Dodano: 2008-12-15 20:32
Tamten Nightwich niezbyt mnie kręcił a ten z nową wokalistką to już mnie w ogóle załamał...nudna się ta muzyka zrobiła...A nowa wokalistka po prostu nie ma ciekawego głosu...
Dodano: 2008-12-15 20:38
Nightwish z nowa wokalistka to juz w ogole jest do bani kompletna bzdura :x :x
Dodano: 2008-12-15 20:54
jednym słowem jak by to powiedział Czesio z Włatców Móch: Kupa, Kupa, dużo Kupy :twisted:
Dodano: 2009-05-13 15:19
Z Nightwishem sprawa wygląda podobnie jak z Tristanią.Po odejściu Vibeke Sten, do zespołu przyszła Mariangela Demurtas, która podobnie jak Anette Olzon,nie dorównywała wokalnie (i nie dorównuje) swojej poprzedniczce.Zarówno "Mary" jak i Anette zaczynały swoją kariere w swiecie bluesa i muzyki pop.Ciężko powiedzieć co skłoniło oba zespoły do takich a nie innych decyzji.Według mnie- nuda,chęć zmian, przekora(czemu by nie udowodnić światu,że damy sobie rade bez "anielskiego wokalu"),możliwe też że niedowartościowanie (w przypadku Nightwisha zawsze w centrum uwagi była Tarja,reszte musiało to strasznie wkurzać, a przecież zespół nie tworzy tylko jedna osoba, reszta też chce sie czuć doceniana i potrzebna).Pozatym w mojej subiektywnej ocenie gwiazdom takim jak Tarja troszke ta sława jednak uderza do głowy,a po co mieć kogoś zarozumiałego w zespole, kiedy można postawić na ciężką prace ale i szczerość, biorąc kogoś skromniejszego,ale w swoich staraniach prawdziwszego?Jeżeli byłaby to prawda, błędem jest jednak w tym przypadku kierowanie sie tylko uczuciami.Poziom zarówno Nightwisha jak i Tristanii masakrycznie się osłabił.Nightwisha według mnie ratuje wokal Hietali, który wziął chyba prym w tym wszystkim.Człowiek który kocha i szanuje swój ulubiony zespół zrozumie,że są czasy wzlotów i upadków, zresztą wierzę ,że to tyko chwilowa stagnacja w obu przypadkach i że oba te zespoły pokażą jeszcze dużo więcej,z tego co mają do przekazania.
Dodano: 2009-06-05 20:28
Mnie nowa wokalistka nie przekonuje. Tarja ma niesamowity glos i to za sprawa wlasnie tego glosu zaczelam sluchac Nightwish, potem dopiero docenilam ich muzyke jako calosc. Moim zdaniem z nowa wokalistka to juz calkiem nowy zespol, nie Nightwish
Trzeba się w górę piąć. choć męczy życie, a kiedy przyjdzie paść to paść na szczycie
Dodano: 2009-07-01 18:04
| christine_daae napisał(a): |
| Mnie nowa wokalistka nie przekonuje. Tarja ma niesamowity glos i to za sprawa wlasnie tego glosu zaczelam sluchac Nightwish, potem dopiero docenilam ich muzyke jako calosc. Moim zdaniem z nowa wokalistka to juz calkiem nowy zespol, nie Nightwish |
zgadzam się. mogli jednak zaprowadzić lepszą selekcję przy doborze wokalistki. jak dla mnie totalne dno. slyszałam na żywo - musiałam uciekać. przykre doświadczenie.
Nightwish - okładka singla i głos wokalistki Dodano: 2009-07-18 19:58
Hmmm.... po Masters of Rock 2009 na którym grali zupełnie straciłem przekonanie do wokalistki to co pokazała było największą kupą jaką słyszałem... totalna masakra..... 
Nightwish Dodano: 2009-08-29 21:55
Ile bym dała za koncert Tarji w Polsce...
Utwory Tarji zawsze stawiają mnie na nogi kiedy mam złe samopoczucie.Nie pomaga mi nawet Vader(chociaz to tez jeden z moich ulubionych zespołów).Kiedy słucham 'Phantom of the opera'wyłączam sie całkowicie z rzezywistości.Wyobrazacie sobie koncówke tego utworu gdyby miała go zaspiewac Anette? Żadna inna piosenkarka nie zastap doświadczonej i cholerni e obdarzonej głosem Tarji !
People always leave...
Re: Nightwish Dodano: 2009-08-30 07:50
| horrordream napisał(a): |
| Ile bym dała za koncert Tarji w Polsce...
Utwory Tarji zawsze stawiają mnie na nogi kiedy mam złe samopoczucie.Nie pomaga mi nawet Vader(chociaz to tez jeden z moich ulubionych zespołów).Kiedy słucham 'Phantom of the opera'wyłączam sie całkowicie z rzezywistości.Wyobrazacie sobie koncówke tego utworu gdyby miała go zaspiewac Anette? Żadna inna piosenkarka nie zastap doświadczonej i cholernie obdarzonej głosem Tarji ! ![]() |
Taria miała swój koncert w Polsce. Co do utworu "Phantom of the opera" ,to tutaj masz oryginał.Nikt nie musi zastępować Tarii,to Taria i wiele wiele innych śpiewaczek zastępuje Sarę.
http://www.youtube.com/watch?v=MmI9gAyNPyE&feature=related
Dodano: 2010-03-02 11:20
Ja już się przyzwyczaiłam do głosu Anette. Ostatnia płyta "Dark Passion Play" według mnie jest jedną z najlepszych i nie chodzi mi tu o wokal. Anette dobrze brzmi na DPP, szkoda tylko, że na żywo śpiewać nie potrafi. Ich stare kawałki są trudne, w ogóle wszystkie są trudne do zaśpiewania, nic dziwnego, że kobieta nie zawsze sobie radzi, przecież nie śpiewa klasycznie. Tarja była wykształconą wokalistką, specjalizuję się w śpiewie klasycznym, więc nic dziwnego, że sobie świetnie radziła (chociaż nie zawsze).
Najbardziej powala mnie wykonanie "Sleeping Sun" przez Anette :/ tego słuchać się nie da. Nie trzeba być wielkim muzykiem, aby usłyszeć te fałsze. Tak jakby nie mogli obniżyć tonacji.
Dodano: 2010-03-02 12:16
dlategoż powinni spuścić starą muzę w klopie razem z tarją i grać tylko nowe numery, o!
Dodano: 2010-03-02 13:30
O co Ci chodzi? Czy zawsze tak tryskasz jadem?
Dodano: 2010-03-02 13:32
tryskam to ja czym innym jak trzeba
takie mam zdanie i co więcej, jakiś problem?