Dodano: 2007-08-27 18:26
:arrow:
| manthus napisał(a): |
| a dlaczego nikt nie wspomniał jeszcze o Spiritual Black Dimensions |
czytaj uwaznie posty innych :twisted:
http://imperiummetalu.pl/
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli Dodano: 2007-08-27 22:32
klip do "The Serpentine Offering" jest całkiem konkretny :twisted: mnie się bynajmniej bardzo podoba
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli Dodano: 2007-08-27 22:37
a tak poza tym... naprawdę, nie sprzeczajmy się. Jedni grają, drudzy nie; dla jednych to jest fajne, a dla drugich tamto. Gust, to gust, a gustach się nie dyskutuje...........
Dodano: 2007-08-27 22:39
jak dla mnie ten klip to shit 8) w porównaniu do tego czym uraczyli nas przy okazji poprzedniej płyty jest po prostu poniżej krytyki
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli Dodano: 2007-08-27 23:04
jest zupełnie inny chciałabym zauważyć :wink: na "Progenies of the Great Apocalypse" była inna tematyka utworu, a na "Serpentine... " inna, a więc co za tym idzie klip też...... ale jak już pisałam - o gustach się nie dyskutuje 8)
Dodano: 2007-08-28 12:27
Jak dla mnie liczą się trzy płytki: Enthrone Triumphant Darkness, Stormblast (oczywiście w wersji pierwotnej) oraz Spiritual Darkness - każda ma swój urok i zupełnie inny klimat - a co nowości, choć jestem fanem Dimmu to uważam iż idą w komercję, nowy styl, clipy czy nawet image to już nie ta sama kapela co kiedyś - zresztą swego czasu Shagrath w wywiadzie bodajże do MetallHammera twierdził iż Dimmu gra i będzie grać to co lubi i co do nich przemawia, że nigdy nie przejmują się opiniami ani nie wzorują się na obecnych trendach muzycznych..... jednak słuchając kolejnych płyt dochodzę do wniosku że słowa słowami, a kasa kasą. Tak jak ponoć Cradle of Filth mieli się nie zmianiać tak i Dimmu jednak zmienia tak brzmienie jak i styl muzyki przez siebie wykonywanej. Jedni są tym zachwyceni - inni twierdzą jak ja, że to komercja - ale jak było wyżej - o gustach się nie dyskutuje.
Nie mogę się doczekać koncertu w Wa-wie.... zobaczymy czy to jeszcze stare dobre blackmetalowe Dimmu, czy bardziej spektakl sceniczny w stylu CoF na Metalmanii....
Dodano: 2007-08-28 12:45
| Cowboy-78 napisał(a): |
|
Nie mogę się doczekać koncertu w Wa-wie.... zobaczymy czy to jeszcze stare dobre blackmetalowe Dimmu, czy bardziej spektakl sceniczny w stylu CoF na Metalmanii.... |
Mam nadzieje na spektakl. Wybieram sie, wybieram...
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2007-08-28 14:30
| Cowboy-78 napisał(a): |
| ... oraz Spiritual Darkness .... |
"Spiritual Black Dimensions" chyba 8) :wink:
Dodano: 2007-08-28 15:30
tytuły płyt to ja nie wiem skąd oni biorą :>
co do faktu, że Dimmu się zmienia, to osobiście uważam że każda kapela się zmienia, a w komerchę mniejszą lub większą, tak czy inaczej rozumianą idzie co druga... i nie tylko chodzi tu o kapele black metalowe. Póki jednak ze spokojnym sumieniem mogę słuchać Dimmu twierdząc że dalej mi się podobają ich kawałki, niech ich puszczają na 4fun tv czy gdzie tam...
a teledysk do Serpentine Offerings? Średni jak dla mnie, chociaż całkiem klimatyczny, ale po kilku obejrzeniach już się tak nie podoba jak za pierwszym razem.
I oczywiście, że Stormblast nic nie przebije :twisted:
"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"
Dodano: 2007-08-28 15:38
| Decadence napisał(a): |
| [quote:dc79159fda="Cowboy-78"]... oraz Spiritual Darkness .... |
"Spiritual Black Dimensions" chyba 8) :wink:[/quote:dc79159fda]
Spiritual Black Dimensions wyszła w 1999, natomiast Spiritual Darkness to twór z 2000r zawierający kawałki z Inn I Evighetens Morke(1994) oraz kawałek "Stormblast"(1996) i kilka kawałków z Enthrone Darkness Triumphant (1997) z tym że jest to LIVE co super się słucha
Na oficjalnej stronce Dimmu prezentowane są jedynie wybrane płyty - tutaj: http://www.zenial.nl/html/dimmubor.htm znajdziecie wszystkie pozycje do 2005 roku, zainteresowanym mogę przesłać wybrane albumy w mp3.
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli Dodano: 2007-08-28 22:03
dośc to dziwne, że na oficjalnej stronie sam zespół o tym nie pisze.... :?: ale OK.... niech i tak będzie
Re: Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli Dodano: 2007-08-29 07:11
| dośc to dziwne, że na oficjalnej stronie sam zespół o tym nie pisze.... :?: ale OK.... niech i tak będzie |
Oficjalna stronka kapeli przeszła pewne modyfikacje - jak dobrze pamiętam tuż po wydaniu najnowszego krążka - kapela kładzie nacisk na nowe osiągnięcia, naznaczając jedynie "poważne" wydania, pomijając Live, EP itd
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli Dodano: 2007-08-29 08:17
a czy ja coś mówię? tak tylko chciałam zauwazyc :wink: :twisted:
Dodano: 2007-09-24 20:40
Hmmm... wiele dobrego słyszałem o tym zespole, ale dane mi było lepiej poznać jego twórczość dopiero, gdy w moje łapki wpadła "In Sorte Diaboli". Teraz sięgam do starszych albumów... jak mogłem przegapić tak cudnie grający zespół ?? :evil:
Dodano: 2007-09-25 20:38
zdarza się najlepszym... ja na szczęście zostałam co do akurat Dimmu w porę uświadomiona, że coś takiego istnieje ^^
"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"
Dodano: 2007-09-25 21:28
| Wild_Child napisał(a): |
| Hmmm... wiele dobrego słyszałem o tym zespole, ale dane mi było lepiej poznać jego twórczość dopiero, gdy w moje łapki wpadła "In Sorte Diaboli". Teraz sięgam do starszych albumów... jak mogłem przegapić tak cudnie grający zespół ?? :evil: |
no to zapodawaj Puritanical Euphoric Misanthropia ino chyżo :lol:
Dodano: 2007-09-25 21:44
"Enthrone Darkness Truimphant" rządzi :twisted: :twisted: :twisted:
Dodano: 2007-09-25 21:46
| slatanic napisał(a): |
| no to zapodawaj Puritanical Euphoric Misanthropia ino chyżo :lol: |
dobitniej nie można
Dodano: 2007-09-26 08:48
| "Enthrone Darkness Truimphant" rządzi :twisted: :twisted: :twisted: |
...no to zapuszczamy na śniadanie... :twisted:
Dodano: 2007-09-26 09:19
| Wild_Child napisał(a): |
| [quote:a5f77d455f="Decadence"]"Enthrone Darkness Truimphant" rządzi :twisted: :twisted: :twisted: |
...no to zapuszczamy na śniadanie... :twisted:[/quote:a5f77d455f]
U mnie właśnie leci "Tormentor Of Christian Souls" :twisted: Szkoda tylko, że "Enthrone Darkness Truimphant" to (jak dla mnie) ostatnia płyta Dimmu Borgir z prawdziwym blackowym klimatem.... nooo.... może jeszcze trochę jest na "Spiritual Black Dimensions". Nowsze płyty też są dobre, ale czasem brakuje tego "piachu" w utworach
:D
Dodano: 2007-09-26 09:40
|
U mnie właśnie leci "Tormentor Of Christian Souls" :twisted: Szkoda tylko, że "Enthrone Darkness Truimphant" to (jak dla mnie) ostatnia płyta Dimmu Borgir z prawdziwym blackowym klimatem.... nooo.... może jeszcze trochę jest na "Spiritual Black Dimensions". Nowsze płyty też są dobre, ale czasem brakuje tego "piachu" w utworach :D |
...tu muszę przyznać, starsze płyty są takie "brudniejsze" co jednak bardziej mi odpowiada. Lubię surowość :twisted:
Now Playing -> A Succubus In Rapture
Dodano: 2007-10-20 12:58
Dimmu borgir to black metal? taki nieco komercyjny, nie porównywalnie gorszy od dark Throne czy Marduka. Wokal na najnowszej plytce bez rewelacji, jak dla mnie w ogóle ten zespół traci kiczem, ale każdy słucha co mu sie podoba...