Szukam kapel z dudami.... Strona: 1

szukam kapel w której główną role odgrywają dudy lub kobza Dodano: 2007-09-18 11:53

witam serdecznie mam taką prośbę czy ktoś może mi polecić kapele w której główną role odgrywają dudy lub kobza
może być bez wokalu

z poważaniem
satyr

Widziałem śmierć... Widziałem ją gdy przyszła po kogoś mi bliskiego... Gdy nie patrzała mi w oczy... I widziałem ją gdy patrzała na mnie, lecz odwróciłem wzrok... Widziałem śmierć... Jestem człowiekiem którego moc przed smiercia uchroni :evil:

Dodano: 2007-09-18 12:20

Corvus Corax, Cornix Maledictum, Tanzwut, Heimataerde - to tak pierwsze moje skojarzenie.
Poszperaj dokładniej w innych tematach w dziale "folk, neofolk"

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Dodano: 2007-09-18 12:30

Lektura obowiazkowa: Corvus Corax. Poszukaj mittelalter musik i dudelsack :)

Kobza to rodzaj gitary, blednie w Polsce kojarzona z dudami.
Polska ma najwiecej w Europie wlasnych rodzajow dud, wciaz zywych (np tu w Wielkopolsce): dudy, kozły, gajdy, sierszeńki itd itd.

pozdro

Dodano: 2007-09-18 18:10

Antichrisis - dużo kobiecych wokali, rzecz gustu
http://www.darkplanet.pl/Antichrisis-845.html

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Dodano: 2007-09-26 09:24

W tych klimatach polecam Volkolak, Stille Volk.

Dodano: 2009-02-16 14:12

Saltatio Mortis "Tavernakel"

Słyszałam niedawno płytę "Szkoci do boju". Nie powiem, żeby jakoś specjalnie mnie zafascynowała, ale wszystkie utwory wykonywane były na dudach.

Polecam stronę www.folkowa.art.pl tam zawsze można znaleźć coś ciekawego w tych klimatach.

Dodano: 2009-02-16 14:45

Tylko IN EXTREMO! Opisywany jest jako "Rammstein z dudami". Majne libe :D

Alkoholowi mówię stanowcze: CZEMU NIE

Dodano: 2009-02-16 16:32

Huhu, z ciekawości odpaliłem na wrzucie In Extremo - Herr Mannelig. Zakochałem się z miejsca :D

Dodano: 2009-02-16 21:58

No ja w tym numerze akurat jakąś szałamaję słyszę.. może surmę? Ale napewno nie dudy;]

Dodano: 2011-02-19 15:51

Eluveitie może ci sie spodobać.

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2011-02-19 16:05

Boreash - fajna polska kapelka

Dodano: 2011-02-21 19:46

Vammp napisał(a):
Eluveitie może ci sie spodobać.

polecam:

mnie się osobiście bardzo podoba :)

Dodano: 2011-02-21 20:36

Wiesz co dobre w folk metalu

Dodano: 2011-02-21 21:25

In Extremo jak najbardziej. Tyle, że oni używają dud germańskich. A to co ma CHMK na myśli to są krzywuły (basowe pewnie).
Oprócz tego polecam Shannon świetną polską kapelę grającą irlandzki folk z domieszką rocka.
P.

Audaces Fortuna Iuvat

Dodano: 2011-02-22 07:51

Polecam Suidakrę z Niemiec, grają melodyjny black metal w połączeniu z elementami folku oraz znaną szerszej publiczności Arkonę ze swym słowiańskim metalem.

Dodano: 2011-02-22 11:52

soundasleep napisał(a):
Polecam Suidakrę z Niemiec, grają melodyjny black metal w połączeniu z elementami folku oraz znaną szerszej publiczności Arkonę ze swym słowiańskim metalem.

Z nimieckich lubie tylko Black Messiach i Wolfhant.
A Arkone bardzo lubie, niema co ukrywać.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło