Dodano: 2011-07-13 20:53
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
| [quote:024d5fce65="HardKill"]Martwicy Muzgu |
Sam jesteś MUZG! Chłopie, takie błędy, to aż nie przystoi.
[/quote:024d5fce65]
Hehehehehehe .Specjalnie tak napisał bo wiedział ze sie odezwiesz.
...a ja ostatnio nic nie oglądałem.
Dodano: 2011-07-13 21:22 Zmieniono: 2011-07-13 21:37
Czasem i mi uda się mała prowokacja, ale fajnie że MUZG! Benjamina jest czujny :) hehehe
, a teraz oglądam całkiem fajny (efekty specjalne) > Sucker Punch z jeszcze lepszą ścieżką dźwiękową <okok>

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-07-13 21:36 Zmieniono: 2011-07-13 21:44
| HardKill napisał(a): |
| Czasem i mi uda się mała prowokacja, ale fajnie że MUZG! Benjamina jest czujny :) |
Tak, jasne, prowokacja. Chciałbyś...
A u mnie kilka filmów czeka, by je w końcu "zlukać" (qurwa, ale to brzmi i jak wygląda).
Ponadto, nie zanosi się również, by moja "wieczorkonocku" (o ja ... ) minęła na oglądaniu czegokolwiek innego, jak tylko tego dziadostwa w Rydze.
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Dodano: 2011-07-14 12:35 Zmieniono: 2011-07-14 12:44
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
| by je w końcu "zlukać" (qurwa, ale to brzmi i jak wygląda).
|
Oftopik: ślicznie wygląda, zwłaszcza w skojarzeniu, że moja babcia używa słowa "zluka" na określenie jędzy, zołzy i wydry
No, żeby nie było:
Ostatnio obejrzeliśmy horror nad horrory "Black Sheep" o morderczym stadzie owiec wypasających się na ludziach w malowniczej scenerii Nowej Zelandii.
Film kupiłam w lumpeksie (dla niezorientowanych - sklep z używaną odzieżą
) ponieważ niegdyś, gdy prowadziłam studentom zajęcia z tematu "Choroby zakaźne owiec" opowiedziałam im o tym filmie w ramach ciekawostki dla rozruszania przysypiających mózgów. Wtedy film znałam tylko ze wzmianek internetowych, więc gdy wypatrzyłam DVD w lumpku, postanowiłam odżałować te 2 złote i kupiłam - dla żartu.
Przygotowaliśmy kolacyjkę i zasiedliśmy z małżem nastawieni na kino klasy "D". Otóż - zdziwiliśmy się. Horror zrobiony z przymrużeniem oka, ale naprawdę nieźle dopracowany, ogląda się bardzo przyjemnie. Niezbyt strasznie, trochę śmiesznie, trochę obrzydliwie (kolacja do filmu była takimsobie pomysłem
) Jeśli ktoś lubi kino takie jak "Evil Dead" - może spokojnie obejrzeć, myślę, że rozczarowany nie będzie :)
Dodano: 2011-07-14 22:12
Obejrzałam wczoraj "Piętno Śmierci" A. Kurosawy. Niestety moje oczekiwania zostały poniekąd zawiedzione, spodziewałam się więcej po tym filmie. Niemniej, ogólnie dobry.
Nie da się określić swojego życia jednym mottem.
Dodano: 2011-07-14 23:39 Zmieniono: 2011-07-14 23:44
A co by nie było że nie jestem konsekwentny zlukałem :) dzisiaj całkiem ciekawy film, a mianowicie > Burza / The Tempest (2010) wyreżyserowany przez Julie Taymor, na podstawie jednej z ostatnich sztuk Williama Szekspira > Burza < , polecam <okok>
produkcja: USA
gatunek: Dramat, Fantasy, Komedia, Kostiumowy, Romans
Dodano: 2011-07-15 09:07 Zmieniono: 2011-07-15 09:08
o, kostiumowy, takie kotki lubią
ja mam sporo na dysku bo obejrzenia, niestety jakoś mi nie idzie
W weekend postaram się to naprawić
Plany :
Boogeyman(ale to musze obejrzeć z kimś jako że jestem kotem panikarzem<lol> i jakbym miała to sama obejrzeć to siedziałabym w szafie cały film<lol>
Jakąś nową wersję "Dumy i uprzedzenia" (babskie bzdety, wiem)
i "Nadja"
Dodano: 2011-07-15 11:07
| CatGirl napisał(a): |
|
Boogeyman(ale to musze obejrzeć z kimś jako że jestem kotem panikarzem<lol> i jakbym miała to sama obejrzeć to siedziałabym w szafie cały film |
Gwarantuję Ci, że akurat na tym filmie w szafie na pewno byś nie siedziała :D
Dodano: 2011-07-15 11:56 Zmieniono: 2011-07-15 11:57
Polecam:
Na podstawie biografii Valerie Plame Wilson, byłej agentki CIA. Jej mąż, ambasador Joseph Wilson, na łamach New York Times oskarżył administrację Busha okłamywanie opinii publicznej w sprawie posiadania przez Irak broni masowego rażenia. Troche sensacji trochę dramatu. Dobrze zrobiony.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2011-07-15 15:00
| Alpha-Sco napisał(a): |
| [quote:6767e2e439="CatGirl"]
Boogeyman(ale to musze obejrzeć z kimś jako że jestem kotem panikarzem<lol> i jakbym miała to sama obejrzeć to siedziałabym w szafie cały film |
Gwarantuję Ci, że akurat na tym filmie w szafie na pewno byś nie siedziała :D[/quote:6767e2e439]
nie znasz moich zdolności<lol>
Dodano: 2011-07-15 23:58 Zmieniono: 2011-07-16 00:03
Siódma pieczęć, reż. Ingmar Bergman. Gatunek - dramat. Film z 1957r. Jeżeli miałabym oceniać w skali do 10, to to arcydzieło zasługuje na najwyższą notę.
Metaforyczna opowieść powracającym z wyprawy krzyżowej rycerzu, który staje do szachowego pojedynku ze Śmiercią. Stawką w grze jest życie rycerza. Jeden z najwybitniejszych filmów w historii kina, mocno osadzony w poetyce średniowiecznej. - opis zaczerpnięty z filmweb.pl.

Dodano: 2011-07-16 00:04
| CatGirl napisał(a): |
| [quote:75fe966053="Alpha-Sco"][quote:75fe966053="CatGirl"]
Gwarantuję Ci, że akurat na tym filmie w szafie na pewno byś nie siedziała :D[/quote:75fe966053]
nie znasz moich zdolności<lol>[/quote:75fe966053]
Obejrzyj - pogadamy
Dodano: 2011-07-16 09:59
Boogeyman to strasznie cieniutki filmik, lepiej obejrzeć Kac Vegas :)
<radocha>
a miłośnikom komiksów polecam Green Lantern (2011)
produkcja: USA
gatunek: Akcja, Sci-Fi
Całkiem nie ziemskie efekty specjalne :)
Dodano: 2011-07-16 11:55 Zmieniono: 2011-07-16 11:55
| HardKill napisał(a): |
|
a miłośnikom komiksów polecam Green Lantern (2011) produkcja: USA gatunek: Akcja, Sci-Fi Całkiem nie ziemskie efekty specjalne :) |
Przecież Green Lantern to kiszka jakiej świat nie widział <lol> JA nie polecam :D KICZ
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2011-07-16 12:04
"Porozmawiaj z nią". Nie jest to lekki film, ale ma klimat i wciągnął mnie aż do napisów końcowych.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Dodano: 2011-07-17 23:59
Vincent, 1982, reż. Tim Burton. W zasadzie to animacja, trwa 6 minut. Zrobiła na mnie duże wrażenie. Można obejrzeć na YT - klik.
Dodano: 2011-07-18 00:38 Zmieniono: 2011-07-18 19:58
Musiałam jechać przez pół miasta... na sali może 15 osób... bardzo piękny...
Dodano: 2011-07-18 13:50 Zmieniono: 2011-07-18 19:57
| CrommCruaich napisał(a): |
| "Porozmawiaj z nią". Nie jest to lekki film, ale ma klimat i wciągnął mnie aż do napisów końcowych. |
Nie spotkałam się jeszcze z filmem Almodovara bym zasiadła przed ekranem i nie obejrzała do samych napisów. Popieram nie jest to lekki film. Ale przyjemnie się ogląda.
"Vincent" - cudowna animacja. Szkoda, że tak krótka.
Dodano: 2011-07-18 19:50
Ostatnio coś lżejszego raczej: Dazed & Confused, genialna muzyka, genialne do oglądania na haju.
Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.
Dodano: 2011-07-18 22:29
I znów coś Almodovara - "Kobiety na skraju załamania nerwowego". Trochę zakręcona komedia. No i ciekawie ogląda się Banderasa jako grzecznego chłopaczka, a nie jakiegoś macho.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Dodano: 2011-07-18 22:59 Zmieniono: 2011-07-18 23:29
Przełamując fale.
Jezu... Obejrzyjcie to...
Dodano: 2011-07-19 00:16
Klasycznie, Lecą żurawie (Letyat zhuravli), 1957. Zdjęcia do tego filmu są cudowne.
Dodano: 2011-07-22 18:46
A by nie było, że oglądam tylko kiszki jakich świat nie widział, jak stwierdziła koleżanka nasza droga minawi, na dzisiejszy wieczór zaplanowałem nie co ambitniejsze kino :)
Chłopiec w pasiastej piżamie / The Boy in the Striped Pyjamas (2008)
produkcja: USA, Wielka Brytania
gatunek: Dramat, Wojenny
Lata 40-te, czas wojny. Bruno ma 8 lat mieszka w Berlinie razem z siostrą i rodzicami. Jednak pewnego dnia rodzina przenosi się na wieś, aby towarzyszyć ojcu – niemieckiemu oficerowi - w jego nowej pracy. Bruno łamie zakaz opuszczania nowego domu i poznaje okolicę. W ten sposób zaprzyjaźnia się ze Szmulem – chłopcem, który mieszka w innym, nieznanym świecie za kolczastym ogrodzeniem...

Dodano: 2011-07-22 18:48
Widziałam to na wyrywki, znaczy po kawałku i koniec, całego nie chciałam, bo takie filmy źle działają na moją chwiejną psychikę
Smutny film.
Dodano: 2011-07-22 19:43
No niestety, dramaty wojenne nie są wesołe i raczej nie mogą być, a tym bardziej historia związana z obozem koncentracyjnym.
<bezradny>
W planach na kolejne wieczory mam nieco lżejsze kino Classic Comedy
Flip i Flap BOX / Laurel and Hardy BOX (1918 - 1951) PL 3 x DVD