Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste Dodano: 2007-11-16 13:07
No w koncu!! Juz dawno temu dostalem info o tym ze Dani & Co. planują nagrac cover Siostr Szekspira, ale w pewnym momencie news ten, zdawaloby sie umarl smiercia naturalna, a tutaj taka mila niespodzianka. Jestem niezmiernie ciekaw jak to wypadnie, gdyz mimo upadkow i wzlotow, chlopaki z CoF covery robili zawsze niesamowite, zeby nie powiedziec, lepsze od oryginalow (in my opinion, of course)
Dodano: 2007-11-16 13:30
Oj i ja na nich czekam :D Co prawda - Thornography może nie jest aż tak dobrą płytą, ale nie ukrywam, że każdy ich nowy twór czy to cover czy nowa płyta powoduje że - nie mogę odmówić przesłuchania :)
Dodano: 2007-11-16 13:42
a ja nie rozumiem co jeszcze w COF sie ludziom podoba :?: :!: jak dla mnie ostatnia dobra plyta bylo "Midian"
http://imperiummetalu.pl/
Dodano: 2007-11-16 14:20
Dr... Ty chyba jesteś sentymentalny
... co :?: :wink:
ostatni "wynalazek" CoF... z hitem "Temptejszon"... to żenUa jakich uhhh MAŁO!
Według mnie ten zespół nic już wielce odkrywczego nie zdziała
jak to mój "brat" powiedział po ich koncercie w Progresji "lepiej brzmi kupa spadająca na talerz niż CoF lajf"... a co do ich twórczości to zgodze się że Midian był ostatnim albumem, przy którym można było się na chwilę zatrzymać :), ale oczywiście życze im jak najlepiej, w końcu Dany to mały człowiek z dużą siłą przebicia :) :D :D
pozamieniałam się z amebą na rozum.
Dodano: 2007-11-16 14:55
Piszcie, mowcie, myslcie co chcecie - z ta kapelą jestem od samego ich poczatku i tak zapewne bedzie dalej. Sentyment? Też... Szanuje ich dorobek, a to, ze maja lepsze i gorsze albumy to nic odkrywczego. Nie znam kapeli, ktora by trzymala rowny poziom. Z reszta nikogo nie zmuszam do przytakiwania mi w kwestii CoF, do robienia ach-ow i och-ow...i na tym koncze, bo tyle co na temat Daniego i spolki bylo juz "natrzepane piany" na tym portalu to szkoda gadac/pisac. Jedyne co mi sie cisnie na usta w tym momencie, to pusty smiech... Kazda wzmianka na temat tej kapeli - powoduje lawinową reakcje "za" i "przeciw". A co najsmieszniejsze - dyskusja ZAWSZE przeradza sie w bezsensowne ataki na tych, ktorzy maja owy sentyment do CoF...ale swiadczy to tylko o poziomie atakujacych...AMEN
Pozdrawiam panne K.
Dottore
Dodano: 2007-11-16 15:33
Dr ale panna K. wcale Cię "nie zaatakowała"... tylko wyraziła swoją opinię - i domysł "sentymentalny" i ba! nie pomyliła się 
Dodano: 2007-11-16 15:44 Zmieniono: 2007-11-16 18:17
A w ktorym miejscu Dr twierdzil, ze panna K. zaatakowala go? Niech panna K. nie bierze wszystkiego do siebie co Dr pisze, bo wtedy nasuwaja sie Dr-owi dwie mysli:
1. Stuknij w stol, a nozyce sie odezwą
2. Winny sie tlumaczy, :wink:
a tego Dr nie chcialby sobie pomyslec na temat drogiej panny K. ktora serdecznie pozdrawia i darzy wielkim szacunkiem
Dodano: 2007-11-16 16:19
szpinakowiec... 
Dodano: 2007-11-16 16:54
| cross-bow napisał(a): |
szpinakowiec... ![]() |
Jaki tam szpinakowiec? Nie znasz sie - ABSYNTOWIEC :twisted:
Dodano: 2007-11-16 17:28
pfff...
zieleniak :)
Dodano: 2007-11-16 17:35
nono się ciekawe wydawnictwo szykuje 8) trzeba będzie się zaopatrzyć :idea:
podobnie jak doktorosław darzę tych skurwieli wielkim szacunem i jak dla mnie mają niekończący się potencjał i muzyczny i sceniczny
Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste Dodano: 2007-11-20 14:15
a ja bardzo lubię Cradle of Filth i wcale nie zamierzam przestać. a poza tym to każdy ma inny gust i każdemu co innego będzie się podobać. więc kłótnie czy delikatnie mówiąc "wymiana zdań" na temat czy warto ich słuchać czy nie, chyba nie mają sensu...
Dodano: 2007-11-20 18:20
Dobrze powiada, polać jej :twisted:
Dodano: 2007-11-20 21:13
| Wild_Child napisał(a): |
| Dobrze powiada, polać jej :twisted: |
z kija hehehe
też się zgadzam 8)
Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste Dodano: 2007-11-20 22:29
heh... o ile dobrze myślę, to to pierwsze może być :) a to drugie odpada, bo przemoc jest zła każdym calu i pod każdą postacią :) takie moje zdanie przynajmniej...
Dodano: 2007-11-21 13:59
Racje ma. Polać jej :lol:
Co do CoF, mam nadzieję, że na nowym wydawnictwie wrócą do starych, gothyckich klimatów. :twisted:
Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste Dodano: 2007-11-21 20:20
heh...
jeśli znów mam rację, to nie chcę być świadoma gdy się pomylę... :lol:
a tak na poważnie to piszę tylko to, co myślę. i wiem, że znajdą się i tacy, którzy ze mną się nie zgodzą.
a wracając do tematu, to ja także czekam na nową dawkę CoF :)
Dodano: 2008-03-30 11:37
cóż powiedzieć...
ma rację.
w końcu to ja pokazałem Jej cały świat CoF :D
Ach jaką ja mam mądrą Kobietę :)
mraaaaau!! (to dla Niej)
pozdrawiam (to dla Was :D)
Dodano: 2008-03-30 13:20
| Wild_Child napisał(a): |
|
Co do CoF, mam nadzieję, że na nowym wydawnictwie wrócą do starych, gothyckich klimatów. :twisted: |
A ja mam pytanie - na ktorym wydawnictwie byly "gothyckie klimaty"? Bo albo jakis album mnie ominal (w co nie wierze) albo mowa jest o jakiejs innej "Kolysce of Nieczystosc".
A tak swoja droga numer STAY dzieki ekipie CoF nabral nowego wymiaru. Do tej pory to byla smetna balladka, teraz mozna wyczuc dopiero "Pałera"
Dodano: 2008-03-30 18:56
| dr_Faustus napisał(a): |
| [quote:054c61e5be="Wild_Child"]
Co do CoF, mam nadzieję, że na nowym wydawnictwie wrócą do starych, gothyckich klimatów. :twisted: |
A ja mam pytanie - na ktorym wydawnictwie byly "gothyckie klimaty"? Bo albo jakis album mnie ominal (w co nie wierze) albo mowa jest o jakiejs innej "Kolysce of Nieczystosc".
[/quote:054c61e5be]
Ciekawe pytanie... COF i gotyk? 8O :roll:
Dodano: 2008-03-30 19:13
ciekawe to są te wszystkie dyskusje na temat szufladek gatunkowych i rozważaniu o tym co się mieści w ramach czegoś tam a co już nie, co komercja itp malkontenckie pseudo wywody hehehehe :twisted: nie przeszkadzam :wink: i życzę konstruktywnej dyskusji 8)
Dodano: 2008-03-30 19:24
Slatanic - nie przeszkadzasz :D Ja sam nie szufladkuje, lecz COF jak na dłoni można zauważyć, że nie grają gotyckich klimatów :D Z drugiej strony nawet discopolowcy Boys mogą być uznani przez prymusów gatunku gotyk 
Dodano: 2008-03-30 19:27
Hej nie którzy twierdzą że to gotycki black metal...
Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.
Dodano: 2008-03-30 19:33
| Entwine napisał(a): |
| Hej nie którzy twierdzą że to gotycki black metal... |
To lepiej zapytać członków COF, czy grają gotyk black metal, czy gotyk metal, czy black metal :D Oni na pewno wiedza co grają