Dodano: 2008-09-02 21:04
| minawi napisał(a): |
od jutra idę do pracy, więc szykuje się niechlubny powrót do zupek chinskich :roll: przydałby się ktoś czekający z gotowym mięsnym obiadkiem w domku 8) :wink: |
No to gratuluje nowej pracy ;] pozostałem ino ja chyba bez pracy ;/;d
W związku z tym, że jak na razie nie pracuje, jutro znów zagoszczę w kuchni i przygotuje dziczyznę, którą mi przywieziono jakieś trzy dni temu ze wsi :] mmmmmmmmm. Już czuje ten sosik i ten smak mięska, a do tego jeszcze ziemniaczki, smażona kapusta mrrr. no i piwko - raj na ziemi, innego nie chcę
Nie mógłbym być wegetarianinem
Dodano: 2008-09-03 08:29
| mefir napisał(a): |
| 2 harl jak ty chcesz urosnąć 8)? |
bede wsuwał danonki
a tak serio to kuchnia to mój office i lubie sie grzebac z żarciem. w sumie gdybym nie palił to bym dostał pierdolca od tych wszystkich smaków i aromatów
.
Dodano: 2008-09-03 15:00
jak zwykle zupki chińskie, tosty...
ale jak mam wolną chwilę to trzeba jakąś sałatkę przygotować:)
Smutek jest drzewem, a jego owocami łzy...
Dodano: 2008-09-03 15:55
Skoro moj narzeczony pracuje, a ja tutaj w Belgii jeszcze nie mam karty pracy to ja gotuje :) I mi to wcale nie przeszkadza bo od malego lubilam gotowac.
Dla mnie to nie obiad bez jakiegos miesa. Najbardziej lubimy kurczaka i filety rybne :D A moj narzeczony ma obsesje na punkcie ziemniakow pokrojonych w plasterki, pieczonych w piekarniku z mozzarella.
Co by to bylo za zycie bez dobrego jedzenia? 
Dodano: 2008-09-22 15:15
ostatnio zrobilam kuleczki z miesa mielonego z pysznym sosem, duszonymy ziemniaczkami i surowka z mlodziutkich marchewek
mmmm pychota :D
Dodano: 2008-09-22 15:40
A propos mielonego, to wczoraj zrobiłam lasagne - pychotka
Wbrew pozorom nie jest to takie trudne, ale żeby smakowało trzeba zrobić po swojemu, bo istnieje chyba kilka przepisów. Osobiście preferuje z wieloma dodatkami, raczej bez marchewki 
Dodano: 2008-09-23 16:54
| sphinxia napisał(a): |
A propos mielonego, to wczoraj zrobiłam lasagne - pychotka Wbrew pozorom nie jest to takie trudne, ale żeby smakowało trzeba zrobić po swojemu, bo istnieje chyba kilka przepisów. Osobiście preferuje z wieloma dodatkami, raczej bez marchewki ![]() |
A możesz uchylić rąbka tajemnicy i opisać mniej więcj jak podeszłaś do tematu?
Ja od pewnego czasu też noszę się z zamiarem zrobienia lasagne ale mnogość (i różnorodność) przepisów trochę dezorientuje
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.
Dodano: 2008-09-25 22:44
| Kirie napisał(a): |
[quote:91d19ffc1d="sphinxia"]A propos mielonego, to wczoraj zrobiłam lasagne - pychotka Wbrew pozorom nie jest to takie trudne, ale żeby smakowało trzeba zrobić po swojemu, bo istnieje chyba kilka przepisów. Osobiście preferuje z wieloma dodatkami, raczej bez marchewki ![]() |
A możesz uchylić rąbka tajemnicy i opisać mniej więcj jak podeszłaś do tematu?
Ja od pewnego czasu też noszę się z zamiarem zrobienia lasagne ale mnogość (i różnorodność) przepisów trochę dezorientuje
[/quote:91d19ffc1d]
No właśnie zależy z czym lubisz
Ja do mielonego dodaje pieczarki, cebule, paprykę, czasem czosnek (uprzednio lekko podsmażone) no i mnóstwo przypraw, żeby była pikantna
Dodano: 2008-09-25 23:23
Na śniadanie najlepszy jest świeży chlebek.
Mam w domu taka fajną maszynkę która sama miesza i wypieka chleb, tak ze na rano mam jeszcze ciepły chlebek ^^
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."
Dodano: 2008-09-26 13:38
| Elvis napisał(a): |
|
Mam w domu taka fajną maszynkę która sama miesza i wypieka chleb, tak ze na rano mam jeszcze ciepły chlebek ^^ |
Skad masz taka :?: Tez chce. Nie widzialam jeszcze czegos takiego
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Dodano: 2008-10-23 15:36
Dobrze mieć rano piekarnię w pobliżu
Jako że jest pora obiadowa, dzisiaj zaryzykowałam risotto, ciekawe jak wyjdzie :)
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.
Dodano: 2008-10-23 18:10
hm... ciepły chlebek musi byc wspanialy.. no ja niestety musze obejsc sie smakiem;/
przydałby się ktoś czekający z gotowym mięsnym obiadkiem w domku 8) :wink: