co ma w sobie Cytadela?? Dodano: 2006-04-26 12:03
Zauważyłam że dośc często pojawia się tu temat Cytadeli... pytanie więc co ma w sobie poznańska Cytadela, co przyciąga tak wielu ludzi w tamto miejsce i jakie są ulubione miejsca w jej obrębie?
Osobiście lubię tam przebywać przede wszytskim z powodu spokoju, który tam panuje... a moje ulubione miejsca to amfiteatr, rosarium i jeszcze jedno ale to już tylko dla wtajemniczonych 
Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)
Dodano: 2006-04-26 12:34
co do spkoju to z tym róznie...bo spokoj jest tam(wiosną) jak sie zrobi ciemno a za dnia to trzeba sie natrudzic zeby poprzebywac na osobnosci...ale miesce jest jak najbardziej git
.lidocain god.
Dodano: 2006-04-26 12:41
jak sie bardzo chce to spokój się tam znajdzie o każdej porze dnia i nocy :)
Cytadela Dodano: 2006-04-26 15:46
Rzeczywiscie to idealne miejsce do picia taniego wina oraz robienia innych miłych rzeczy. Najlepszy klimat oczywiscie na poswieconej ziemi...
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2006-04-26 17:13
Heheh... ja mam tam blisko na wagary
zatem często na nie chodzę kontemplowac, albo alkoholić
| Cytat: |
| oraz robienia innych miłych rzeczy |
jakichże to miłych rzeczy, Panie Adminie Najwyższy ?? :twisted:
Meraviglisa creatura Sono sola al mondo
Dodano: 2006-04-27 07:11
no właśnie, jakich innych miłych rzeczy?? bo tworzenie teorii o pochodzeniu śniegu chyba nie masz na myśli?? :) może więc rozwiniesz temat??
Dodano: 2006-04-27 12:54
No eyyy...to kiedy na Cytadeli imprezke DP robimy??;] Tak na poważnie to też lubie to miejsce choć nie mam pojęcia dlaczego. moze dla wcześniej wspomnianego spokoju...Ale co do taniego wina to zgadzam sie z amorphousem
Dodano: 2006-04-27 14:39
Coście sie tak uparli na to tanie wino?? Inne trunki tez tam można pić i wcale nie ubliża to Cytadeli:)
A co z ulubionymi miejscami?? Nie wierze, że chodzicie byle gdzie, byle by się napić... Na pewno są jakieś miejsce najchętniej odwiedzane przez Was.
Dodano: 2006-04-27 16:10
Dravenie, Tobie tylko imprezy w głowie !! :)
Z tego co wiem, częśc załogi DP wybiera się jutro do Blue Note na Artrosis. Możeby tak zatem po koncercie na Cytadelę uderzyć i zobaczyć jak sprzyja towarzystwu w całości
Wszak wszyscy jak widać ją lubią...
Dodano: 2006-04-27 19:32
| Cytat: |
| oraz robienia innych miłych rzeczy |
Ja myślę że Amorphous miał na myśli palenie fajki z cybucha
I patrzenie w laptopa - ewentulanie przeniesienie wanny na Cytadele hehe
:wink:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2006-04-28 07:38
Ja rozumiem że niektórzy czują się tam jak w domu ale wannę?? To chyba lekka przesada :) Przecież nie da się zrobić ctrl+c a potem ctrl+v
i wanna nie pojawi się nagle na Cytadeli :)
Dodano: 2006-04-28 12:09
:wink: Wanna i laptop to ulubione atrybuty Pana Admina, więc jeśli nie realne to choc może jakies hologramowe wizualizacje zabrałby on na Cytadele :lol: Szkoda że Pan Admin nei zabierze w tej sprawie głosu 
Dodano: 2006-04-28 12:51
hehe moze zrobimy male zebranie ludzi z darkplanet na cytadeli ...przynajmniej tych z poznania???...moim zdaniem niezly pomysl
.lidocain god.
Dodano: 2006-04-28 13:08
Z ta wanną to wcale nie jest głupi pomysł.....a co do klimatycznych miejsc to bunkry obok mojej szkoły =]
Dodano: 2006-04-28 14:10
litości... wanna na Cytadeli?? jak chcecie sie popluskać to woda tam przecież jest, nie potrzeba żadnej wanny, a poza tym do wanny to sie zmieszczą dwie, trzy, może cztery osoby a w "stawku" w Rosarium o wiele więcej... i zabawa też lepsza
A co do spotkania DP to na Cytadele i tak pewnie wszyscy chodzą trzeba będzie jedynie ustalić konkretny czas i miejsce...
Dodano: 2006-04-28 17:52
Z owym czasem i miejscem niestety zawsze są największe problemy ponieważ zawsze cos komus wypada i nic. No cush...to da się zorganizować tylko zeby było więcej niż 7 os0b trzeba się naprawde niezle zorganizowac 
Dodano: 2006-04-29 09:30
:evil: Ludziska! Nie zmieniac mi tu tematu! Toć gadamy o tym co ma w sobie Cytadela! :roll:
Dodano: 2006-04-29 16:07
A przepraszam pani Admin
Co ma w sobie Cytadela??? Kr00tko mówiąc ma to coś
Dodano: 2006-04-29 22:58
Tożto cały mhhroczny klimat Cytadeli zdeterminowany jest chyba przez jej hmm.. jakby to ująć... hmm... wygląd oraz 'zawartość' :D
Chodzi mi o bogactwo drzew, polanek etc, które sprzyjają wypadom, nocnym spotkaniom etc.. oraz sam klimat cmentarza, grobów... to - moim zdaniem - za ich sprawą odbieramy Cytadelę właśnie w taki określony sposób...
Dla innych ludzi to zwykłe pewnie miejsce do spacerów, biegania etc.. ale dla czarnej braci... kult.. 
Dodano: 2006-05-05 09:51
ja Cytadelę znam od 20 lat
jakoś tak się z nia związałam emocjonalnie, że nie wyobrażam sobie nie być tam choć raz w miesiącu... najbardziej lubię siedzieć tam noca i obserwować niebo... tam wydaje się ono jeszcze piękniejsze...
poza tym, moim zdaniem, Cytadela pozwala na chwilę chociaż oderwać sie od codzienności, uciec od problemów, odpocząc i świetnie się bawić (i to na różne sposoby
a jeśli chodzi o miejsce kultu to i owszem ale nie tylko dla czarnej braci jak to ładnie Angaria ujęła, bowiem Cytadela przyciąga także miłośników i fanatyków fortyfikacji, którzy niekoniecznie sa "spokrewnieni z ciemnością"
Dodano: 2006-05-06 22:26
Fortyfikacji czyli międzyinnymi mnie =] Także czasem lubie sobie tam posiedzieć w nocy i popatrzeć w gwiazdy...moim zdaniem mają wtedy w sobie coś więcej niż "to cos" ;]
Dodano: 2006-05-07 11:41
Mnie się Cytadela podoba zwłaszcza wiosną... z racji lekko romantycznej duszy :) Po ostatnim na niej 'posiedzeniu' jestem poraz kolejny zafascynowana jej wyglądem, bogactwem kolorów, zapachem, etc. Miło jest usiąść na kocu, pogadać z ludźmi oraz oglądać kwitnące drzewa... :)
Dodano: 2006-05-10 14:16
Kurde, ta Cytadela to musi być ciekawe miejsce...szkoda,że tam nigdy nie byłem
Na mojej wiosce takich miejsc niestety nie ma.

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P
Dodano: 2006-05-10 15:22
Cytadela jest przecudna, również i moje losy są z nią związane, na tyle, że już nawet nie pamiętam od kiedy. Ale jako, że się tu urodziłem, to zapewne mam podobną liczbę lat doświadczenia co Hexe.
W wózeczku się już pewnie po niej rozbijałem :twisted:
Ale do rzeczy polanka przed Dzwonem Pokoju, mimo, że jest terenem bardzo otwartym, ma w sobie niepowtarzalny klimat, byłem tam pewnego razu na niepowtarzalnym przedstawieniu Teatru 8-mego dnia, Arka się chyba nazywało(ale tego akurat pewien nie jestem). Jednak nawet jak tam nic się nie dzieje, to i tak jest git.
A owszem, Rossarium też jest godne uwagi, nie mniej zresztą niż Amfiteatr, który nie tylko nocą fajnie wygląda.
Przede wszystkim, to nie ma tam tego zasranego zgiełku miasta, co jest naprawdę niesamowite, biorąc pod uwagę fakt, że ów park leży praktycznie w jego środku :twisted: :twisted: :twisted:
A co do gwiazd, to ma to wiele wspólnego z brakiem tych cholernych świateł z miasta, smogiem etc. No i zgadzam się z każdym kto to wcześniej powiedział, że są one tam niezastąpione, jest ich poprostu więcej i pokazują nam się tam chętniej :wink:
Kocham Cytadelę i dopóki będę mieszkał w Poznaniu, zawsze chętnie ją będę odwiedzał.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2006-05-10 15:28
| Eye_of_the_storm napisał(a): |
| Kurde, ta Cytadela to musi być ciekawe miejsce... |
to jest cudowne miejsce zmożesz nam pozazdrościć :)