XIII Stoleti - Werewolf. Strona: 1

XIII Stoleti - Werewolf Dodano: 2008-05-12 20:37

Tak, to chyba najlepsza płyta Trzynastków, no i ten klasyczny Transylvanian którego niestety nie było dane usłyszeć na żywo na minionym koncercie zespołu we Wrocławiu, a szkoda... Podoba mi się jeszcze kawałek Trinacte Znameni, reszta również nie odstaje od poziomu.

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2008-05-13 09:26

Z tego co kojażę to XIII Stoleti wogóle nie gra kawałków z "Werewolfa" na żywo. Na pewno nie grali ich na obu koncertach na których byłem w Bolkowie. Głównym powodem, wydaje mi się, jest rozbudowane instrumentarium dodatkowe (wiolonczela, skrzypce, flet) bez którego raczej kijowo by te kawałki brzmiały.

Co do samej płyty: jest to wg mnie najlepszy album pod względem aranżacyjnym. Mnóstwo wspomnianych smyczków i innej maści instrumentów. Ta płyta ma też najmroczniejszy ze wszystkich ich albumów klimat.

Keep Talking...

Dodano: 2008-05-13 12:40

dokładnie, 13 znamię, chyba mój ich ulubiony utwór:)oj byłby power na żywo... nie udało mi się pojechać, ale jak ogólnie wypadli? może warto ruszyć na zabrze

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-13 12:46

Troche za krotko grali, nie uslyszalem wszystkich ulubionych piosenek ale ogolnie bardzo fajny koncert, nawet sporo ludzi bylo :) jak masz mozliwosc i checi jedz do Zabrza :)

almost honest;>

Dodano: 2008-05-13 14:57

chęci zawsze, gorzej z możliwościami, heh

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-13 16:54

zawsze pozostaje jeszcze jedna okazja na Castle Party (choc tez daleko troche)

Dodano: 2008-05-13 16:58

szmech napisał(a):
jak masz mozliwosc i checi jedz do Zabrza :)

Tak tak :) I weź se kask ochronny

Dodano: 2008-05-13 17:01

Allanon23 napisał(a):
[quote:5386f6d22e="szmech"]jak masz mozliwosc i checi jedz do Zabrza :)

Tak tak :) I weź se kask ochronny [/quote:5386f6d22e]

aż tak niebezpiecznie tam? czy takie pogo? :wink: :lol:

Dodano: 2008-05-13 17:07

minawi napisał(a):
[quote:b17d2ccb64="Allanon23"][quote:b17d2ccb64="szmech"]jak masz mozliwosc i checi jedz do Zabrza :)

Tak tak :) I weź se kask ochronny [/quote:b17d2ccb64]

aż tak niebezpiecznie tam? czy takie pogo? :wink: :lol:[/quote:b17d2ccb64]

Jak mi wiadomo nikt jeszcze nie umarł :lol:
Ale czasami ma się wrażenie, że coś spada na głowę :D Lepiej nie patrzeć do góry, bo wtedy cały koncert można grzebać we własnym oku :D :lol:

Dodano: 2008-05-14 18:26

to co tam lata? ,może nietopyrze?

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-14 18:32

a temu kto na Nephilimach mąką sypał miałam ochotę przyjebać, chociaż żem łagodna vampiria

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-14 19:12

Allanon23 napisał(a):
[quote:b16e8515bb="szmech"]

kask ochronny ha ha, ja podróż z W-wy do Wrocka i spowrotem miałam z przygodami. Pociąg pełen ,,rozrywkowych" kibiców Jagiellonii, ech...

Dodano: 2008-05-14 19:48

Blackforever napisał(a):
[quote:a2e9e431d2="Allanon23"][quote:a2e9e431d2="szmech"]

kask ochronny ha ha, ja podróż z W-wy do Wrocka i spowrotem miałam z przygodami. Pociąg pełen ,,rozrywkowych" kibiców Jagiellonii, ech...[/quote:a2e9e431d2]

Oj współczuje ;/ Duzi panowie, z umysłami dzieciątek(oczywiście mowa tutaj o pseudo kibolach, bo tacy zapewne byli.)

Przy okazji pozdrawiam serdecznie Ciebie Blackforever :D Mam nadzieję, że wszyściutko w porządeczku u Ciebie :)

A teraz do tematu:

Otóż, na pewno nie są to nitopyrze, ani batmany, dach jest po prostu kruchy(ostatnio remontowany był budynek), i czasami zlatują z góry różne paskudztwa typu - wiórki z drewna, kusz, czy nawet kupki szczurów :D Dlatego, kto chce się wybrać na XIII stoleti, kask musi wziąć koniecznie, jeżeli nie chce grzebać w łoku :) Albo wypić piwka z dodatkiem pewnym ekhm :roll: :wink:

Dodano: 2008-05-17 19:24

Ci którzy we wrocławiu na koncercie byliście, napiszcie proszę jakie utwory się pojawiły..czy długo grali?

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-17 19:27

Lady_Margolotta napisał(a):
Ci którzy we wrocławiu na koncercie byliście, napiszcie proszę jakie utwory się pojawiły..czy długo grali?

Proszę, sympatyczna panna Administrator - Minawi, zdradziła nam parę ciekawostek na temat koncertu we Wrocławiu :D

http://www.darkplanet.pl/XIII-Stoleti-Firlej-Wroclaw-10052008-33634.html

Dodano: 2008-05-17 19:49

dikuju. ale wydaje mi się ten repertuar jakiś...nieszczególny :? może ryzyko grać długie kompozycje, takie nastrojowe a nie powerowe. hmmm jak dla mnie 'nosferatu' to prawie całe przetańczyć można, a tu tylko 'nosferatu is dead' ...

Carpe jugulum

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło