Dodano: 2009-07-09 20:05
No i o to mi właśnie kolego drogi chodziło :D :wink: to do soboty 8)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2009-07-09 22:59
| soundcliniqum napisał(a): |
| impreza jest :))
a teraz tak ... www.collapsed-city.org <- info na temat najblizszych koncertow |
ATTRITION i Imprint jak dobrze pamiętam już chyba byli jakoś na początku tego roku ? wraz z nimi była Negradonna :)
| mrtowarzyszobywatel napisał(a): |
| Wiitaj Szczecin! No to mam zaszczyt dopisać się jako kolejny użytkownik ze Szczecina, któremu w duszy grają cięższe brzmienia :D |
Witaj witaj :)
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Dodano: 2009-07-12 12:10
byli i beda raz jeszcze w tym samym skladzie + CSD.
Dla fanow gitarowego grania polecam tez zapoznac sie z zespolem IKON.
Dodano: 2009-07-12 14:56
No i kurna z powodów rodzinno-zdrowotnych ,nie mogłem być wczoraj w Alter Ego :cry:

Dodano: 2009-07-12 19:09
Byłam dziś w Szczecinie i wypiłam browca w ogródku knajpy koło dworca PKP :D To tyle w tym temacie hehe pozdrawiam :)
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2009-07-12 19:18
No wiesz minawi :cry: i nic wcześniej nie mówiłaś :? mogliśmy tego Browca wypić razem :cry: ,a tak przy okazji niedaleko ,jak nie w pobliżu jest Alter Ego :wink: ,no szkoda bardzo że wcześniej się nie odezwałaś ,że będziesz w Szczecinie :cry: pozdrawiam i mam nadzieję że następnym razem będąc w moim mieście dasz znać oki :wink:

Dodano: 2009-07-12 20:02
nie wiedziałam, że tam będę :wink: :roll: zreszta tylko wypiłam piwo i pojechałam dalej osobówką nach Posen
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2009-09-03 20:15
27.09.2009
gdzie : DK Slowianin, ul . Korzeniowskiego 2, Szczecin [MAPA]
wejście : 19.00
bilety : 25 pln w przedsprzedaży w sieci eventim.pl [link] oraz na terenie kraju w punktach [link]
oraz w dniu koncertu w klubie w cenie 35 pln
last.fm http://www.lastfm.pl/event/1048340+Jedyny+koncert+w+Polsce+w+ramach+europejsiej+trasy+IKON+-+Dandelion+Wine
Na scenie :
IKON (Aus) http://www.myspace.com/ikonwave
DANDELION WINE (Aus) http://www.myspace.com/aninexactscience
www.collapsed-city.org / www.myspace.com/collapsedcity zaprasza
Jedyny koncert w Polsce ! ! !
''IKON'' - Zespół został założony w Australii w 1988 roku przez kolegów ze szkolnej ławki Chris’a McCarter’a (śpiew, gitara, programowanie) i Dino Molinaro (gitara basowa) pod nazwą Death in the Dark, w 1991 zmieli nazwę na IKON, pod którą występują od 18 lat. W ich twórczości odnaleźć można wpływy takich zespołów jak Joy Division i New Order oraz muzyki postpunkowej. W roku 1984 Ikon podpisali kontrakt w Europie z Apollyon Records, a w 1996 z amerykańską Metropolis Records, dzięki której grupa zyskała znacznie większą popularność poza Australią umacniając ją trasą koncertową po Europie, oraz kilkoma występami na festiwalach muzyki gotyckiej: Wave-Gotik-Treffen, M’era Luna i Waves of Darkness. Dołączenie to zespołu Anthoniego Cornisha sprawiło że Ikon jest uważany w Australii za największy gotycki zespół eksportowy. Ikon często gra w Australii jak również w Niemczech, Belgii, Anglii, Włoszech, Szwarcarii, Danii i Norwegii razem z takimi zespołami jak: The Sisters of Mercy, HIM, London After Midnight, Soft Cell, Death in June, The Crüxshadows, The Mission.
Dodano: 2009-09-03 20:25
będę będę na pewno :lol: xD
Ikon - A Heartless Soul
Dandelion Wine - Stained Glass
Dodano: 2009-10-12 17:22
ALTER EGO
16.10.2009 piątek, godz 21
Friday Party People: Sound Cliniqum (Lunatic & friends)
Po ponad rocznej przerwie na szczecińskie parkiety powraca SOUND CLINIQUM. W czasie 4 letniej działalności odbyło się kilkanaście edycji imprezy, release parties, a ekipa SC supportowała takie gwiazdy muzyki dark independent jak: De/Vision, Mesh, Kiew, Tyske Ludder, Soman, Solitary Experiments, Lowe i wiele wiele innych. Postaramy się zaserwowac Wam mix najlepszych, niezapomnianych utworów które się przewinęły przez te wszystkie imprezy wraz z nowościami electropop/ebm. Od muzyki lat 80, poprzez ebm do electro popowej mieszanki czasami z mocniejszym electroindustrialnym akcentem.
Na imprezę zapraszają: Alter Electro Stettin oraz www.collapsed-city.org.
UWAGA ! Osoby które przed wejściem okażą bilet na COLLAPSED CITY FESTIVAL (30-31.10 @ DK Slowianin ) - wejście FREE !!
Wstęp 5zł. [b]
Meine Ehre heisst Treue.
Dodano: 2009-10-12 17:26
:D JEJEJE :lol: nananana :wink: jupiiii :D noo nareszcie :wink:
Sławek,Andrzej.Bebob,Miras i Marcin na bank będą :lol:

Dodano: 2010-01-19 23:28
De\Vision 10.04.2010 w Szczecinie !!! jedyny koncert w 2010 roku w Polsce ,zapewne w DK Słowianin ^_^
De/Vision - Blue moon
Szczecin cienko stoi Dodano: 2010-01-20 16:55
trzeba spojrzeć prawdzie w gały: w porównaniu do innych miast tzw. uniwersyteckich typu Wrocław, Poznań (nie wspominając o Krakowie czy Wawie) to Szczecin cienko stoi(chyba porównywalnie do Koszalina:)
kąt padania równa się kątowi odbicia
Dodano: 2010-01-20 17:42
Może i cienko,ale jest alternatywa do Berlina rzut kamieniem no i oczywiście Poznań ^_^

Dodano: 2010-01-20 19:40
| HardKill napisał(a): |
Może i cienko,ale jest alternatywa do Berlina rzut kamieniem no i oczywiście Poznań ^_^
![]() |
Sympatycznie :) tylko lekkie sprostowanie - patrzac na szczecinski koncert np. Funkera a na berliński (a byłem na obu) widać straszliwą różnicę w poziomie. Oczywiście, to nie wina Szczecina tylko pewnie samego zespołu który w Berlinie na scenie daje z siebie wszystko i gra w pelnym skladzie a w Szczecinie odwala chałę że aż przykro patrzeć/słuchać
Anyway, fajnie ze szczeciński sponsor robi te imprezy i gites ze z Poznania w 3 godziny sie do was tam dojezdza.
Aha, a dje grajacy po koncertach to nie "support", nie ta półka, nie ta ...
Dodano: 2010-01-20 19:47
Masz rację RuczajDJ
co do jakości koncertów w Szczecinie,a w Berlinie,mi to rybka bo i tak częściej jestem na koncertach Berlińskich niż na Polskich ;-D

Dodano: 2010-01-21 11:04
Muszę przyznać rację że ludzie ze szczecina jeżeli chcą coś zobaczyć fajnego to berlin tuż, tuż. Ale szkoda, że to nie berlińczycy do nas tylko my do nich
kąt padania równa się kątowi odbicia
Dodano: 2010-01-21 11:22
| HardKill napisał(a): |
| Masz rację RuczajDJ
co do jakości koncertów w Szczecinie,a w Berlinie,mi to rybka bo i tak częściej jestem na koncertach Berlińskich niż na Polskich ;-D |
No ja tez
Ale czasem lubie poimprezowac w Szczecinie bo, przewrotnie powiem, gdzie w Niemczech sa tak kameralne koncerty ze np na Tyske Ludder czy Somanie jest 20 osob ktore w dodatku rozleza sie po calym klubie ?
Ja wiem ze dla szczecinskiego sponsora-dobrodzieja to nie jest dobra wiadomosc, ale w Szczecinie nawet na zespolach duzego formatu sa pustki bo po prostu nie ma duzego srodowiska fanow tej muzy w Szczecinie a z przyjezdnych to z racji odleglosci mozecie liczyc glownie na Poznan
Dodano: 2010-01-21 18:59
Oczywiście że wolałbym,aby wszelkiej maści kapele grały w Szczecinie,ale niestety fakty są takie, z którymi się zgadzam że małe jest niestety grono fanów tej muzy i Ruczaj tu masz rację.Niestety tak jest mogę mieć tylko nadzieję że to się kiedyś zmieni i to Niemcy będą przyjeżdżać do nas na koncerty,nawiasem mówiąc to się czasem zdarza ^_^ Inna sprawa to to że koncerty owe Szczecińskie są bardzo,a raczej nie są reklamowane w lokalnych mediach...a o koncertach wiedzą tylko wtajemniczeni w temacie....

Szczecin cienko stoi Dodano: 2010-01-21 19:23
| oki napisał(a): |
| trzeba spojrzeć prawdzie w gały: w porównaniu do innych miast tzw. uniwersyteckich typu Wrocław, Poznań (nie wspominając o Krakowie czy Wawie) to Szczecin cienko stoi(chyba porównywalnie do Koszalina:) |
a jakie jest kryterium oceny ? Bo jak mamy rzucac frazesami, to lepiej spojrzec na zlocieniec przez ktory nawet prosto nie da sie przejechac.
@hardkill - co masz na mysli reklamowane lokalnie? A gdzie maja byc reklamowa skoro j.w. zostalo wspomniane inny za daleko. Btw. nie ktorym nawet mowienie osobiscie nie pomaga.
reszty nie komentuje ...
daj znać... Dodano: 2010-01-21 22:55
Hardkill, to daj znać o jakiś koncertach wszelkich w Szcz. bo ja do tych nie wtajemniczonych należę raczej...
Każdy człowiek jest odpowiedzialny za swój los
Dodano: 2010-01-21 23:21
wyzej wymienione
4.03 - Fading Colours
http://www.lastfm.pl/event/1375748+Fading+Colours+at+Free+Blues+Club+on+4+March+2010
10.04 De/Vision + supports
http://www.lastfm.pl/event/1369758+De-Vision+at+Collapsed+City+on+10+April+2010
Mozliwe ze wczesniej ( przed De/Vision) uda sie wykrecic jeszcze jeden koncert.
Dodano: 2010-01-21 23:30
Mówiąc o koncertach wszelakich miałem na myśli te,związane generalnie tematycznie z DP dzikikot ^_^ jeśli ta ogólnie muza ciebie interesuje to oki,dam znać...
Taki mniej więcej o którym w tej chwili wiem to > De\Vision 10.04.2010 prawdopodobnie w DK Słowianin (w Szczecinie) oczywiście ;-D
soundcliniqum dzięki za info odnośnie > Fading Colours

Dodano: 2010-01-21 23:35
wyslijcie mi maila na lunatic999@gmail.com
to bedziecie dostawac informacje na poczte o koncertach. I zeby nie bylo problemow, przekazcie mojego maila wszystkim zaintersowanym.
Dodano: 2010-01-22 15:58
soundcliniqum wysłałem do ciebie meila,ale niestety jakiś błąd uniemożliwia jego wysłanie tak więc podam tobie mojego meila na prive :)