Anioł. Strona: 1

Anioł Dodano: 2007-05-08 12:56

Czy jest w Polsce jakaś kobieta, która nie napisała wiersza pt. "Anioł"?

Chosen by death don't disagree.

Dodano: 2007-05-08 13:06

Czegos tu chyba nie rozumiem...autor to przeciez mezczyzna

() Dodano: 2007-05-08 16:03

Tym bardziej mnie to niepokoi. Białe dusze ubrane na czarno i niedostatek invencji twórczej.

Re: () Dodano: 2007-05-08 17:42

AbrimaaL napisał(a):
Tym bardziej mnie to niepokoi. Białe dusze ubrane na czarno i niedostatek invencji twórczej.

Może drogi kolega Abrimaal wytłumaczy mi dlaczego uważa że, że moja biała dusza ubiera się na czarno...???:D

odpowiedż Dodano: 2007-05-08 18:04

To była metafora. A rzeczywiście to niepokoi mnie wtórność i szablonowość poezji tworzonej przez polską młodzież. Oryginalny tytuł jest już zachętą do przeczytania. A tymczasem spotykam się wciąż z tytułami typu Anioł, Dusza, Zagubienie, Cmentarz...

Absolutnie nie uczepiłem się akurat Twojego wiersza, ale po zobaczeniu po raz setny takiego samego tytułu wreszcie eksplodowałem.

Re: Anioł Dodano: 2007-05-08 18:07

AbrimaaL napisał(a):
Czy jest w Polsce jakaś kobieta, która nie napisała wiersza pt. "Anioł"?

nooo jest... mianowicie ja:D

Rozczarowanie to bardzo paskudne uczucie, czasami lepsze jest puste mieszkanie.

Re: odpowiedż Dodano: 2007-05-08 18:12

AbrimaaL napisał(a):
To była metafora. A rzeczywiście to niepokoi mnie wtórność i szablonowość poezji tworzonej przez polską młodzież. Oryginalny tytuł jest już zachętą do przeczytania. A tymczasem spotykam się wciąż z tytułami typu Anioł, Dusza, Zagubienie, Cmentarz...

Absolutnie nie uczepiłem się akurat Twojego wiersza, ale po zobaczeniu po raz setny takiego samego tytułu wreszcie eksplodowałem.

Tak szczerze to tytuł też mi się nie podoba:D:) Też bym eksplodował:D
Ale jakby to był Twój wiersz, to jakbyś go nazwał?

Anioł Dodano: 2007-05-08 18:43

na przykład "Kurz Czerwieni"

Dodano: 2007-05-08 19:07

Ja również nigdy nie napisałam wiersza pt "Anioł" :)

:P Dodano: 2007-05-08 20:02

Teraz będą się chwalić kto napisał, a kto nie. :x

Re: :P Dodano: 2007-05-08 20:41

AbrimaaL napisał(a):
Teraz będą się chwalić kto napisał, a kto nie. :x

Hehehe:) Nie denerwuj się kolego:) Niech się chwalą:)

Dodano: 2007-05-11 09:35

pytanie było "czy jest..", otóż jest sporo takich osób, między innymi ja. Może po prostu ludziom chwilami brakuje polotu i nie stać ich na nic więcej jak kolejne "anioły", "serca", "miłość" itp. :lol: . Smutne, że w tej chwili wiele jest kopiujących a mało ludzi twórczych. "Twórczość" objawia się niekiedy jedynie postawieniem nagiej kobiety na scenie obok łopaty,czy jakiegokolwiek innego pasującego tu pozornie przedmiotu i udawanie że to jakaś głębsza metafora blablabla...

Dodano: 2007-05-12 14:52

Nie zwracając już uwagi na tytuł wiersza, nie przypadł mi do gustu. Sam DokładniE nie wiem, co mi w tym nie pasuje, lecz najbardziej przeszkadza moim zdaniem ta szablonowość. Jak dla mnie: 3

Ha ha Dodano: 2007-05-26 16:40

Styna (Bicz)
Styna
słubice (lubuskie)

ja nie napi8sałam anioł Ino cosik w podobie ale co tam :D

Od smutków życia są dwie ucieczki- muzyka i przyjaciel.....

Anioł Dodano: 2007-06-20 12:22

Mnie się podoba, forma rzeczywiście banalna, ale bardzo życiowa tematyka - dotyczy każdego. Wniosek - poćwiczyć po prostu

Nie mogę i nikt inny nie może nauczyć Cię życia. Ale wiem jedno, życie każdego jest jak walka dwóch wilków. Jeden wilk jest dobry i szlachetny, a drugi zły... Zwycięży ten, którego będziesz karmić.

Dodano: 2007-08-03 11:37

mi tam sie podoba ten wiersz:) :D

*..Nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zasłużyli..*

Dodano: 2008-01-05 20:18

ja rowniez nie napisalam wiersza pt "Aniol", ale wszytsko przede mna.......... :lol: joke :wink:
pozdrawiam ......moj pierwszy post 8)

"Umierać bez miłości , kochać przez śmierć"

Dodano: 2008-01-28 16:22

freya_blathin napisał(a):
Czegos tu chyba nie rozumiem...autor to przeciez mezczyzna

Przepraszam, a wiesz,co to jest fikcja literacka?I że NIE UTOŻSAMIA SIĘ AUTORA Z TYM,CO PISZE?Tego chyba w podstawówce już uczą..

Dodano: 2008-01-28 16:28

Nieudany czas

Niedoszłego anioła

Na drodze przebaczenia

Nie rozumiem,czemu nieudany czas?Jakiego niedoszlego anioła?I skąd tu nagle przebaczenie?Chyba nie dlatego,że ładnie brzmi..?

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło