Kulinarne pomysły. Strona: 3

Dodano: 2006-07-16 21:09

jezu ta rodzina mnie przerasta^^

Dodano: 2006-07-17 07:32

j ato mam natomiast zajebsite sniadania od kilku dni:
lody i kawa :)
wczoraj jadłam brzoskwinie i kakao mam takie dobre pomysły :D

Dodano: 2006-07-17 08:33

...moje śniadanko: kawa + jabłko jakieś + (czasami kiedy nikogo w domu nie ma) anathema na cały regulator....uczta dla uszu i duszy =)

śniadanko Dodano: 2006-07-17 14:23

Śniadanie a'la Angaria: papieros + Darkplanet + porcja newsów muzycznych + woda mineralna niegazowana 1,5 litra :twisted: :twisted: :twisted:

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Dodano: 2006-07-17 15:08

co do Anathemy zagadzam się jak najbardziej, tylko zamiast kawki preferuję herbatkę :wink:

Dodano: 2006-07-17 17:00

...to także...z rana do śniadanka najbardziej ""smakuje"" mi "Panic" ;] Czasem jak mam fantazje to sobie jakąś hybryde kanapkową robie...moja biologiczna rodzinka wtedy zrywa boki ze śmiechu =]...

Dodano: 2006-07-17 21:54

1,5 litra wody... jezu tak na raz?

Dodano: 2006-07-18 08:14

...pewno duszkiem =)

Dodano: 2006-08-15 17:05

Hmm... tak więc mam pewien przepis... przepis na WSPANIAŁĄ jajownicę (czyt. jajecznicę)... No ale nie napiszę jak ją robić... to tajemnica Pozatym żeby zrozumieć trzeba posmakować... żeby posmakować trzeba do mnie przyjechać :)
pozdrawiam gorrąco

Dodano: 2007-01-31 14:03

jabłka + cynamon +imbir + manna + miodek = rozkosz podniebienia :D

polecam w zimne wieczorki :)

si vis amari, ama

Dodano: 2007-02-08 14:56

a przepis na świetnego kuraka znacie jakiś??? JAKIS NIEKONWENCJONALNY ??

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2007-02-08 15:07

ja uwielbiam pieczonego w piekarniku jesli chodzi o takiego samego... ale musssi byc dopsz przyprawiony...

a inaczej... hmmm... niefiem... kurczak jest naj jak jest przyrzadzony prosto z full przypraw... i do tego surowka i jestt gut

si vis amari, ama

Re: Makaron ze szpinakiem a la Minawi ;) Dodano: 2007-02-08 15:08

minawi napisał(a):
Zatem więc - dla wszystkich zainteresowanych :D :
Należy półkilogramowy zamrożony szpinak wrzucić na patelnię z małą ilością jakiegoś tłuszczu (masełko, oliwa, olej), rozmrażać go na niej przez na tyle długi czas, że konstystencja będzie "paćkowata"
Od razu też wzmienię, że to jeden z najtańszych i najprostszych przepisów na dobre, pełnowartościowe jadło - oprócz tego umiem dobrze robić jedynie kanapki (jak mam z czego...) :twisted: [

Minawi jesteś bossska! :*

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Dodano: 2007-02-08 15:11

Cynthia a faszerujesz czymś go czy tylko przyprawy

Re: Makaron ze szpinakiem a la Minawi ;) Dodano: 2007-02-08 15:13

Horsea napisał(a):
[quote:ceed75e34b="minawi"]Zatem więc - dla wszystkich zainteresowanych :D :
Należy półkilogramowy zamrożony szpinak wrzucić na patelnię z małą ilością jakiegoś tłuszczu (masełko, oliwa, olej), rozmrażać go na niej przez na tyle długi czas, że konstystencja będzie "paćkowata"
Od razu też wzmienię, że to jeden z najtańszych i najprostszych przepisów na dobre, pełnowartościowe jadło - oprócz tego umiem dobrze robić jedynie kanapki (jak mam z czego...) :twisted: [

Minawi jesteś bossska! :*[/quote:ceed75e34b]

jak bym mogla sie wtracic to polecam na masle i cebulce podsmazonej ten szpinak i z pieprzem... mmmiiiooodzio :)

si vis amari, ama

Dodano: 2007-02-08 15:17

FAFAL napisał(a):
Cynthia a faszerujesz czymś go czy tylko przyprawy

faszeruje przyprawamiii :twisted:

a jak mam ochote to ziemniakami w cwiartki pokrojonymi :D pyyycha... ale tak to raczej niczym...

si vis amari, ama

Dodano: 2007-02-08 15:21

no to musi byc bardzo że tak powiem pikantny bo jak ja robie to nadupcze tyle przypraw że szok ten kurak zmienia barwe na czerwoną odstawiam na min.2godziny az przejdzie przyprawami (najlepiej z pół dnia jak sie poleży) :) i dopiero wtedy zaczynam piec go.
Ale bardziej mi chodzi o jakiś eksperyment z kurakiem farsz jakiś do niego czy cuś. Już przegladałem tyle przepisów że szok ale jakos ani jeden niezachęcił mnie do zrobienia w dany sposób kuraka. Po za jednym ale o tym później może ktoś o nim napisze

Dodano: 2007-02-08 15:27

jaogolnie nie lubie farszy... zadnego swietnego jeszcze nie jadlam wiec tez nie stosuje... :)

si vis amari, ama

Dodano: 2007-02-10 20:08

mój kumpel Bartek robi najlepszą pizze na świecie :) ciasto jast takie idealnie cienkie, sera tyle, co innych dodatków a sos czosnkowy :) Noone swój przywozi
no normalnie niebo w gębie!

"Nie daj się! Siłę masz by wstać!"

Dodano: 2007-02-13 17:46

Rudy napisał(a):
mój kumpel Bartek robi najlepszą pizze na świecie :) ciasto jast takie idealnie cienkie, sera tyle, co innych dodatków a sos czosnkowy :) Noone swój przywozi
no normalnie niebo w gębie!

Wacuś wczoraj juz pisałem o tym ale jakims cudem to znikło może dzis niezniknie. Daj ten przepis jak go masz chętnie bym wypróbował, gdyż uwielbiam siedziec w kuchni i eksperymentowac a zwłaszcza jak teraz jestem chory to niemam co robic to bym może coś upichcił heheheheh

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło