Imprezy metalowe i koncerty w waszych miastach?. Strona: 1

Imprezy metalowe i koncerty w waszych miastach? Dodano: 2006-08-09 14:05

metatil (Bicz)
metatil
Ostrowiec Sw/Krakow:)

Czy tam gdzie mieszkacie lub studjujecie sa jakies miejsca gdzie mozna posluchac mocniejszej muzyki a moze nawet pobawic sie do niej mam na mysli cykliczne imprezy, koncerty i takie tam?
Ja pochodze z Ostrowca Sw i tu tez spedzam wakacje. U mnie jest troche lipa chociaz kiedys bylo lepiej. Co prawda sa dwie knajpy ktore sciagaja lokalne metalowe grupy i nie tylko na koncerty, ale ostatnio zauwazaylam zastoj. I chyba do konca wakacji nic sie nie ruszy Zdechne tu chyba...
Za to Krakow obfituje we wszelkie tego typu imprezy cykliczne i nie tylko. Swietne imprezy prowadzi klub uwaga http://www.klub-uwaga.prv.pl/ najbardziej godna polecenia jest mortuaria! Sami zreszta zobaczcie http://www.mortuaria.prv.pl. Naprawde warto sie na nia wybrac!
Nie wiem jak bedzie w tym roku ale w zeszlym roku akademickim odbywal sie headbangers w woodstocku podam link stronki http://www.headbangers.dog.pl/
Bywalo naprawde fajnie i mam nadzieje, ze impreza przetrwa.
Na pewno wiekszosc z was slyszalo o rockotekach w rotundzie...Dluzszy czas sie nie odbywaly ale ponoc jest szansa na reaktywacje. Oby bo rotunda ma swoj niepowtarzalny klimat http://www.rockoteka.rotunda.pl/ A to czy impreza przetrwa zalezy od tego czy duzo ludzi bedzie przychodzic takze jezeli ktos bedzie w krakowie w pazdzierniku to przybywajcie:)
A wy co mozecie polecic?[/b]

I am the dark thr nightmare you hide...

Dodano: 2006-08-09 14:22

a w koszalinie nie ma nic... jedynie co, to we wtorki niby rockoteki są, ale tam gra same punkowskie gó***, więc mi raczej nie podchodzi...
kiedyś był zajebisty pub gothic, ale właściciele na wyspy zarabiać prawdziwą kasę pojechali...no i szkoda, bo było całkiem całkiem...
bo ogólnie to w koszalinie wszystko na psy schodzi i gra jakieś ścierwa punkowe(przepraszam, jeśli kogoś urażam, ale mam to gdzieś :twisted: ja tam nie lubię i otwarcie mówię)...słabo jest po prostu...

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2006-08-09 14:47

metatil (Bicz)
metatil

Frija: to witaj w klubie! U mnie jest jescze gorzej techno sie panoszy A najgorsze jest to ze znalazlyby sie kapele, ktore chca grac ale jak na razie siedza w garazach bo nikt nie daje im mozliwosci zagrania koncertu....Pewnie w wiekszosci miejscowosci jest podobnie, ale moze sie myle i mam nadzieje ze sie myle...Prosze udowodnijcie mi to!!!!!

Dodano: 2006-08-14 19:00

Ja jestem ze Szczecina i albo jestem ślepa albo tutaj nic się nie dzieje... !!!Chciałabym wybrać się na jakiś koncert, jakąś impreza gdzie można by posłuchać VNV Nation, Hocico, Colony 5 itd. Ale ni ma....
Mamy oczywiście znane Kontrasty gdzie czasem jest jakiś koncert (ale nie trafiłam jeszcze na taki który by mnie szczególnie zainteresował), co piątek jest tzw. "śmierć dyskotece" i leci dobra muzyka, można potańczyć- jest parkiet, można się napić itd. Jst też Słowianin, ale tam koncert jest raz na rok ruski... i to wszystko :?

Dodano: 2006-08-23 12:06

hehehe wy chociaż cokolwiek macie a w takiej np Legnicy to można sobie conajwyżej pójść na disco karaoke do Spiża - o tak to chyba najmroczniejsza propozycja dla fana gotyku czy metalu jaką można znaleźć w tym mieście .... :lol: pozostają mi tylko plenery lub murek za Eko aby opierdolić sobie tam należycie nalewkę lub podłe piwo

pozostają jeszcze koncerty w LCK ale tam zazwyczaj są punoskie i reage bandy poza jednym objawieniem ostatniej zimy gdy grał wrocławski Elysium w towarzystwie paru mnie lub bardziej ciekawych kapelek

Dodano: 2006-08-25 18:53

ostrzejsze zespoły jakie grały w Lubinie....

Hunter
Uriah Heep
Acid Drinkers
Zalef
Her

no i tutejsze kapele... ale nie są zachwycające więc nie będę wymieniać.

A poza tym od czasu do czasu w klubie ces't la vie leci rockowa muzyka. A poza tym mamy jeszcze ave cezar.... im też się zdarzy zapuścić coś cięższego

"Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie."

Dodano: 2006-09-14 11:12

jezeli chodzi o imprezy metalowe to co jakiś czas urzadamy takowe w klubie Uwaga.
muzyczny rozkład jazdy znajdziecie na stronie

[url]http://klub-uwaga.strefa.pl/ [/url]

zapewniamy miłe towarzystwo, bifory i aftery, oraz przyjemną zabawę przy muzyce którą można zamawiać na naszym forum pod tematem danej imprezy.
zapraszam ^________^

jestem na www.myspace.com/xxmad_crowxx i na fotce pod nikiem missyxxlouve więc poszukajcie jak chcecie coś wiedzieć o mnie

Dodano: 2006-09-14 11:16

Imprezy w moim mieście? Msza w kościele co niedziele :lol:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2006-09-14 11:17

frija napisał(a):
a w koszalinie nie ma nic... jedynie co, to we wtorki niby rockoteki są, ale tam gra same punkowskie gó***, więc mi raczej nie podchodzi...
kiedyś był zajebisty pub gothic, ale właściciele na wyspy zarabiać prawdziwą kasę pojechali...no i szkoda, bo było całkiem całkiem...
bo ogólnie to w koszalinie wszystko na psy schodzi i gra jakieś ścierwa punkowe(przepraszam, jeśli kogoś urażam, ale mam to gdzieś :twisted: ja tam nie lubię i otwarcie mówię)...słabo jest po prostu...

ale koncert huntera, acidów był. Szkoda ze akurat wtedy bylam juz w poznaniu.

Dodano: 2006-09-14 12:03

ale kiedy to było... od acidów w marcu teraz generacja :? na której i tak nie ma nic szczególnego... bo cieszyć się, że Rzepczyno w Koszalinie zagra? to raczej dziwne nie jest...a Coma miała to już dawno w planach... bezsensu...
ja czekam na warszawę i 10. -satyricon ^^ nie ma co, tam będę z imprez zadowolona ^^

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2006-09-14 14:00

ja juz od roku poznanska, wiec ze w koszalinie gra coma to sie bardzo zdziwilam. Milo jest tez ze i bilet nie jest drogi. wiec nie narzekac:).

Dodano: 2006-09-15 13:12

a teraz mega offtop tematyczny (pomyślałam że fani cięższych brzmień mogą czasem mieć chęć posłuchać nieco innej muzyki )

-<[ ELECTROPERVERSION ]>-

14 Pazdziernika 2006 (sobota)

Kraków - Mały Rynek 3 - Klub Uwaga

Całonocna impreza taneczna z muzyką :

EBM / Oldschool EBM / Electro Industrial / Future-pop / Synth-pop / Electro-pop / Dark Electro / Harsh Electro / IDM i inne okolice cięższej mrocznej elektroniki...

Muzykę prezentują :
od 21.00 do 01.00 : Frontman
01.00 do około 4.00 Bagiennik

Uwaga : na imprezie zostanie rozlosowana wejściówka na Depeche Mode Party które odbędzie się 21 Października (sobota) w Klubie Ministerstwo (Kraków)
Dokładne informacje o imprezie DM znajdziecie także na stronach :
www.electromode.fc.pl
oraz www.electroperversion.prv.pl

Klub Uwaga przewidział na tę noc różne promocje na drinki w lokalu przez całą noc.

Wstęp: 4 zł
Start: 21:00
Wstęp tylko dla osób pełnoletnich.

www.electroperversion.prv.pl
www.klub-uwaga.strefa.pl

jestem na www.myspace.com/xxmad_crowxx i na fotce pod nikiem missyxxlouve więc poszukajcie jak chcecie coś wiedzieć o mnie

Dodano: 2006-09-15 13:36

Missy, moja droga!
Do tego jest specjalny dział "Wydarzenia" i proponuję tam umieszczać wszystkie takie informacje, bo Cie zbanują

Dodano: 2006-09-15 13:45

ekhm, napisal moderator z usmiechem grozbe...

Dodano: 2006-09-15 13:58

Moderator? Gdzie?? Ja? Nie!!

Tak się tylko wychylam bo dawno po głowie nie dostałam

Dodano: 2006-09-16 06:03

<drapie sie po glowie> to gdzie ja sie o obowiazkach matuzalemow naczytalam:D?

Dodano: 2006-09-16 11:55

Obowiązki obowiązkami, a tu i tak większość się nie stosuje do żadnych zasad.

A na temat imprez 'metalowych' w moim mieście mam dużo do powiedzenia, ale mi się na razie nie chce

Dodano: 2006-11-06 09:13

metatil (Bicz)
metatil

Ha a w Krakowie 30 listopada jest koncert Huntera a 9 grudnia Kat.....oj bedzie sie dzialo:D

Dodano: 2006-11-07 07:58

W zasadzie to chyba prócz mnie to jeszcze jedna osoba z Sz-n odwiedza te forum, mimo wszystko dam info.

"10.11.06 (piątek) - 18.00, klub Muzyczna Fabryka (www.muzycznafabryka.pl)

Wjazd: 12 zł

W kolejności wystąp:

The Santh (shadow metal)
Nihilosaur (death'n'roll) www.myspace.com/nihilosaurband
Wishmaster (rock'n'hell raw metal)
Hellfist (terror metal) www.hellfist.metal.org.pl
Bestiar (oldschool blasting death metal) www.bestiar.com
Anima Damnata (pain, torture, violence, lust) www.animadamnata.com

W wyjątkowej cenie promocyjnej do kupienia będą takie gadżety jak koszulki z ojcem, płyty gospel oraz różnego rodzaju dewocjonalia."

Ogólnie impreza zapowiada się smakowicie, pierw koncert dsurowych death metalowych kapel trzymających naprawdę dobry poziom, a potem kompletnie chlanie do rana, alko można mieć swoje, co jest kolejnym +, jeśli ktoś ma zamiar się wybrać ale nie wie gdzie to jest to chetnie podprowadze.

Chcesz się czegoś o mnie dowiedzieć? Spytaj...

Dodano: 2009-06-25 03:25

Ehhh... u mnie jest takie zakuprze, że żadnych koncertów w tym stylu nie ma;/ Jedynie jest jedna pizzeria o charakterze metalowym, gdzie grają czasem różne kapele. Jaky co to jest to Wilczy dół w Międzygórzu Ci co blisko mieszkają to wpadać :lol:

Dodano: 2009-06-29 12:15

Hmmmm... a w Krakowie się dzieje i to dużo no ale co z tego że jest gdzie pójść jak czasu się niema. Czasam wpadnie się do Popularnego albo do Śródziemia, jakiś koncercik się zaliczy ale najpierw trzeba roszkę kaski zawsze odłożyć.... bo jak wiadomo Kraków się ceni...

Dodano: 2009-06-29 15:04

W Kościerzynie to się dopiero nic nie dzieje :) Tyski Festiwal piwa trwał chyba 4 godziny, a miał być 2 dni. Znajomi chcieli te tiry przewracać...
Jedno co dobre (gdy już jakimś dziwnym trafem przybędzie jakaś "sława" tu) to to, że wstęp jest przeważnie wolny. Tak było na Dżemie i Feel'u w zeszłym roku (sorry, ale tu się serio nic nie dzieje:| )

Jedno co się powtarza w każdy pierwszy piątek miesiąca (jak spowiedź pierwszopiątkowa:D) to jam session - w Texasie grają sobie chłopaki - przeważnie z Midnight Travel.
A tak to dupa jest :|

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-06-29 15:41

a ja se nie mam problemu z metalem ,bo go nie słucham buhahaha :lol: xD

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-08-31 16:52

Ja mieszkam w mały mieście i jest się czym pochwalić :D
Już w tym roku były dwie edycje Rock Metal Fest

http://koncerty.coldlight.com.pl/

Wszak nikt bardzo znany nie występuje, ( sądzę, iż to kwestia czasu, poczekamy zobaczymy )lecz niektórzy wykonawcy są godni uwagi.
Dosyć sporo ludzi się zbiegło.

Darkzebro: Pizza musi być tam wyjątkowo smaczna :D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło