Dodano: 2011-07-14 19:38 Zmieniono: 2011-07-15 10:34
| Masterdeath napisał(a): |
| Heh to może po śmierci lecimy z prędkością większą od światłą do jakiegoś żródła mocy : )Jedni do dobrego żródła inni do złego : ) i stąd ta wieczna świadomość bytu by była : ) |
Ja w to nie wierzę :) Chwilowy byt świadomości po śmierci na ziemi i to wszystko. Żadnych Mega mocy :)
Dodano: 2011-07-14 19:43
Nic nie będzie po śmierci, czas będzie biegł dalej, tylko nie dla osoby, która umarła, co jest logiczne i nie wiem po co dyskutować nad tym, no chyba że ktos wierzy w boga/bogów, no to ma zagwozdkę
Dużo ciekawsze jest co będzie po np. śmierci słońca czy wszechświata, co równać się będzie ze śmiercią czasu jako wymiaru tudzież jego... odwróceniem. Ha, są takie teorie i nawet mają dość logiczne wytłumaczenie :) Ale ludzie wolą sobie o jakichś duszach, telepatiach, reinkarnacjach marzyć.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2011-07-14 23:29
...może pojawi się sześć wymiarów, których brakuje matematykom do doskonałości... bo podobno jest 10, razem z czterema które znamy :-)... łatwiej chyba pomarzyć o duszach :-)
Dodano: 2011-07-15 07:37
| SalomonKain napisał(a): |
| ...może pojawi się sześć wymiarów, których brakuje matematykom do doskonałości... bo podobno jest 10, razem z czterema które znamy :-)... łatwiej chyba pomarzyć o duszach :-) |
Dodano: 2011-07-15 09:07
| bibunia napisał(a): |
| [quote:b01640624e="SalomonKain"]...może pojawi się sześć wymiarów, których brakuje matematykom do doskonałości... bo podobno jest 10, razem z czterema które znamy :-)... łatwiej chyba pomarzyć o duszach :-) |
to polecam teorie kosmologiczne Hawkinga
Dodano: 2011-07-15 09:10
| minawi napisał(a): |
to polecam teorie kosmologiczne Hawkinga ![]() |
Dodano: 2011-07-15 14:05 Zmieniono: 2011-07-15 14:06
| [quote:031276dc9f="Masterdeath"] Heh to może po śmierci lecimy z prędkością większą od światłą do jakiegoś żródła mocy : )Jedni do dobrego żródła inni do złego : ) i stąd ta wieczna świadomość bytu by była : ) |
Ja w to nie wierzę :) Chwilowy byt świadomości po śmierci na ziemi i to wszystko. Żadnych Mega mocy :)[/quote:031276dc9f]
Jestem troszkę zdziwiony że osoba która interesuje się parapsychologią i okultyzmem nie wierzy w te mega moce. Przecież obie te dziedziny opierają sie na Mega mocach . To tak jak ktoś by się interesował szybkimi samochodami ale nie wierzył że są pojazdy jeżdzące ponad 300 km /h
Dowodem na istnienie Boga i mega mocy jest wszechświat i jego ogrom. Aby stworzyć coś takiego musiała od początku istnieć tak niewyobrażalna MOC (Bóg) że żadna istota nie jest w stanie tego pojąć. A tych teorii kosmologicznych jest od groma i się zmieniają- co tylko udowadnia że człowiek wykorzystujący 20% mózgu może tylko gdybać na temat tych mocy próbując je udowodnić.
Dodano: 2011-07-15 14:17
| [quote:b338794df3="bibunia"][quote:b338794df3="Masterdeath"] Heh to może po śmierci lecimy z prędkością większą od światłą do jakiegoś żródła mocy : )Jedni do dobrego żródła inni do złego : ) i stąd ta wieczna świadomość bytu by była : ) |
Ja w to nie wierzę :) Chwilowy byt świadomości po śmierci na ziemi i to wszystko. Żadnych Mega mocy :)[/quote:b338794df3]
Jestem troszkę zdziwiony że osoba która interesuje się parapsychologią i okultyzmem nie wierzy w te mega moce. Przecież obie te dziedziny opierają sie na Mega mocach . To tak jak ktoś by się interesował szybkimi samochodami ale nie wierzył że są pojazdy jeżdzące ponad 300 km /h
Dowodem na istnienie Boga i mega mocy jest wszechświat i jego ogrom. Aby stworzyć coś takiego musiała od początku istnieć tak niewyobrażalna MOC (Bóg) że żadna istota nie jest w stanie tego pojąć. A tych teorii kosmologicznych jest od groma i się zmieniają- co tylko udowadnia że człowiek wykorzystujący 20% mózgu może tylko gdybać na temat tych mocy próbując je udowodnić.[/quote:b338794df3]
Cóż, są ludzie, którzy wykorzystują tego mózgu więcej.
Ogrom dowodem na istnienie boga? Dobrze, że jestem w pracy akurat, bo bym się głośno uśmiała. Osoby otyłe zatem są bliżej nieba?
Dodano: 2011-07-15 14:18
| [quote:bb8f49b7ea="bibunia"][quote:bb8f49b7ea="Masterdeath"] Heh to może po śmierci lecimy z prędkością większą od światłą do jakiegoś żródła mocy : )Jedni do dobrego żródła inni do złego : ) i stąd ta wieczna świadomość bytu by była : ) |
Ja w to nie wierzę :) Chwilowy byt świadomości po śmierci na ziemi i to wszystko. Żadnych Mega mocy :)[/quote:bb8f49b7ea]
Dowodem na istnienie Boga i mega mocy jest wszechświat i jego ogrom. Aby stworzyć coś takiego musiała od początku istnieć tak niewyobrażalna MOC (Bóg) że żadna istota nie jest w stanie tego pojąć. A tych teorii kosmologicznych jest od groma i się zmieniają- co tylko udowadnia że człowiek wykorzystujący 20% mózgu może tylko gdybać na temat tych mocy próbując je udowodnić.[/quote:bb8f49b7ea] Mega moce za życia owszem ,ale nie są zwiazane jak dla mnie z ludzka duchowoscia :) sa to dla mnie dwa różne światy
Dodano: 2011-07-15 14:25 Zmieniono: 2011-07-15 14:28
| Cytat: |
| Mega moce za życia owszem ,ale nie są zwiazane jak dla mnie z ludzka duchowoscia :) sa to dla mnie dwa różne światy |
No w porządku ale okultyzm dotyczy właśńie świata duchowego oraz astralnego, duchów zjaw demonów, itp a więc innych wymaiarów i mocy. Więc jak ktoś kto nie wierzy że pośmierci można być duchem czy czymś który przecież jest nieśmiertelny może się interesować okultyzmem.??
a odnośnie parapsychologi - duża gałąz tej nauki rownież dotyczy mega mocy jak i życia po zagrobowego - duchy, zjawy, bilokacja itp
Dodano: 2011-07-15 14:34 Zmieniono: 2011-07-15 14:40
| Cytat: |
| Cóż, są ludzie, którzy wykorzystują tego mózgu więcej.
Ogrom dowodem na istnienie boga? Dobrze, że jestem w pracy akurat, bo bym się głośno uśmiała. Osoby otyłe zatem są bliżej nieba? ![]() |
Myśle że NIE wiara w Kreatora, jest śmieszniejsza niż wiara że coś potężnego uczyniło coś mniejszego, a to cos z kolei stworzyło coś innego. Naukowcy się skłaniają że nasz wszechświat jest czymś małym w jakimś innym wszechświecie teoria kwantowa. Małośc i wielkość są nieskończone w takim razie. Więc mam do Pani redaktor pytanie- jak według Pani wygląda stworzenie wszechświata- dodam tylko że obalono teorie wielkiego wybuchu i są już nowsze.
Dodano: 2011-07-15 14:45 Zmieniono: 2011-07-15 15:02
| [quote] Mega moce za życia owszem ,ale nie są zwiazane jak dla mnie z ludzka duchowoscia :) sa to dla mnie dwa różne światy |
No w porządku ale okultyzm dotyczy właśńie świata duchowego oraz astralnego, duchów zjaw demonów, itp a więc innych wymaiarów i mocy. Więc jak ktoś kto nie wierzy że pośmierci można być duchem czy czymś który przecież jest nieśmiertelny może się interesować okultyzmem.??
a odnośnie parapsychologi - duża gałąz tej nauki rownież dotyczy mega mocy jak i życia po zagrobowego - duchy, zjawy, bilokacja itp Wyjaśniłam juz,że 1.Okultyzm wykorzystanie ów demonów nie duchów.Moze byc tylko zainteresowanie teoretyczne... 2. Parapsychologia faktycznie bardzo obszerna dziedzina.Także pisałam,ze jestem w stanie uwierzyc w "chwilowe" istnienie naszej świadomosci na Ziemi,w zależności od temperamentu,wiec energii jaką posiadalismy za życia -CHWILOWE .Nie widzę tu żadnych dążeń do bóstwa jakiegokolwiek.Myśle,ze rozwiałam Twoje wątpliwosci chociaż po części :)
Dodano: 2011-07-15 15:00 Zmieniono: 2011-07-15 15:03
Dodano: 2011-07-15 15:11
Myśle że może wróćmy do wizji astralnego makaronu ze sosem pomidorowym : ))))
Dodano: 2011-07-15 15:16
| Myśle że może wróćmy do wizji astralnego makaronu ze sosem pomidorowym : )))) |
wiara jest mocą człowieka Dodano: 2011-07-30 15:04
Pismo Święte uczy nas, że „ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują” (1 Kor 2, 9)
Jak będziemy to szczęście przeżywać?
– Żeby spróbować udzielić odpowiedzi na to pytanie, musimy odrzucić sposób ziemskiego rozumowania, czyli kategorie tzw. radości ziemskich i szczęścia pojmowanego w naszej rzeczywistości, tu i teraz. Tam, w stanie totalnego szczęścia, będziemy ciągle przenikani miłością Bożą; nasza dobroć, miłość i nasze człowieczeństwo będą w zenicie szczęśliwości, będziemy dawać naszą miłość Bogu i wszystkim zbawionym i nieustannie będziemy przenikani miłością i dobrocią Boga, i wszystkich zbawionych – będziemy posiadać królestwo Boże…
wiara jest mocą człowieka Dodano: 2011-07-30 17:17
| wojges napisał(a): |
| Pismo Święte uczy nas, że „ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują” (1 Kor 2, 9)
Jak będziemy to szczęście przeżywać? – Żeby spróbować udzielić odpowiedzi na to pytanie, musimy odrzucić sposób ziemskiego rozumowania, czyli kategorie tzw. radości ziemskich i szczęścia pojmowanego w naszej rzeczywistości, tu i teraz. Tam, w stanie totalnego szczęścia, będziemy ciągle przenikani miłością Bożą; nasza dobroć, miłość i nasze człowieczeństwo będą w zenicie szczęśliwości, będziemy dawać naszą miłość Bogu i wszystkim zbawionym i nieustannie będziemy przenikani miłością i dobrocią Boga, i wszystkich zbawionych – będziemy posiadać królestwo Boże… |
Ale ja sobie zawsze myśle jakie bodżce czuje niematerialna przecież dusza - i zakładam właśnie że czuje energię dobra lub zła - pytanie co jeszcze czuje zwłaszcza, że ciężko nam zdefiniować inny wymiar - nie materialny w którym czas i materia nie istnieją.
wiara jest mocą człowieka Dodano: 2011-07-30 17:57
| Pismo Święte uczy nas, że „ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują” (1 Kor 2, 9)
Jak będziemy to szczęście przeżywać? – Żeby spróbować udzielić odpowiedzi na to pytanie, musimy odrzucić sposób ziemskiego rozumowania, czyli kategorie tzw. radości ziemskich i szczęścia pojmowanego w naszej rzeczywistości, tu i teraz. Tam, w stanie totalnego szczęścia, będziemy ciągle przenikani miłością Bożą; nasza dobroć, miłość i nasze człowieczeństwo będą w zenicie szczęśliwości, będziemy dawać naszą miłość Bogu i wszystkim zbawionym i nieustannie będziemy przenikani miłością i dobrocią Boga, i wszystkich zbawionych – będziemy posiadać królestwo Boże… |
Dla Ciebie Królestwo Boże to stan duszy, czy realne zmartwychwstanie?
wiara jest mocą człowieka Dodano: 2011-07-30 19:34
wiara jest mocą człowieka Dodano: 2011-07-30 19:40
| [quote:e0f0cc14ed="wojges"]Pismo Święte uczy nas, że „ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują” (1 Kor 2, 9)
Och, Objawianie zapowiada, że będzie wspaniale i zarys tego, co będzie jest dosyć wyraźny.
Dodano: 2011-07-30 19:46
| Vindicta napisał(a): |
| A to nie jest tak, że każdy wierzy w to co chce? |
To odnośnie punktu widzenia, że wg Biblii nic nie wiadomo, na temat tego, co będzie.
wiara jest mocą człowieka Dodano: 2011-07-30 20:00
| SanguineVenari napisał(a): |
| [quote:804f2af06a="bibunia"][quote:804f2af06a="wojges"]Pismo Święte uczy nas, że „ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują” (1 Kor 2, 9)
Och, Objawianie zapowiada, że będzie wspaniale i zarys tego, co będzie jest dosyć wyraźny.[/quote:804f2af06a]Cudowna ironia
Tak dla niektórych to jest aż nadto oczywiste :D
Dodano: 2011-07-30 20:27
Gdy ktoś z was umrze niech mi przyjdzie powiedzieć jak tam jest po drugiej stronie ; p
Dodano: 2011-07-30 20:35
| Gdy ktoś z was umrze niech mi przyjdzie powiedzieć jak tam jest po drugiej stronie ; p |