Szachy. Strona: 1

Szachy Dodano: 2008-01-06 22:36

Temat który mam zamiar tu poruszyć dotyczy jakże pięknej ba można nawet rzec królewskiej grze o nazwie szachy!
Czy jest ktoś kto umie grać w tą że gre :?: :?: :?:
Czekam na wyzwania :twisted:

PS. Jest to mój 1 temat więc licze na wyrozumiałość(czytaj totalne zbluzganie)
PS2.Jak można komentować inne tematy bo z FaQA jakoś za bardzo sie nie dowiedziałem???
PS3. Jest to swego rodzaju test!!!

...I know why your prayers will never be answered... ...God Hates Us All...

Dodano: 2008-01-06 23:09

Ja lubię grać. Często grywam na uczelni z znajomymi podczas długich przerw lub w komórce podczas wykładów.
Lubię sobie usiąśc przy grzanym piwie w zimowy wieczór na godzinną partyjkę. Relaksująca gra...

Możemy kiedyś się umówić na gre na kurnik.pl (czy innym portalu) choć największą przyjemnośc odczuwa się podczas gry prawdziwymi figurami twarza w twarz z przeciwnikiem.

:idea: Komentowac inne tematy... :?: Rozwiń proszę myśl w PW do mnie to sprobuje Ci pomóc.

Pozdrawiam

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Re: Szachy Dodano: 2008-01-06 23:15 Zmieniono: 2008-01-06 23:18

FilozoV napisał(a):
Temat który mam zamiar tu poruszyć dotyczy jakże pięknej ba można nawet rzec królewskiej grze o nazwie szachy!
Czy jest ktoś kto umie grać w tą że gre :?: :?: :?:
Czekam na wyzwania :twisted:

PS. Jest to mój 1 temat więc licze na wyrozumiałość(czytaj totalne zbluzganie)
PS2.Jak można komentować inne tematy bo z FaQA jakoś za bardzo sie nie dowiedziałem???
PS3. Jest to swego rodzaju test!!!

No dobrze, chcesz poruszyc temat i co dalej? Ja umiem grac w szachy, swego czasu nawet namietnie grywalem, ale co z tego? Czy o to chodzi, aby kazdy z nas przyznal sie czy umie grac, czy tez nie?

PS. Czemu zakladasz, ze skoro to jest pierwszy Twoj temat to odrazu ma byc, jak to okresliles "zbluzgany"? Widze, ze masz dosc dziwne pojecie "wyrozumialosci", takie z lekka "masochistyczne" :wink: .
PS3. Taka rada - z moich obserwacji wynika, ze ludzie tutaj sa wyczuleni na wszelkiego rodzaju ankiety i testy tak wiec moze zdradz, co/kogo chcesz testowac i w jaki sposob :lol: kto wie, moze sie podejme testu, badz tego wyzwania, o ktorym pisales...

Tak swoja droga, u mnie masz plusa za swoj nick i swego pierwszego posta :wink:

Dodano: 2008-01-06 23:18

Chetnie bym zagral przy tym grzancu. Kurnika nie lubie bo przegrywam w scrabble

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2008-01-06 23:25

szachy to piękna gra... ale nie podejmuję się stawać w szranki z kimkolwiek...

It is my fate... I am pagan born!!!

Dodano: 2008-01-07 00:00

Szachy, to jedyny sport jaki na dzień dzisiejszy uprawiam :wink: Nie jestem mistrzem, ale lubię sobie zagrać 8)

Dodano: 2008-01-07 08:44

Ja znam zasady ale nie utożsamiam tego z umiejętnością grania Trzeba przewidywać ruchy przeciwnika, dobierać strategie itp. a w tym chyba nie jestem najlepsza. Może po prostu za mało praktyki... :)

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Dodano: 2008-01-07 08:48

O tak szaszki :) gra pełna możliwości :) i pogadać można :) oj, zdałoby się odświeżyć formę, bo od kiedy studiuje to troche zaniedbana

.

Dodano: 2008-01-07 16:38

Ja gram w szachy..nauczył i zaraził mnie tym dziadek:)ale mało moich znajomych lubi tą gre..moze dlatego ze trzeba przy niej sporo mysleć:)

Dodano: 2008-01-07 16:40

kiedyś sporo w to grałem ale jakoś mi się zaprzestała owa czynnośc, może kiedyś znowu do tego wrócę :idea:

Dodano: 2008-01-07 16:41

mozna pograc ale nie robilem tego wieki , a komputer oszukuje

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2008-01-15 13:12

amorphous napisał(a):
Chetnie bym zagral przy tym grzancu. Kurnika nie lubie bo przegrywam w scrabble

Hehe, graj graj, może się kiedyś spotkamy... :twisted:

Ja w szachy grać nie bardzo umiem, ale raz brałam udzial w przedstawieniu, gdzie rozgrywane były "żywe" szachy na ogromnej szachownicy. Byłam białą wieżą. Ubaw był przedni :D

Szachownica - przed bitwą

Niewinna niczym lelija biała wieża

Oczywiście, czarni to samo zuo! Tu w szemranym towarzystwie bogobojny biały biskup

Jeśli Was zaciekawiło, zapraszam tu: GALERIA

Dodano: 2008-01-15 13:50

Alpha-Sco:

rewelacyjne szachy :)

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2008-01-15 15:55

to co ktoś chętny stanie w szranki na kurniku?? :D :?:

Dodano: 2008-01-15 16:39

:arrow: cold-sea, dzięki w imieniu grupy :)

:arrow: filozov, ja to tylko w scrabble, więc odpadam :)

Dodano: 2008-01-17 12:04

Szachy zajebista gra! Niestety teraz mam mało czasu na grę, może kiedyś...

Dum Deus calculat, mundus fit.

Dodano: 2008-01-17 12:41

Wspaniała gra, całe liceum grałem, niestety teraz nie mam z kim A gra przez internet to nie to.

Okręt mój płynie dalej Gdzieś tam... Serce choć popękane, chce bić.

Dodano: 2008-01-18 08:12

Widzę, że większość umie, wszyscy chwalą, tylko nikt nie gra...

Dodano: 2008-01-18 14:33

Może wychodzą z założenia że: "dobra ściema nie jest zła"... :idea: :twisted:

Dodano: 2008-01-18 22:03

Alpha-Sco napisał(a):
Widzę, że większość umie, wszyscy chwalą, tylko nikt nie gra...

No wiesz życie, życie :twisted: Nie wszyscy maja tak dużo czasu żeby zaspokoić potrzebę gry w szachy

Dum Deus calculat, mundus fit.

Dodano: 2009-07-19 06:07

Jak byłam mała to uwielbiałam się bawić figurami szachowymi, szczególnie końmi. xD No, ale później się nauczyłam w to grać. Jednak rzadko grywam, nie mam za bardzo z kim, a przez internet to nie to samo. Z resztą też nigdy mistrzem nie byłam. Natomiast co do kół szachowych, to w moich szkołach nigdy niczego takiego nie było.

Dobry item nie jest zły.

Szachy Dodano: 2009-07-23 16:12

Wieki całe nie grałem w tą wspaniałą grę królów, no może jeszcze nadaży się okazja
z kimś stoczyć bój.... :wink:

Dodano: 2009-08-08 17:50

Szachy.
No cóż nigdy nie mogłem powiedziećżebym był graczem na poziomie...
Szczerze powiedziawszy dopiero niedawno zacząłem je poznawać od nowa - wszystko przez głupią Vistę gdzie były jako ms game

Oczywiście jak kto w Warszawie chętny to jestem za :)

Dodano: 2009-08-08 19:15

Też dawno nie grałam...eh.

to jak jazda na rowerze, nie zapomiona się:) Dodano: 2010-02-05 21:21

Gabriela napisał(a):
Też dawno nie grałam...eh.

Każdy człowiek jest odpowiedzialny za swój los

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło