Prysznic. Strona: 1

Prysznic Dodano: 2006-08-06 21:28

Cytat:
na przykład:

że czasem leci za mocno

buhahahahahahahhahaha

Piękne :D

Czepianie przynosi mi ulgę. Cóż o mnie... gryzę, kopię, jestem wredna. Jestem nałogową amatorką jogurtów biszkoptowych i bananów. Narzeczona narzeczonego :P

Dodano: 2006-08-07 08:46

liczyłam na to, ze trafi:D

Dodano: 2006-08-07 10:08

Trafia, bo nie jest napuszony :wink:

"Z twarzy podobna zupełnie do nikogo".

Dodano: 2006-08-07 10:21

Co tu się rozwodzić...poprostu trafia i już Po przeczytaniu tego wiersza rechotałem przez ok 5 min bez przerwy...potem się trochę uspokoiłem ponieważ zacząłem w nim zauważać także inne rzeczy... nie ma to jak Kocia poezja. Tak trzymać :twisted:

Dodano: 2006-08-07 14:53

Kocia poezja jak kocia muzyka. buehehe

Dodano: 2006-10-24 13:12

Pomimo całego mojego Szacunku dla Autorki, muszę przyznać, że para się Ona najgorszym z możliwych stylów poetyckich. Nie lubię takich wierszy, nic nie wnoszą. Ten utwór jest wyjątkowo beznadzieny, pomimo tego, że zdaję sobie sprawę z tego, że Autorka celowo stosuje kolokwializmy to one najzwyczajniej nie brzmią. Utwór śmieszy, bawi i chyba nic więcej...

Dodano: 2006-11-05 23:34

Smoku... taki miał cel (:

Czepianie przynosi mi ulgę. Cóż o mnie... gryzę, kopię, jestem wredna. Jestem nałogową amatorką jogurtów biszkoptowych i bananów. Narzeczona narzeczonego :P

Dodano: 2007-01-25 03:38

podzielam zdanie smoka dodajac jednak, ze mnie nie smieszy...
bo wszystko to juz wiem o prysznicu...

zadnego ukrytego dna tam nie ma ...
poezja ma cos przekazac...
zmusic do myslenia...
ten wiersz zmusza mnie jedynie do tego by ostrozniej dozowac wode w prysznicu...
sorry :)

Urodziłem się by istnieć pomiędzy istnieniami innych istnień. Jako Istnia Istnie Istniejąca Nie mam strachu przed groźbą wieczystej egzystencji Nie mam lęku przed zmorą całego swiata

Dodano: 2007-01-25 21:39

Ależ tego stwora stworzyłam w celu zabawy i nic więcej, nie oczekuję od niego wiele, a tak poza tym to napisałam go mając 13 lat i jestem z niego zajebiście dumna:)

Dodano: 2007-01-25 23:21

alphar napisał(a):
napisałam go mając 13 lat

widać... poczytałbym coś świezszego...

"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"

Dodano: 2007-01-26 00:10

skonczyłam pisac mając lat 15scie... :) ale za to z licznymi wyróznieniami

Dodano: 2007-02-24 18:16

no właśnie tylko bawi i śmieszy, ale przecież taka sztuka też jest potrzebna :D nie wszystkie wiersze muszą być pesymistyczne i "mroczne"...

"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"

Dodano: 2007-02-24 18:18

no właśnie tylko bawi i śmieszy, ale przecież taka sztuka też jest potrzebna :D nie wszystkie wiersze muszą być pesymistyczne i "mroczne"...

"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"

Dodano: 2007-02-24 20:04

profesorGrzegorz napisał(a):
mnie nie smieszy...
bo wszystko to juz wiem o prysznicu...

zadnego ukrytego dna tam nie ma ...
poezja ma cos przekazac...
zmusic do myslenia...
ten wiersz zmusza mnie jedynie do tego by ostrozniej dozowac wode w prysznicu...
sorry :)

Nie zgadzam się. Poezja poezji nierówna - jedne wiersze mają w swym założeniu głębokie przesłanie, inne oddają uczucia, a jeszcze inne służą celom czysto rozrywkowym. Zależy to również oczywiście od poziomu percepcji i wyczulenia estetycznego odbiorcy.
Nie zgadzam się iż wiersz nie ma niczego w sobie. Wnikliwy obserwator dostrzeże tutaj typowo awangardowe cechy, jak choćby zwrócenie uwagi na odchodzenie poezji od tematów codziennych ku wzniosłości. Świadomie bądź nie, autorka nawiązuje w ten sposób do programu Awangardy Krakowskiej, która miała na celu odwoływanie się w swej twórczości artystycznej do związków z XX - wieczną cywilizacją urbanistyczno - techniczną. Przeciwstawiała się także tradycjom, w tym utrwalonym w poezji tematom wzniosłości i uczuciowości.
Z całą pewnością wiersz wnosi powiew świeżości w zasób mroczno - pesymistyczno - wyznaniowej twórczości Dark Planet. A to duży plus. Ocenianie wierszy w stylu "nie ma tu niczego ukrytego", "nie ma ukrytego dna" jest niestety wyrazem stosowania pewnego rodzaju szablonowości - wiersz odmienny od ogólnie spotykanych uznawany jest od razu za śmieszny czy bezwartościowy.
Poza tym przesłanie wiersza nie zawsze musi być przecież kwestią domysłów czy głębokich analiz.
To tyle wynurzeń stukniętej polonistki :wink: Pozdrowienia dla wszystkich :)

Dodano: 2007-02-25 11:33

Dzięki :D czekałam długo na jakąś wypowiedź w tym stylu :)
Ponadto - świadome nawiązanie do Awangardy :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło