NIN - próbki nowej płyty w sieci. Strona: 1

NIN - próbki nowej płyty w sieci Dodano: 2007-04-06 16:02

no i z czego sie tak cieszyć....TRENT REZNOR i spółka dzisiaj.... nie graja już, jak za starych dobrych czasów....czy mozna nagrac lepszą płytę od albumów..PRETTY HATE MACHINE czy THE DOWNWARD SPIRAL.....chyba nie....ale kto wie...moze się myle....zobaczymy

Dodano: 2007-04-07 11:53

A ja przypominam, ze kazdy/ kazda z Was moze sie pobawic w didzejowanie. NIN udostepnil dwa lata temu (ale wciaz aktualne) za darmo kompletny utwor "The Hand That Feeds", z rozbiciem na sciezki multitracka.
Trzeba miec komputer Apple Macintosh (ale to akurat standart wsrod didzejow i muzykow) z systemem Mac OS X oraz ktorykolwiek z sekwencerow Apple: Logic, Logic Expres ale wystarczy takze dodawany do kazdego Maka za darmo Garage Band.
Zespol chetnie przyjmuje te remixy, zreszta jest strona w necie gdzie sa zamieszczane i jest ich tam chyba z kilkaset (od electro po metal - ale najwyzej w rankingu ostatnio byla wersja flamenco :) )

Remiksowalem ich utwor u siebie i musze przyznac, ze zabawa byla swietna. Zespol NIN jako wielcy fani komputerow Apple naprawde dali kompletny studyjny utwor, wiec mozna swobodnie obrabiac kazda sciezke, z wokalem wlacznie. Pelna swoboda. Polecam.

Chetni moga bez zadnej rejestracji pobrac utwor na stronie:
http://www.nin.com/downloads/index.html

Dodano: 2007-04-07 12:17

taaa.. ta sprawa z remixami wkurzyla mnie swojego czasu.
Mysle, ze zrobilbym cos fajnego, ale co z tego, skoro nie mam i nie bede mial Maca.
Nie ma nigdzie zadnego rippa w wav?

Re: NIN - próbki nowej płyty w sieci Dodano: 2007-04-07 13:34

gotycki_fetyszysta napisał(a):
no i z czego sie tak cieszyć....TRENT REZNOR i spółka dzisiaj.... nie graja już, jak za starych dobrych czasów....czy mozna nagrac lepszą płytę od albumów..PRETTY HATE MACHINE czy THE DOWNWARD SPIRAL.....chyba nie....ale kto wie...moze się myle....zobaczymy

O, przepraszam, nie zgadzam się - koncept album jakim był i jest "The Fragile" jest świetny i jest chyba najwyższym osiągnięciem NIN.

Od nieoficjalnych źródeł wiem na razie, że nowy album zapowiada się dobrze, postaram się osobiście o tym przekonać jak najszybciej :)

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2007-04-07 19:05

Vincent napisał(a):
taaa.. ta sprawa z remixami wkurzyla mnie swojego czasu.
Mysle, ze zrobilbym cos fajnego, ale co z tego, skoro nie mam i nie bede mial Maca.
Nie ma nigdzie zadnego rippa w wav?

Mac jest standartem w swiecie muzyki, i jesli ktos sie chce tym zajmowac na powaznie to jest duze prawdopodobienstwo, ze porzuci Windowsa na rzecz Mac Osa. Apple Logic to naprawde potezne narzedzie do komponowania muzyki. Jak i cale srodowisko Mac Osa ze wzgledu na stabilnosc, wydajnosc i duzo lepsza wspolprace z osprzetem muzycznym niz na Windowsie.
NIN sa od lat wielkimi fanami Maca i jego uzytkownikami, swoja muzyke tworza na tej platformie, wiec naturalne, ze i swoj kawalek dla fanow zgrali w formacie Maca,bo taki format znaja ze studia. Zreszta, do tego stopnia, ze nawet strona internetowa NIN jest zoptymalizowana pod Safari czyli systemowa przegladarke www systemu Mac Os X. To rzadkosc w internecie :)

Mysle ze na bank w necie znajdziesz zripowany plik, tylko pewnie nieoficjalnie, bo to jest naruszenie warunkow licencyjnych NIN. Mozliwe, ze ktos np wyripowal kazda sciezke osobno, w jakims powszechnie znanym formacie (wav albo aif) i na dobra sprawe mozna sobie hobbystycznie dziubac juz w darmowym Audacity jak sobie od nowa zlozysz kawalek :)

Po swietach chyba usiade do tego kawalka i troche go pomecze :) Bo poprzednia wersje skasowalem.

NIN Dodano: 2007-05-11 10:55

Odkurzając temat. Pełna uznania jestem dla ich akcji promocyjnej. Ciekawostka. Szkoda, że obejmowała tylko Stany. :) Zresztą, przeczytajcie sami:

http://www.marketing-news.pl/theme.php?art=565&f=169h

A jak sam album? Słuchał ktoś? :lol:

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło