wyjazd RPG 7.08-21.08 Dodano: 2007-07-03 21:11
Siemanko :D Planuję niekomercyjny wyjazd rpg'owy. Mam wogół siebie grupkę znajomych, którzy niegdyś jeździli ze mną na obozy RPG firmy Orion, lecz znudzeni sztywną formułą takich wakacji postanowili przyłączyć się do iniciatywy. Puki co mam pewne 8 osób, przy czym zostają dwa wolne miejsca. Zakwaterowanie w zajefajnych domkach campingowych ośrodka PUSZCZA w Supraślu, 12 km od Białegostoku, na skraju puszczy i dość blisko miasteczka Supraśl. Ośrodek posiada własną plażę przy rzeczce, stołówkę, boiska, full wypas & serwis Koszt domku za dobę wynosi 120 zeta, może jako stały klient uda mi się jeszcze coś stargować. Domki pięcioosobowe, na razie zarezerwowałem dwa. Wychodzi, że jak będą pełne, to wyjdzie max 30 zł/doba ( naliczają jeszcze opłatę klimatyczną, chyba 4 zeta/dzień). Śniadania i kolacje robimy sami (lodówka na pokładzie) a na obiaty łazimy do stołówki albo do miasta, zależy jak chęci i kasy starczy. TERMIN wyjazdu to 7-21 sierpnia, niestety telepiemy się planowo pociągiem z WARSZAWY.
Sam "program" wyjazdu jest zdecydowanie luźny, intergacja, piwko, rzeczka itp Ja i kumpel zadeklarowaliśmy się, że prowadzimy, więc są w planie dwie drużynki old WoD'a , z czego to co robi pierwsza ma wpływ na drugą etc Jedna to wampiry, druga niekoniecznie.
Fajnie by było, żeby jakaś przedstawicielka płci pięknej się z nami zabrała, bo puki co jedzie tyko jedna
Średnia wieku to 21 lat.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to wszystkie szczegóły itd może obgadać ze mną na gg 4175417 lub mailu mtabor@aster.pl lub tu na privie, etc.
Do tego bierzemy karciankę Vampire the Eternal Struggle, więcej talii niż ludzi, więc nauczymy bez problemu i sobie będziemy pykać na ganeczku w słonku jak prawdziwi Matuzalemowie :twisted:
i UWAGA, teoretycznie zostały dwa miejsca, ale jeśli zgłoszą się przynajmniej 3 osoby powyżej tych przewidzianych 10 to wynajmuję trzeci domek, tylko trzeci MG się musi znaleźć.
Dodano: 2007-07-04 10:07
Nie lepiej poprostu jechac np. na orkon?
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Dodano: 2007-07-04 21:35
Orkon ma zupełnie inną formułę przecież... Poza tym jest w innym terminie
Mamy ochotę pograć sobie w WoDa i przy okazji zintegrować się z jakimiś nowymi ludźmi, a to wszystko w spokoju podlaskiej puszczy i wygodzie domków campingowych. Orkon to kilkudniowy larp w klimacie fantasy na masę luda, warunki polowe etc. Jedno ma niewiele wspólnego z drugim i się nie wyklucza :)
Dodano: 2007-07-04 22:24
dla mnie termin prawie ten sam, ale jadę wcześniej, a w LARPach taks zczerze to udziału nie trzeba brac, sama nie sądze, że zaliczę wszystkie
Dodano: 2007-07-04 23:18
Nenar, Orkon trwa od 10 do 21 lipca, dlaczego piszesz, że termin prawie ten sam? :)
Może i nie trzeba brać udziału w LARPach, ale przecież na orkonie własnie o taką formę rozgrywki chodzi.
Nie wiem dlaczego napisałaś o tym orkonie tak szczerze mówiąc :) Chciałaś mi zarzucić, że robię konkurencję? Nie, nie robię, chyba, że będą jakieś zakrzywienia czasoprzestrzeni i lipiec pokryje się z sierpniem :)
Chciałaś skrytykować moją propozycję wyjazdu? No ok, ale krytyka ma jakikolwiek sens, gdy jest konstruktywna i na temat. Dziwisz się, że wolę pograć w RPG w mniejszej grupie i dobrych warunkach zakwaterowania niż pograć LARPy w większej grupie i warunkach polowych. To tak, jakbym napisał, że zapraszam ludzi do klubu dyskusyjnego, a Ty napisałabyś, że po co do klubu dyskusyjnego? Przecież warsztaty malarskie są o wiele ciekawsze :)
p
Dodano: 2007-07-05 08:15
Nie o to mi chodziło
poprostu się zapytałam ... a że dziwny ton to u mnie czasem wystepuje dziwny jakby oskarżycielski ton. Ciesz się, że nie słyszałeś jak rozmawiam przez telefon
Chodziło mi o to, że ten post ma na celu prawdopodobnie zaproszenie do wyjazdu kogoś z wami. Więc jednak chcesz trochę powiększyc tą grupę. Więc skoro jednak nie jedziesz tylko ze znajomymi, mógłbyś się zabrac od razu na coś zorganizowanego ... o to mniej więcej mi chodziło 
Dodano: 2007-07-05 12:22
Luzik
No w każdym razie zapraszam wszystkich chętnych :) Też tych wybierających się na Orkon, bo się nie pokrywają oba wyjazdy. Mój wyjazd chyba tylko końcem o allenstern zachaczył. Ale to larp łormłotkowy, więc inny klimat zupełnie i inni ludzie pewnie się tym interesują :)
pzdr