mroczne trunki. Strona: 2

Dodano: 2006-06-12 21:31

Freya, Astarot - dzięki za wsparcie.

Astarot - dobrze wiedzieć, że są na tym świecie ludzie, którzy w życiu używają nie tylko Internetu, ale i głowy.

Czasem wpadam.

Dodano: 2006-06-12 21:42

Ale ja użyłem w tym celu internetu...coby przepis znaleźć...bo naprawdę w temacie absyntu nic mi się z opium nie kojarzy. Kosztowałem nieraz tego trunku...i trzeba przyznać że działanie jest niezwykłe...ale to właśnie piołun tak działa...chociaż pewno nie można juz dostać tej osławionej wersji z czasów Rimbouda i Baudelaire i innych...a szkoda

Dodano: 2006-06-13 07:59

Na mnie Absynt również ma zbawienny wręcz wpływ: jeden strzał przypomina mi, dlaczego nie lubię wódki! :-)

Raz tylko naprawdę byłem za niego wdzięczny, w lutym, na zawodach strzeleckich, minus dwanaście, brrr....

Czasem wpadam.

Dodano: 2006-06-13 08:10

Ojoj, my się po prostu nie rozumiemy. Wy mówicie o jednym a ja o drugim.

Czy kiedykolwiek stwierdziłem, że opium jest wykorzystywane do produkcji?

To będzie bardzo banalne porównanie, ale może w końcu przedstawi Wam o co mi chodzi:

Absynt z opium, to jak browar z papierosem.
Nigdy inaczej nie twierdziłem, jak tylko tyle, że podczas picia tego zielonego trunku na przełomie wieków poprzednich ludziska popalali opium, coby się w jeszcze bardziej odmienne stany świadomości wprowadzić.

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Dodano: 2006-06-13 13:12

Zet, mój komentarz jasno dotyczy opium W absyncie i autora tej bzdury.

Czyli, idąc za Twoim porównaniem, twierdzenia że papieros jest składnikiem browara.

Ty tak nigdy nie twierdziłeś , więc automatycznie mój ostatni post Ciebie nie dotyczy.

Dodano: 2006-06-13 13:21

opium z absyntem...niezłe :D trzeba kiedyś wypróbować taki specyfik :D

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2006-06-13 14:03

:-)

Zet, mój komentarz również nie był do ciebie, a do regisa, który wyraźnie napisał, że taka kiedyś była receptura.

Czasem wpadam.

Dodano: 2006-06-13 14:28

Dajcie sobie spokój już z ta kłótnią o Absynt...bo zaczyna to przybierać wręcz trywialne rozmiary...
Dobrze że nie kłócicie sie o czystą...lub o skład pifka....to byłaby jazda...

Dodano: 2006-06-13 14:53

No to po strzele Absyntu na zgodę :D

A regis jak się pojawi to z flaszką tego ulepszonego wynalazku za karę :D

Dodano: 2006-06-13 15:34

freya_blathin napisał(a):

A regis jak się pojawi to z flaszką tego ulepszonego wynalazku za karę :D

piszę się na tą zgodę :D

Dodano: 2006-06-13 16:14

No propozycja całkiem ciekawa...to regis musi teraz pędzić do Hiszpani po ten "prawdziwy" absynt....

Dodano: 2006-06-13 16:56

astarot napisał(a):
No propozycja całkiem ciekawa...to regis musi teraz pędzić do Hiszpani po ten "prawdziwy" absynt....

nie, no w niemczech też da się kupić, więc regis za daleko pomiatać nie będzie musiał :D

Dodano: 2006-06-14 07:39

Podam wam numer konta, przelejcie kaskę i (prawie) dowolną ilość prosto z Czech mogę dostarczyć.

Bez "dodatków" mako-pochodnych, ale też kopie.

Czasem wpadam.

Dodano: 2006-06-14 09:45

Spoko Kaminari z Czech to też się da załatwić bez większego problemu...ja się zastanawiam nad tą wersją Hiszpańską...gdzie można ten specyfik nabyć...i czy różni się od teg jaki da się nabyć w Czechach i na Słowacji????

Dodano: 2006-06-14 13:44

Wakacje idą. Może umówimy się na małe tournee po Europie? Śladami Absyntu? Czechy-->Niemcy-->Francja-->Hiszpania?

Czasem wpadam.

Dodano: 2006-06-14 20:10

Pomysł zaiste interesujący...tylko w moim przypadku nie realny do wykonania z powodu doś bardzo prozaicznego czyli praca...ale jakbyś się wybierał w takowa podróż to ja chętnie skosztował bym tych trunków gdybyś był uprzejmy i małą wersję testowa przywiózł ze sobą...można by uzadzic noc absyntu....:)

Dodano: 2006-06-18 16:58

już nie przesadzajcie z tym absyntem - wystarczy Koźlak + czarna słomka :twisted: :twisted: :twisted:

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Dodano: 2006-06-19 07:02

No ja nie wiem czy przesadzamy...wyobraź sobie Angario absyntową imprezę...hmmm ciekaw jestem kto by to wytrzymał :twisted:

Dodano: 2006-08-01 09:37

Absynt na mnie tak nie dziala, jak to glosza legendy

Dodano: 2006-08-01 09:39

Bo Ty dzięcię mroku jesteś zamiast krwi w Twoich zylach juz plynie absynt

Czepianie przynosi mi ulgę. Cóż o mnie... gryzę, kopię, jestem wredna. Jestem nałogową amatorką jogurtów biszkoptowych i bananów. Narzeczona narzeczonego :P

Dodano: 2006-08-01 09:45

Hope napisał(a):
Bo Ty dzięcię mroku jesteś zamiast krwi w Twoich zylach juz plynie absynt

nie przesadzaj najdroższa

Dodano: 2006-08-01 09:49

Musze przesadzac... wiesz roslinki rosna.. kochanie kup mi paczke ziemi, prosze (:

Czepianie przynosi mi ulgę. Cóż o mnie... gryzę, kopię, jestem wredna. Jestem nałogową amatorką jogurtów biszkoptowych i bananów. Narzeczona narzeczonego :P

Dodano: 2006-08-01 09:53

Hope napisał(a):
kochanie kup mi paczke ziemi

juz ide ...

Dodano: 2006-08-01 10:04

SUper :D Ale Ty pomocny jestes (:

Dodano: 2006-08-01 10:05

mam caly worek, prosze kochanie

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło