NIN - próbki nowej płyty w sieci Dodano: 2007-04-06 16:02
no i z czego sie tak cieszyć....TRENT REZNOR i spółka dzisiaj.... nie graja już, jak za starych dobrych czasów....czy mozna nagrac lepszą płytę od albumów..PRETTY HATE MACHINE czy THE DOWNWARD SPIRAL.....chyba nie....ale kto wie...moze się myle....zobaczymy
Dodano: 2007-04-07 11:53
A ja przypominam, ze kazdy/ kazda z Was moze sie pobawic w didzejowanie. NIN udostepnil dwa lata temu (ale wciaz aktualne) za darmo kompletny utwor "The Hand That Feeds", z rozbiciem na sciezki multitracka.
Trzeba miec komputer Apple Macintosh (ale to akurat standart wsrod didzejow i muzykow) z systemem Mac OS X oraz ktorykolwiek z sekwencerow Apple: Logic, Logic Expres ale wystarczy takze dodawany do kazdego Maka za darmo Garage Band.
Zespol chetnie przyjmuje te remixy, zreszta jest strona w necie gdzie sa zamieszczane i jest ich tam chyba z kilkaset (od electro po metal - ale najwyzej w rankingu ostatnio byla wersja flamenco :) )
Remiksowalem ich utwor u siebie i musze przyznac, ze zabawa byla swietna. Zespol NIN jako wielcy fani komputerow Apple naprawde dali kompletny studyjny utwor, wiec mozna swobodnie obrabiac kazda sciezke, z wokalem wlacznie. Pelna swoboda. Polecam.
Chetni moga bez zadnej rejestracji pobrac utwor na stronie:
http://www.nin.com/downloads/index.html
Dodano: 2007-04-07 12:17
taaa.. ta sprawa z remixami wkurzyla mnie swojego czasu.
Mysle, ze zrobilbym cos fajnego, ale co z tego, skoro nie mam i nie bede mial Maca.
Nie ma nigdzie zadnego rippa w wav?
Re: NIN - próbki nowej płyty w sieci Dodano: 2007-04-07 13:34
| gotycki_fetyszysta napisał(a): |
| no i z czego sie tak cieszyć....TRENT REZNOR i spółka dzisiaj.... nie graja już, jak za starych dobrych czasów....czy mozna nagrac lepszą płytę od albumów..PRETTY HATE MACHINE czy THE DOWNWARD SPIRAL.....chyba nie....ale kto wie...moze się myle....zobaczymy |
O, przepraszam, nie zgadzam się - koncept album jakim był i jest "The Fragile" jest świetny i jest chyba najwyższym osiągnięciem NIN.
Od nieoficjalnych źródeł wiem na razie, że nowy album zapowiada się dobrze, postaram się osobiście o tym przekonać jak najszybciej :)
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-04-07 19:05
| Vincent napisał(a): |
| taaa.. ta sprawa z remixami wkurzyla mnie swojego czasu.
Mysle, ze zrobilbym cos fajnego, ale co z tego, skoro nie mam i nie bede mial Maca. Nie ma nigdzie zadnego rippa w wav? |
Mac jest standartem w swiecie muzyki, i jesli ktos sie chce tym zajmowac na powaznie to jest duze prawdopodobienstwo, ze porzuci Windowsa na rzecz Mac Osa. Apple Logic to naprawde potezne narzedzie do komponowania muzyki. Jak i cale srodowisko Mac Osa ze wzgledu na stabilnosc, wydajnosc i duzo lepsza wspolprace z osprzetem muzycznym niz na Windowsie.
NIN sa od lat wielkimi fanami Maca i jego uzytkownikami, swoja muzyke tworza na tej platformie, wiec naturalne, ze i swoj kawalek dla fanow zgrali w formacie Maca,bo taki format znaja ze studia. Zreszta, do tego stopnia, ze nawet strona internetowa NIN jest zoptymalizowana pod Safari czyli systemowa przegladarke www systemu Mac Os X. To rzadkosc w internecie :)
Mysle ze na bank w necie znajdziesz zripowany plik, tylko pewnie nieoficjalnie, bo to jest naruszenie warunkow licencyjnych NIN. Mozliwe, ze ktos np wyripowal kazda sciezke osobno, w jakims powszechnie znanym formacie (wav albo aif) i na dobra sprawe mozna sobie hobbystycznie dziubac juz w darmowym Audacity jak sobie od nowa zlozysz kawalek :)
Po swietach chyba usiade do tego kawalka i troche go pomecze :) Bo poprzednia wersje skasowalem.
NIN Dodano: 2007-05-11 10:55
Odkurzając temat. Pełna uznania jestem dla ich akcji promocyjnej. Ciekawostka. Szkoda, że obejmowała tylko Stany. :) Zresztą, przeczytajcie sami:
http://www.marketing-news.pl/theme.php?art=565&f=169h
A jak sam album? Słuchał ktoś? :lol:
Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!