Śniadania,obiady, kolacje... czyli coś mrocznego na ząb.. Strona: 4

Dodano: 2008-09-02 21:04

minawi napisał(a):
od jutra idę do pracy, więc szykuje się niechlubny powrót do zupek chinskich :roll: przydałby się ktoś czekający z gotowym mięsnym obiadkiem w domku 8) :wink:

No to gratuluje nowej pracy ;] pozostałem ino ja chyba bez pracy ;/;d

W związku z tym, że jak na razie nie pracuje, jutro znów zagoszczę w kuchni i przygotuje dziczyznę, którą mi przywieziono jakieś trzy dni temu ze wsi :] mmmmmmmmm. Już czuje ten sosik i ten smak mięska, a do tego jeszcze ziemniaczki, smażona kapusta mrrr. no i piwko - raj na ziemi, innego nie chcę Nie mógłbym być wegetarianinem

Dodano: 2008-09-03 08:29

mefir napisał(a):
2 harl jak ty chcesz urosnąć 8)?

bede wsuwał danonki a tak serio to kuchnia to mój office i lubie sie grzebac z żarciem. w sumie gdybym nie palił to bym dostał pierdolca od tych wszystkich smaków i aromatów

.

Dodano: 2008-09-03 15:00

jak zwykle zupki chińskie, tosty...
ale jak mam wolną chwilę to trzeba jakąś sałatkę przygotować:)

Smutek jest drzewem, a jego owocami łzy...

Dodano: 2008-09-03 15:55

Skoro moj narzeczony pracuje, a ja tutaj w Belgii jeszcze nie mam karty pracy to ja gotuje :) I mi to wcale nie przeszkadza bo od malego lubilam gotowac.
Dla mnie to nie obiad bez jakiegos miesa. Najbardziej lubimy kurczaka i filety rybne :D A moj narzeczony ma obsesje na punkcie ziemniakow pokrojonych w plasterki, pieczonych w piekarniku z mozzarella.
Co by to bylo za zycie bez dobrego jedzenia?

Dodano: 2008-09-03 17:23

Tuńczyk! :-D

Ale chyba w proszku, na kijoszku... :cry:

Dodano: 2008-09-22 15:15

ostatnio zrobilam kuleczki z miesa mielonego z pysznym sosem, duszonymy ziemniaczkami i surowka z mlodziutkich marchewek

mmmm pychota :D

Dodano: 2008-09-22 15:40

A propos mielonego, to wczoraj zrobiłam lasagne - pychotka Wbrew pozorom nie jest to takie trudne, ale żeby smakowało trzeba zrobić po swojemu, bo istnieje chyba kilka przepisów. Osobiście preferuje z wieloma dodatkami, raczej bez marchewki

Dodano: 2008-09-23 16:54

sphinxia napisał(a):
A propos mielonego, to wczoraj zrobiłam lasagne - pychotka Wbrew pozorom nie jest to takie trudne, ale żeby smakowało trzeba zrobić po swojemu, bo istnieje chyba kilka przepisów. Osobiście preferuje z wieloma dodatkami, raczej bez marchewki

A możesz uchylić rąbka tajemnicy i opisać mniej więcj jak podeszłaś do tematu? Ja od pewnego czasu też noszę się z zamiarem zrobienia lasagne ale mnogość (i różnorodność) przepisów trochę dezorientuje

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Dodano: 2008-09-25 22:44

Kirie napisał(a):
[quote:91d19ffc1d="sphinxia"]A propos mielonego, to wczoraj zrobiłam lasagne - pychotka Wbrew pozorom nie jest to takie trudne, ale żeby smakowało trzeba zrobić po swojemu, bo istnieje chyba kilka przepisów. Osobiście preferuje z wieloma dodatkami, raczej bez marchewki

A możesz uchylić rąbka tajemnicy i opisać mniej więcj jak podeszłaś do tematu? Ja od pewnego czasu też noszę się z zamiarem zrobienia lasagne ale mnogość (i różnorodność) przepisów trochę dezorientuje [/quote:91d19ffc1d]

No właśnie zależy z czym lubisz Ja do mielonego dodaje pieczarki, cebule, paprykę, czasem czosnek (uprzednio lekko podsmażone) no i mnóstwo przypraw, żeby była pikantna

Dodano: 2008-09-25 23:23

Na śniadanie najlepszy jest świeży chlebek.
Mam w domu taka fajną maszynkę która sama miesza i wypieka chleb, tak ze na rano mam jeszcze ciepły chlebek ^^

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Dodano: 2008-09-26 13:38

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

Elvis napisał(a):

Mam w domu taka fajną maszynkę która sama miesza i wypieka chleb, tak ze na rano mam jeszcze ciepły chlebek ^^

Skad masz taka :?: Tez chce. Nie widzialam jeszcze czegos takiego

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

chlebek Dodano: 2008-10-23 00:31

ja też chcę taki chlebek!!!!

Dodano: 2008-10-23 15:36

Dobrze mieć rano piekarnię w pobliżu Jako że jest pora obiadowa, dzisiaj zaryzykowałam risotto, ciekawe jak wyjdzie :)

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Dodano: 2008-10-23 18:10

hm... ciepły chlebek musi byc wspanialy.. no ja niestety musze obejsc sie smakiem;/

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło