Dodano: 2006-11-06 22:41
ja mam malutki rozumek, więc proszę o wytłumaczenie:
jakim cudem Primogen jest pomiędzy Matuzalemem a Anciliae, skoro Primogen jest od 74 punktów, a Anciliae od więcej niż 90???
ja z matmy nie byłam najlepsza, ale pomimo to...... 8O 8O 8O
Dodano: 2006-11-06 23:20
hehe Schwei... słoneczko
hierarchiczne stopnie wg punktów nadawane sa każdej pełni, a punkty naliczaja sie cały czas, zatem trzeba poczekać do kolejnej pełni, ażeby poznać swoją aktualną rangę :)
Meraviglisa creatura Sono sola al mondo
Dodano: 2006-11-07 11:08
tak... to rozumiem... ale w felietonie o rangach jest napisane:
"Matuzalem (od 458 punktów). Starszy wampir, który przeżył ponad dwa tysiące lat. Najczęściej należy do Inconnu (jednej z najstarszych sekt) i pochodzi z czwartego lub piątego pokolenia. Z reguły wycofuje się ze społeczności i popada w letarg, ponieważ boi się o swoje życie, lub nie odpowiada mu współczesny świat. Ma jednak wielką moc, jest enigmatyczny i tajemniczy. Nazwa pochodzi od biblijnego matuzalema i oznacza dosłownie najstarszego. Długowieczność Matuzalema stała się przysłowiem.
Primogen znajduje się pomiędzy Matuzalemem a Anciliae (od 74 punktów). Jest przywódcą, danego miasta, najbardziej wpływowym mieszkańcem. Należy do tzw. Zgromadzenia Starszych każdego klanu miasta. Jeden Primogen z każdego klanu w mieście wchodzi w skład Rady Primogenów (Rady Pierworodnych), reprezentuje klany, pomaga Księciu w sprawowaniu władzy, bądź wybiera nowego władcę. Primogeni wchodzący w skład Rady mogą także odwołać jej członków, lub Księcia. W niektórych miastach to właśnie Rada Primogenów zajmuje miejsce Księcia nie kłopotają się jego wybieraniem. Ancillae (więcej niz 90). Stoi pomiędzy nowicjuszem, a starszym wampirem. Przeżył sto lat, od momentu wyjścia spod opieki stworzyciela. Jest bardzo ambitny, szybko się uczy. Brak mu jeszcze wiedzy i doświadczenia, by stać się mistrzem."
No więc skoro Matuzalem jest od 458 punktów, Primogen od 74, a Anciliae od 90, to jakim cudem Primogen znajduje się między Matuzalemem a Anciliae ????????????????? Tu jest jakiś błąd, albo ja jestem wyjątkowo tępa... 8O 8O 8O
Dodano: 2006-11-07 12:11
| SCHWEIGENDE napisał(a): |
| Tu jest jakiś błąd, albo ja jestem wyjątkowo tępa... 8O 8O 8O |
pewnie to błąd Anciliae jest od 74 a Primogen od tam więcej niż 90.
między fiordami a fieldami
Dodano: 2006-11-07 19:06
Podziwiam bystre oczko mojej Żonci :) I zastanawiam się, ile osób tak naprawdę przeczytało ten felieton od deski do deski :D
Dodano: 2006-11-07 19:45
Nie chce nic mówić ale kiedyś, dawno temu, to był maj...byłem stopnia Diabolisty :!: Ale jako, że zazdrosć i poczucie humoru nie zna granic zatem stałem się "primitywnym genem" DarkPlanet. :twisted:
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2006-11-07 20:12
| noone81 napisał(a): |
| Podziwiam bystre oczko mojej Żonci :) I zastanawiam się, ile osób tak naprawdę przeczytało ten felieton od deski do deski :D |
moja Ukochana, to nic innego, jak ZBOCZENIE ZAWODOWE!!! :lol: :lol: :lol:
Dodano: 2007-08-29 10:52
Hmmm witam wszystkich to mój bodajrze pierwszy post na darkplanet...musze powiedzieć ze ten wątek z wampirami jest naprawde bardzo interesujący:D. Ta hierchia i wogule fajnie żeś to wymyślił. Pogratulować fantazji.
Hmmm witam wszystkich to mój bodajże pierwszy post na darkplanet...musze powiedzieć ze ten wątek z wampirami jest naprawdę bardzo interesujący. Ta hierarchia przypomina mi troche podział kastowy w Hinduizmie......
Dobrze widzi się tylko sercem
Dodano: 2007-08-29 12:34
| filip_NIN napisał(a): |
| Hmmm witam wszystkich to mój bodajrze pierwszy post na darkplanet...musze powiedzieć ze ten wątek z wampirami jest naprawde bardzo interesujący:D. Ta hierchia i wogule fajnie żeś to wymyślił. Pogratulować fantazji.
Hmmm witam wszystkich to mój bodajże pierwszy post na darkplanet...musze powiedzieć ze ten wątek z wampirami jest naprawdę bardzo interesujący. Ta hierarchia przypomina mi troche podział kastowy w Hinduizmie...... |
Witamy i Ciebie filip_NIN.
Po pierwsze:
Swój status w hierarchii możesz zmienić, jak sie trochę poudzielasz i aktywnie włączysz w rozwój portalu.
Po drugie:
Fakt, czy to Twój pierwszy post, możesz sprawdzić w swoim profilu, odnajdując akapit "ostatnie posty". Liczba Twoich postów jest również wyświetlana pod Twoim avatarem przy wypowiedziach na forum.
Po trzecie:
W słowniku polskim nie istnieją takie słowa, jak: 'wogule', 'bodajrze' czy 'hierchia'
Pozdrawiam
Noone
Witam! Dodano: 2007-11-08 21:50
Temat jest OK.
Kocham wampiry!!
Pewnie znacie to, ale polecam.
http://uk.youtube.com/watch?v=UjKzAeJgWCg
Pozdrawiam braci i siostry naszej mrocznej rodziny!
Northon.
Dodano: 2010-12-25 22:41
Łee... Nie wiem czemu, ale ten artykuł mi się po wstępie urywa i pisze Diabolista i koniec. Nic więcej. Co się stało? Mogę liczyć na jakąś pomoc? chciałabym to poczytać, bo już nie pamiętam 
Dodano: 2011-01-12 11:47
Samael_ya - Twoja wypowiedź odnosi się do WoD, czy generalnego zainteresowania wampirami?:) Jeśli do WoD, to się nie zgadzam, bo nie każdy współczesny wampir tam przypominał Cyber-Gotha
Torreador - to młody klan a jaki dystyngowany i ekscentryczny;>
Jeśli generalnie do wampirystycznej popkultury to się z Tobą w 100% zgadzam. Underworld, Blade czy (sic!!!) Twilight to tylko wg. mnie nędzna próba unowocześnienia i kontynuacji starych, jakże klimatycznych opowieści o wampirach. Jeśli chodzi o filmy/książki popkulturowe to wg. mnie godnym uwagi jest tylko Wywiad z Wampirem.
Jeśli chodzi Ci o "wampiryczne" polskie podziemie to - hmm, no cóż - daje wiele do życzenia
"Nigdy nie trzeba zgadzać się z tłumem, nawet jeśli ma rację" - E.C. ;) "Doktor, bo zaleca dożylną dawkę rozpierduchy" - Lobo
Dodano: 2011-01-12 17:09
ja, tak samo jak Demonika, nie mogę otworzyć artkułu, a bardzo mnie zainteresował. czy mogę również liczyć na pomoc?
Ph. Screw gravity.
Dodano: 2011-01-12 21:26
Poprawione.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2011-01-12 21:29
Dzięki za odświeżenie tematu, dzięki temu mogłem przeczytać część naszego forumpsujstwa!
Pozdr.
Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P
Dodano: 2011-01-12 21:38
dzię-ku-je-my...
że tak powiem kolokwialnie: 'Łiiiiiiiiiiiiii..!' :)
Ph. Screw gravity.
Dodano: 2011-02-19 20:01 Zmieniono: 2011-02-19 20:01
http://www.darkplanet.pl/Ranking-na-DarkPlanet-526.html
Tu masz wszystko napisane za co są punkty. Im masz więcej punktów tym masz wyższą rangę. :)
Dodano: 2012-04-01 18:24
starsze ode nie twory nie istnieja chyba wieczyste...
,,Gotyk szuka tych, których dusze zasępia choroba marzenia..,,.Oscar Wilde
Dodano: 2012-04-10 20:22
czy to wazne kto ma jaka hierarcie ja zalogowana bylam na dark pl od 2007 lecz dopiero teraz stałam sie aktywna.nie warto byc na sile aktywnym by zdobyc punkty
....
,,Gotyk szuka tych, których dusze zasępia choroba marzenia..,,.Oscar Wilde
Dodano: 2012-06-11 19:29
Od miesiąca licznik postów już nie działa, więc i rangi nie skaczą, ot co.
Nie marudź, bo cyckiem walnę.
Dodano: 2012-06-11 22:44
Już ok.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2012-06-12 11:52
| Demonika napisał(a): |
| O.O Czemu wszystkie posty się wyzerowały? CO się stało??
|
Patrz wyżej.
Dodano: 2012-06-12 12:43
| DonVitteo napisał(a): |
| [quote:ed65b06c43="Demonika"]O.O Czemu wszystkie posty się wyzerowały? CO się stało??
|
Patrz wyżej.[/quote:ed65b06c43]
Myślałam, że wróci do normy i będzie liczyć dalej :D A nie wyzeruje się