie do tego filmu?
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=JbrnPbenXlY&feature=related
Jeśli tak to Dod zyskuje kolejne punkty chwalebności w mych oczach :)
Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl
Dodano: 2009-03-16 17:35
Jak Wam się podoba nowa płyta DoD? Płyta jest genialna. Moim zdaniem lepsza od Nekrolog 43. Nie znalazłam na niej słabego punktu. Jest przede wszystkim trochę więcej gitar, tak jak lubię. Melodie są niesamowicie chwytliwe i przebojowe. Nie zauważyłam tu żadnych innowacji poza solówkami gitarowymi i chwała Bogu, Adrian zaserwował kolejną świetną płytę w stylu, do którego mnie przyzwyczaił. Po przesłuchaniu piosenek stwierdziłam, że ,,Colours of grey" jest moją faworytką, bardzo też podoba mi się ,,Choir Hotel" (ciekawy motyw syntetycznego -,,męskiego" chórku), ,,King of Nowhere" z fajną chociaż ,,nieśmiałą" solówką gitarową pod koniec, oraz ,,Poison Breed". Natomiast od drugiego wejrzenia zakochałam się w ,,Odysey Asylum" i ,,Chains". Przypuszczam, że za każdym odsłuchaniem będę na nowo odkrywać każdą piosenkę.
,,Wedding" to prawdziwy rock'n rollowy walc. Walc jest obowiązkowy niemalże na każdym weselu, a tu mamy taki walc antyweselny. Taka mroczna parodia weselnego tańca. Ciekawe czy na koncercie przed zagraniem tej piosenki Adrian powie ,,a teraz panowie proszą panie..." :D
Ogólnie wszystkie piosenki są bardzo dobre, żadna nie przynudza. Więcej, te kawałki dają niesamowitego kopa, a ballady chwytają za serce.
Teraz trochę o dodatku do płyty czyli o G(if)t:
Jest to rzeczywiście świetny gift. Warto mieć ltd. edition, naprawdę mile zaskoczył mnie ten mały dodatek. Świetne wszystkie 4 piosenki, czego zapomniałam dodać wypowiadając się kilka postów wcześniej. Przyznam, że nauczona przez inne zespoły nie nastawiałam, się, że ,,bonus track" będzie rewelacyjny tak jak dzieło główne. Do tej pory takie dodatki bywały raczej gratką dla kolekcjonerów. Tym razem uważam, że jeśli (if) to i G(if)t! Gdyby Adrian nagrał długogrającą płytę w ostrym i przebojowym klimacie G(if)t, przypuszczam, że byłby to jeden z najlepszych albumów DoD.
Dodano: 2009-03-16 19:49
Zgadzam się jak najbardziej :D Płyta według mnie świetna, dużo gitary i dobre teksty piosenek :wink: "Poison Breed","The Colors of Grey" i oczywiście "The Wedding" jak na razie najbardziej zapadły mi w pamięć :) Duuuży plus i byle do Castle Party :D
Dodano: 2009-03-22 22:27
Dla mnie genialna wciaga jak narkotyk oczywiscie w dobrym tego znaczeniu ,jak dla mnie chyba najlepsza ich plyta i co najwazniejszE ze nie monotonna. :D 8)
Dodano: 2009-03-26 11:33
Dobra płyta, ale "Nekrolog" podobał mi się znacznie bardziej.
Drażnią mnie te pisząco-bzyczące klawisze w kilku miejscach.
Dodano: 2009-03-26 12:23
Im dłużej słucham, tym bardziej mi się podoba, ale również uważam, że "Nekrolog" jest lepszy - brakuje mi tu otworu na miarę "The Valley".
Dodano: 2009-04-02 18:22
Coś martwy ten wątek, a szkoda ogólnie
płyta jst inna od poprzedniczek, ma inny klimat, jest ktoś komu się np. zupełnie nie podoba?
Dodano: 2009-04-02 19:04
No mi sie w ogole nie podobaja dwa ostatnie albumy istna kaszana....... Obecnie wole bardziej Diorame 8) 8) 8)
Dodano: 2009-04-03 05:27
Płyta doskonała, z każdym kęsem lepsza
a live to juz wogóle - te kawałki są rozwalające - i porywają publikę - (przynajmniej tak było z nami w Goerlitz 2 tyg temu)
Dodano: 2009-04-03 10:58
| Attack napisał(a): |
| Płyta doskonała |
Pod jakim względem?
Dla mnie to granie kolejny raz na smętną nutę z wypróbowanymi już niejednokrotnie patentami i pomysłami z zawodząco-płaczliwym Hatesem na wokalu. Więcej gitar to jednak za mało żeby powiedzieć, że płyta jest świeża, innowacyjna a tym bardziej doskonała. W całości to wszystko nużące jak diabli i trudne do przetrawienia.