Załóżmy Goth-Rock Kapelę Dodano: 2007-04-10 15:11
Jako, że przekonałem się ostatnio, że jest tu trochę muzyków z Poznania rzucam hasło by założyć kapelę. Jeszcze kilka lat temu był w Poznaniu fajny zespół pod nazwą The Act. Niestety się rozsypał ale można zrobić coś nowego. Osobiście chciałbym grać coś podobnego do ich muzyki czyli Rock Gotycki inspirowany klasyką - Sisters of Mercy, Fields of the Nephilim, Christian Death czy powiedzmy też XIII Stoleti. Zainteresowanym muzyką w/w zespołu polecam ich istniejącą jeszcze stronę www.theact.gothic.pl . Można sobie ściągnąć mp3. Co wy na to muzycy?
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-10 16:09
Kurcze, gdybym był z Poznania to bym sie skusił :roll:
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-04-10 16:31
Wielkie dzięki za poparcie!!! Wiem Noone, że jesteś fanką The Act bo w końcu kto umieścił ich w encyklopedii :roll: !!!!! Ja byłem ich fanem od samego początku a co ważne wprowadziłem tam Adama (basistę) vel Melancholika. Może zwróćcie uwagę na ten temat swoim znajomym muzykom z Poznania i okolic!!!
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-10 16:35
No może 'fanką' to za dużo powiedziane, ale ich muzyka nie jest mi obca :) a nawet jest całkiem bardzo bliska
Jeśli chodzi o muzyków do poznańskiej kapeli, to proponuję wciągnąć w temat Zecika
bo to on mi ostatnio casting na wokalistkę do swojej kapelki proponował :)
Dodano: 2007-04-10 16:54
Hmm, no może i bym popróbował sił w takim przedsięwzięciu jednak wolę się całkowicie skupić na projekcie, w którym już siedzę, bo powoli zaczyna nabierać jakichś konkretnych kształtów (w końcu :wink: ) i nie chciałbym się "rozpraszać" jakimiś działaniami w innych kapelach 
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2007-04-10 16:55
| noone81 napisał(a): |
No może 'fanką' to za dużo powiedziane, ale ich muzyka nie jest mi obca :) a nawet jest całkiem bardzo bliska
Jeśli chodzi o muzyków do poznańskiej kapeli, to proponuję wciągnąć w temat Zecika bo to on mi ostatnio casting na wokalistkę do swojej kapelki proponował :) |
O 8O to bardzo ciekawe!!! Cóż musze poczekać na przybycie Zecika na forum choć podejrzewam, że przypadkowo może nam wyjść kapela thrash'owa hehehehe!!!!!!!! Ale cieszę się, że poznałem osobę znającą i lubiącą The Act z poza Poznania!!!!!! :D
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-10 16:57
O Zet jesteś! A co tak właściwie ze swym projektem grasz?
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-10 17:38
Haha, na to pytanie nie potrafią odpowiedzieć nawet najstarsi indianie :wink:
To jest ogólna mieszanka, ale najkonkretniej można to określić w ramach heavy metalu, metalu progresywnego i hard rocka, tak z grubsza :wink: Jak Ci się kiedyś obije o uszy nazwa Oversanity, to całkiem możliwe, że będziesz słyszał o nas
| Kapelusznik napisał(a): |
| (..)choć podejrzewam, że przypadkowo może nam wyjść kapela thrash'owa hehehehe!!!!!!!!(...) |
A owszem, to byłoby całkiem możliwe :wink: :twisted:
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2007-04-10 17:50
Aaaaa to bardzo ciekawe. Choć w Poznaniu ostatnio pojawiło się pare Power/Heavy kapel np: Thunders lub Infinity to nikt nie rzuca się na muzykę bardziej progresywną; Gratuluję!!!!!! Ale zawsze można coś na boku wymyślać. I zawsze mogą być jakieś początki :D !!!
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-10 18:42
Ja tam bym chciał grać, tylko teraz podczas świąt gdy cały czas poświęciłem dla instrumentu to zobaczyłem, że mam 8 ballad (granych na czysto) i zaledwie 2 na przesterze. Ja nie moge, jak tu grac w zespole jak człek cały czas smęci?
Dodano: 2007-04-10 18:53
Wiem, że czasem pierwszy pomysł bywa najlepszy ale np: jak czytałem wywiady np: Marty Friedman gdy wymyślił jakiś motyw starał się go potem grać w ok. 10 różnych wariacjach w tym z różnym ustawieniem pieca. Warto spróbować mogą Ci wyjść ciekawe, ostre klimaty z tych balladek hehehehe!!!!!!!!
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-10 19:19
Hmmm...ja w swoim piecu mam 7 efektów wiec jest nad czym kombinować :wink: Nie, nie...nie mam zamiaru przerabiac tych ballad na przesterze. W ogóle doszedłem do wniosku, że znacznie czesciej gram na "czysto" ciagle kombinując nad jakąś nastepną balladka zamiast grać na przesterze. Jakoś nie mam głowy do riffów, nawymyślałem sobie ich troche i teraz nie wiem jak je poskładać...więc cóż...najłatwiej jest dac sobie siana i pomyśleć nad czyimś innym i wyłączam przester, heh. Teraz tak sobie myśle, że moja pasja gry na gitarze dotyczy gry zmysłowej, spokojnej, z głębia echa. Wyobraź sobie Kapeluszniku, jest godzina 1 w nocy, stoisz w ciemnym pokoju z gitara, latarnia uliczna rzuca swe blade światło na gryf, a Ty grasz ballde za balladą...Tak wygląda mój świat muzyki granej za pomocą własnych rąk. Raz mi sie zdarzyło, że zapaliłem świeczke gdy grałem...coś w tym jest.
ja tez chce Dodano: 2007-04-10 19:32
Z checia weszlabym w sklad tego zespolu szkoda ze nie jestem z poznania :/ ten zespol o ktorym mowisz ma niezla to muzyke
Niebianska Krolowo wszystko mi jedno, Zabierz mnie stad. Jestem umarla dla swiata [ ... ] Tutaj troszcze sie jedynie o martwe ogrody [ ... ] To cena jaka place za dar posiadania marzen [ ... ] Nightwish
Dodano: 2007-04-10 19:51
Panie w Kapeluszu - załatw mi sprzęt, to z chęcią poudzielam się na klawiszach :twisted: Z biedy mogę i na gitarze, ale umiem tylko podkłady "ogniskowe" :lol: :wink: A śpiewanie chyba już u mnie się skończyło, poza tym nigdy nei szło mi chyba najlepiej :roll:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-04-10 23:18
Co do załatwiania instrumentów to raczej nie będzie łatwo ale popytać się mogę. Niestety podejrzewam, że klawisze to znajdę jakieś takie dawane na pierwszą komunię :wink: hahahaha bardziej nadające się do grania "disco z polo" :lol: !!! KostucH w pełni rozumiem Twoje podejście do sprawy tworzenia/grania muzyki. Swoją drogą miłoby było posłuchać Twoich kompozycji. Zwłaszcza w opisywanych przez Ciebie warunkach.
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-11 00:49
| SzalonyKapelusznik napisał(a): |
| KostucH w pełni rozumiem Twoje podejście do sprawy tworzenia/grania muzyki. Swoją drogą miłoby było posłuchać Twoich kompozycji. Zwłaszcza w opisywanych przez Ciebie warunkach. |
Dodano: 2007-04-11 01:22
Zbyt często się przekonywałem, że zbyt namieszana i techniczna muzyka nie mała klimatu lub go bardzo szybko gubiła. Dlatego wychodzę tu do ludzi z propozycją grania dość prostej (ale nie prostackiej) muzyki, która będzie miała klimat ale niekoniecznie wytwarzany keyboardem.
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-11 14:38
| wychodzę tu do ludzi z propozycją grania dość prostej (ale nie prostackiej) muzyki, która będzie miała klimat ale niekoniecznie wytwarzany keyboardem. |
Dodano: 2007-04-11 15:17
Ja też uważam, że za dużo jest ostatnio kapel, gdzie keyboard odgrywa podstawową rolę. Dlatego wymieniłem na początku pewne kapele, w stylu których chciałbym grać. To właśnie grupy dla, których kejsy były dodatkiem stosowanym w śladowych ilościach. Oczywiście wszystko, w moim zamyśle na tą kapelę, jest możliwe byle niebyło przerostu formy. A tak sobie pomyślałem, że akustyczne kawałki w stylu The Mission lub London After Midnight też mogłyby dodać muzyce uroku.
Keep Talking...
Dodano: 2007-04-11 15:55
| A tak sobie pomyślałem, że akustyczne kawałki w stylu The Mission lub London After Midnight też mogłyby dodać muzyce uroku. |
Dodano: 2007-04-11 16:37
Masz oczywiście racje. Swoją drogą wiele zależy też od zmiksowania. Szkoda tylko, że to dywagacje "na sucho" a nie w sali prób przy piwku w trakcie tworzenia lub aranżowania utworu hehehehe!
P.S. cuś Twoje kawałki nie mogą dotrzeć :wink: .
Keep Talking...
:) Dodano: 2007-04-11 17:14
Goth-Rock...hm...jak dla mnie szalone połaczenie...lecz nieobce
bo sama ze swooja kapela gramy cos wlasnie w tym stylu... :twisted:
Dodano: 2007-04-11 17:33
| Szkoda tylko, że to dywagacje "na sucho" a nie w sali prób przy piwku w trakcie tworzenia lub aranżowania utworu hehehehe! |
| CzarnaLilith napisał(a): |
| (...)sama ze swooja kapela gramy cos wlasnie w tym stylu... |