płyta na niedzielę. Strona: 1

płyta na niedzielę Dodano: 2008-05-18 21:40

uwielbiam Nicka Cave'a, a dziś spostrzegłam, że nie wiadomo do końca czemu, płytę: "no more shall we part" słucham tylko w niedzielę. czy macie też takie muzyczne zboczenia związane z konkretnymi dniami tygodnia? czego słuchacie w niedzielę? :wink:

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-19 08:16

ja nie zauwazylam zebym sluchala czegos w jakis konkretny dzien tygodnia.U mnie wszystko zalezy od pogody,czy humoru ale jakos nie dni tygodnia

Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P

Dodano: 2008-05-19 09:48

Coś w tym jest, że czasem się rzuca jakaś płyta w konkretny dzień. Ja się wczoraj zorientowałam, że przeważnie w niedzielne poranki (ale i wieczory, jeśli akurat się uczę/piszę) słucham Dead Can Dance, Arcany, no i czasem (zwłaszcza w trakcie nauki) Art Of Noise.
Co do innych dni tygodnia to raczej bardziej energetyczne granie, ale nie ma jakichś np. wtorków Cradle Of Filth, czy czwartków z Toolem ;]

Dodano: 2008-05-19 10:19

u mnie to czego słucham zależy od nastroju raczej, a nie od dnia tygodnia :) przynajmniej nigdy sie nie zlapalam na tym

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2008-05-21 15:43

arduinna napisał(a):
Coś w tym jest, że czasem się rzuca jakaś płyta w konkretny dzień. Ja się wczoraj zorientowałam, że przeważnie w niedzielne poranki (ale i wieczory, jeśli akurat się uczę/piszę) słucham Dead Can Dance, Arcany, no i czasem (zwłaszcza w trakcie nauki) Art Of Noise.
Co do innych dni tygodnia to raczej bardziej energetyczne granie, ale nie ma jakichś np. wtorków Cradle Of Filth, czy czwartków z Toolem ;]

ha, a z tym że dead can dance i arcana bardziej na niedzielę to też się zgadzam :D

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-21 20:53

O czizas!
Dla mnie niedziela nie istnieje, bo to taki sam dzień jak każdy inny.
No może tylko wszystko jest pozamykane, a ludzie wydeptują ścieżki między kościołem a supermarketem. Po tym poznaję, że jest niedziela.
A tak to nawet lubię sąsiadów powkurzać odkurzaczem :twisted: poza tym robię i słucham tego co zwykle. Nie przerzucam się w ten dzień na coś innego.
Dla mnie to byłoby dziwne. Jak ktoś zaraz napisze tutaj, że w niedziele słucha psalmów i innych takich kościelnych wywodów, to mnie rozwali :-D

Dodano: 2008-05-21 20:57

tak Sfinksjo, jeszcze klaszczemy u rubika

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-22 08:24

nie ma to jak dobry psalm na niedzielę 8)

Dodano: 2008-05-22 11:04

aaaaa właśnie love parade z okazji bożego ciała ulicą obok mnie idzie

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-22 11:23

Paskievicz napisał(a):
nie ma to jak dobry psalm na niedzielę 8)

no i gorzkie żale 8)

btw... temat infantylny :)

Dodano: 2008-11-17 00:17

nei widzę żadnego związku miedzy tym co słucham a dniem tygodnie, toż to absurd :twisted: predzej bym zauwazyla zaleznosc co do pór roku...

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2009-01-15 14:43

no, od pór roku to już na pewno. dawno nie zaglądałam jak się rozwinął mój bzdurny temat

Carpe jugulum

Dodano: 2009-01-15 15:11

Beta666 napisał(a):
ja nie zauwazylam zebym sluchala czegos w jakis konkretny dzien tygodnia.U mnie wszystko zalezy od pogody,czy humoru ale jakos nie dni tygodnia

Zgoda! Muzyka jakiej słucham zależy głównie od humoru. Pogody mniej, ale ogólnie mogę się pod tym podpisać Beta666 :twisted: A w niedzielę warto powkurzać sąsiedztwo czymś typowo mocnym heheh :twisted:

Dodano: 2009-01-15 16:32

coraz lepsze tematy sie tu robią... powaznie nie macie juz o czym pisac?

Dodano: 2009-01-15 17:07

nie ma takiej,słucham muzy niezależnie od pory roku,miesiąca,tygodnia, czy też dnia tygodnia ^_^ nocy czy dnia ,słucham to na co mam ochotę i nastrój ^_^ w danej chwili :wink:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-01-15 17:43

HardKill napisał(a):
nie ma takiej,słucham muzy niezależnie od pory roku,miesiąca,tygodnia, czy też dnia tygodnia ^_^ nocy czy dnia ,słucham to na co mam ochotę i nastrój ^_^ w danej chwili :wink:

zgadzam się z HardKillem!
no, chyba że chodzi o niedzielę, kiedy nic się nie robi, jest zimno na dworze, pijemy idealną kawę, ćpamy się obrazami Beardsleya i jest tak cudownie oraz koronkowo to wtedy "White Lies" Deine Lakaien. Albo "White Chalk" PJ Harvey :) :wink: :wink:

"wybrednie w różach wymarzając kolor czarny"

Dodano: 2009-01-15 18:17

ja zawsze w niedzielę zasówam radiomaryja w aucie jak podwożę babcię na cmentarz, ewentualnie potem zapuszczam xotox 8)

Dodano: 2009-01-15 18:18

Paskievicz napisał(a):
ja zawsze w niedzielę zasówam radiomaryja w aucie jak podwożę babcię na cmentarz, ewentualnie potem zapuszczam xotox 8)

:lol: no tak, podwożenie babć ma właśnie to do siebie, że się słucha tego, czego one pragnę

"wybrednie w różach wymarzając kolor czarny"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło