Programy, które nie śniły się nawet filozofom Dodano: 2008-05-06 08:24
Ten temat poniekąd będzie dotyczyć filmów więc proszę szanownych moderatorów o nie gderanie
Ostatnio siedzę, przełączam ten durny telewizor i nic , TVP 1 TVP2, TVP Katowice, Polsat, TV 4, itd i nic. I wtem sobie przypominam o programach wręcz mało znanych.
I właśnie. Znacie może jakieś stacje, które zasadniczo są mało znane a jednak interesujące? Ja osobiście polecam TMT. Mało reklam, dużo ciekawych programów. Z muzyką też całkiem nieźle bo lecą klipy takich zespołów jak Closterkeller, Nightwish, Lacuna Coil, Evanescence oraz Within Temptation. Pokazują również klipy z innych rodzajów muzyki, wręcz dość znane. I najbardziej co mnie interesuje to niedziela, godz po 23. I wtedy lecą bajki, ale uwaga, dla dorosłych. Dość ciekawe, niektóre dziwne ale ogólnie gorąco polecam. A jak z waszymi?
"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat
Dodano: 2008-05-06 08:50
Ja lubię TVTrwam. Fajne są klipy muzyczne, o aniołkach śpiewają, anielicach nagich, kuszących i ponętnych ze złotymi harfami w dłoni. Co niedziela puszczają boską listę przebojów - można posłuchać hity pszalmowe. I bardzo lubię tych elokwentnych, ładnie mówiących, z głosikami niewinnych dzieciątek, opalonych w solarium(patrzyliście na ich paznokcie? Ehh ohh ahh) - prezenterów. Czasami tak jestem nimi oczarowany, że nie wiem o czym mówią. Ale najlepsze - co polecam - to dzieje się po 23. S/M :) Program nazywa się "Czorny Diabolec" - program antyseksualny z motywami S/M. Można wysłać sms-a aby wziąć udział w programie - uderzając się biczykami, a to gumowymi, plastikowymi, misiaczkami, no i żelaznymi(dla mnie najlepsze zresztą), polewając się wodą święconą, albo zdzielić se w krzyża :) Szkoda, że pasmo tylko puszczają od godziny 14, i w szczególności są to powtórki - a to przecież nudne już. No cóż - MTV to nie będzie. Ale naprawdę warto, naprawdę... czuję się prze to oczyszczony :D
Dodano: 2008-05-06 08:53
Złośliwości końca nie ma
"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat
Dodano: 2008-05-06 09:05
najlepsze rozwiazanie to nie ogladac telewizji. Moj telewizor zasadniczo zbiera kurz , sluzy tylko czasem do ogladania filmow
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Dodano: 2008-05-06 09:07
| NightAngel napisał(a): |
Złośliwości końca nie ma![]() |
To nie złośliwość - to moje paskudne poczucie humoru :D
pozdrawiam serdecznie :)
Dodano: 2008-05-06 09:18
Ja nie mam telewizora. Jedynie momentami rzadko, gdy pojawia sie coś w TV co chciałbym obejrzeć żałuję tego. W dzisiejszym świecie, gdzie prawie wszystko mozna ściągnąc lub zestreamingowac po się męczyć z ubogim programem i reklamami.
Oglądasz to co chcesz i kiedy chcesz. :D
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Dodano: 2008-05-06 10:18
| cold_sea napisał(a): |
| najlepsze rozwiazanie to nie ogladac telewizji. Moj telewizor zasadniczo zbiera kurz , sluzy tylko czasem do ogladania filmow |
Własnie zainstalowali mi w chacie klime i telewizor. O ile klimatyzacja sie przydaje to telewizor służy do szybkiego suszenia bielizny
Popieram kolegę.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2008-05-06 15:18
Ja już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz telewizor włączyłam. Menu faktycznie serwują nam beznadziejne. Był czas gdy przeglądałam program TV w poszukiwaniu czegoś interesującego. Od święta zdarzył się dobry film chociaż i tak przeważnie już przeze mnie oglądany wcześniej.
Moje otoczenie zdaje się mieć tą samą chorobę, anty-TV. Sporadycznie tylko zdarza mi się złapać ojca na oglądaniu "Szkła kontaktowego".
Jolanta Fajkowska, z którą moja uczelnia organizowała spotkanie, mówiła wiele na temat swoich starań by repertuar TV był bardziej na poziomie ale na słowach się skończyło bo ciekawszych programów nadal prawie wcale nie ma. Lepiej wtykać publiczności masowej "Taniec na lodzie". To się bardziej opłaca :/
Dodano: 2008-05-06 15:50
| Indra napisał(a): |
|
Jolanta Fajkowska, z którą moja uczelnia organizowała spotkanie, mówiła wiele na temat swoich starań by repertuar TV był bardziej na poziomie ale na słowach się skończyło bo ciekawszych programów nadal prawie wcale nie ma. Lepiej wtykać publiczności masowej "Taniec na lodzie". To się bardziej opłaca :/ |
Wsnhid ? jezeli tak to pozdrawiam :D
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Dodano: 2008-05-06 16:05
| th napisał(a): |
| Ja nie mam telewizora. |
Też nie mam i nie żałuję.
Obywam się bez niego już od około 7 miesięcy.
Za to ostatnio podczas długiego weekendu i wizyty u rodziców miałam możliwość odświeżyć sobie pamięć w zakresie tego, co TV serwuje swoim abonentom.
Nie wiem, czy może stałam się bardziej marudna, ale bez zbędnego rozprawiania się powiem krótko: miernota, miernota i jeszcze raz miernota.
I tylko pożarło to to mój cenny czas.
A na pytanie, czy znam jakieś kanały-perełki, to muszę odpowiedzieć negatywnie.
No chyba, że ktoś lubi podglądać zwierzaki, to dobre jest Animal Planet
... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...
Dodano: 2008-05-06 17:13
kiedys ogladalem discovery ale pozniej dawali juz same powtorki 
Dodano: 2008-05-10 17:04
TV przydaje się tylko jako pomoc do DVD... a później kolejna sterta nieobejrzanych filmów i kupa kasy w nie wyładowana :wink: ale nic to - kiedyś się urządzi jeszcze wieczorek filmowy :twisted: co do ciekawych programów to... hmm...? nie ma teraz nic naprawdę ciekawego. TVP 1-Kame w garniaku, TVP 2-Doda bez garniaka, bez bluzki, bez niczego, Polsat- znowu coś kurna pieją, śpiewać nie umieją, TVN- tańczą, h** wie po co, TV 4-nędzne reality showy... krótko mówiąc, niech zyje DVD :wink: spadam po raz milionowy oglądać "Misia"... :twisted:
Dodano: 2008-05-10 21:27
Wg mnie w starciu tv publiczna versus komercyjna ta pierwsza odpada w przedbiegach -> opieram się na widzianych ukradkiem fragmentach różnych programów, jako że tv oglądam bardzo sporadycznie :) W miarę regularnie serwuję sobie jedynie Szkło kontaktowe na tvn24. Ot, taka odskocznia :)
Natomiast powiem jedno na obronę telewizji publicznej - dość często puszczają tam naprawdę dobre filmy tylko o kompletnie chorych godzinach (środek nocy), więc podsumowując: nie ma to jak komputer 8)
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.