Dodano: 2007-02-07 18:16
Racja Regisie trzeba się niezwłocznie zaopatrzyć w to wydawnictwo!!!!
Dodano: 2007-02-07 18:55
Przeszukalam sporo materialow odnosnie tej calej plytki, ale nie bylo mowy o tym gdzie i jak bedzie mozna ja dostac...Mysle ze w najblizszym czasie sie wszystko okaze :wink:
Dodano: 2007-02-07 23:37
Nie uwazacie takiego wydawnictwa za jedna monopolowa bujde? Hold artyscie-malarzowi, ktory w taki a nie inny sposob zyskal duze zainteresowanie publiki swoimi obrazami sklaniajacymi do toniecia w zadumie-powinien chyba raczej achecac do wspomnienia o artyscie, do odnalezienia prac i zanalizowania ich tresci,ktora nie zawsze jest mroczna/i gotycka.../ .Czy muzyka ktora ma byc domniemana inspiracja mrocznymi obrazami bedzie w stanie sprostac takiemu adaniu..? Widzac liste zespolow, watpie...
zla niedobra okrutna straszna msciwa zimna suka.dla niektorych mila, ale trzeba sobie zasluzyc;> nie ma cudowniejszej Ksiezniczki pod sloncem.
Dodano: 2007-02-08 00:11
No wiesz...Kazdy na swoj sposob chce przedstawic ile dla niego znaczyly pewne osoby.Mysle ze jest to oryginalny sposob zwazajac na to iz zespoly te nie sa jakims tandetnym boysbandem i w swojej muzyce przekazuja cos wiecej niz tylko bzdety o milosci...Podasz mi przyklad pracy Z.Beksinskiego w ktorej nie odnalazlas mroku czy strachu?Watpie...Bo one wlasnie takie sa!Tak, czy inaczej sadze ze caly ten projekt bedzie sie cieszyl powodzeniem.U mnie na pewno znajdzie wsparcie.
Wydawnictwo Dodano: 2007-02-08 05:18
Nie bedzie problemu - wydanych bedzie tylko kilkaset egzemplarzy - polecam wiec sie spieszyc 
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2007-02-08 16:14
| Pathological_Galilea napisał(a): |
| Nie uwazacie takiego wydawnictwa za jedna monopolowa bujde? Hold artyscie-malarzowi, ktory w taki a nie inny sposob zyskal duze zainteresowanie publiki swoimi obrazami sklaniajacymi do toniecia w zadumie-powinien chyba raczej achecac do wspomnienia o artyscie, do odnalezienia prac i zanalizowania ich tresci,ktora nie zawsze jest mroczna/i gotycka.../ .Czy muzyka ktora ma byc domniemana inspiracja mrocznymi obrazami bedzie w stanie sprostac takiemu adaniu..? Widzac liste zespolow, watpie... |
NIE UWAZAM TEGO ZA MONOPOLOWA BUJDE - uwielbiam Beksinskiego [vide avatar] i z miłą checią zobaczę (w tym wypadku uslyszę) jaki wplyw na innych miala tworczosc mistrza... Wiem tez juz dzis, ze jesli muzyka ta zrobi na mnie takie wrazenie jak wystawy p. Beksinskiego na ktorych bywalem to plyta ta stanie sie jedna z moich ulubionych..
Pozdrawiam
dr F. :twisted:
Dodano: 2007-02-08 16:28
Zgadzam się z Tobą Faustusie - nikt kto naprawdę zainteresował się twórczością Beksińskiego i wczuł się w klimat jego obrazów, zwłaszcza grafik, nie będzie uważał tego wydawnictwa za "monopolową bujdę". Osobiście również jestem zainteresowana jaki kształt przybierze płyta... Miło jest zawsze poznawać wrażenia innych :D Swoją drogą cieszę się również, iz doceniono talent Beksińskiego - taka płyta jest moim zdaniem wyrazem uznania, które Mu się z całą pewnością należy :)
Dodano: 2007-02-09 09:55
to mogło by byc ciekawe...
mnie zarazila Beksińskim przez przypadek moja mama... dala mi fotografie z jego obrazem, wstrzasnela mna i zaczelam sie interesowac jego tworczoscia...
i tak jak mnie zachwycil tak zachwycal wiele osob, wiec moze te utwory beda ciekawe...
chociaz szczerze to uwielbialam cisze w salach w ktorych bylam z jego pracami... szczegolnie w zamku, potezna sala te grafiki i ta cisza...
ale chetnie poslucham jak kiedys mi sie uda...
si vis amari, ama
Dodano: 2007-02-09 10:15
Prawda Cynthia?
Ta niesamowita cisza na jego wystawach potęgowała doznania... Dzięki tej ciszy człowiek tonął w Jego tworczości...i doznawał niesamowitych przezyć. Ja zawsze odbierałem obrazy p. Beksińskiego jako takie, które maja w sobie dziwną, aczkolwiek niesamowitą moc. Każdy obraz z ktorym mialem stycznosc zapuszczał jakieś niesamowite korzenie wewnątrz mnie. To było niesamowite uczucie, ktorego nie potrafie opisac. Prawdziwa uczta...Zadna inna wystawa nie wywolywala we mnie takich emocji...
szacunek mistrzowi... i chwila ciszy...
Dodano: 2007-02-09 10:19
| dr_Faustus napisał(a): |
| Prawda Cynthia? |
dlaczego pytasz jesli sie zgadzasz?
| dr_Faustus napisał(a): |
| szacunek mistrzowi... i chwila ciszy... |
tak...
si vis amari, ama
Dodano: 2007-02-09 23:37
| velvet_vamp napisał(a): |
| Przeszukalam sporo materialow odnosnie tej calej plytki, ale nie bylo mowy o tym gdzie i jak bedzie mozna ja dostac...Mysle ze w najblizszym czasie sie wszystko okaze :wink: |
Wystarczylo zwrocic uwage, ze wydawca plyty jest poznanski Wrotycz Records. Google w ruch i juz wszystko wiesz
Warto zapoznac sie z innymi wydawnictwami tej wytworni, bo to perelki dark ambientu, neofolku, industrialu itp.
Dodano: 2007-02-10 11:43
Wiem kto jest wydawca bo sama artykul dodawalam!Chodzilo mi o konkretne miejsca...Zastanawiam sie czy mam to jakos zamowic czy jakims cudem dotra te plytki do Czestochowy, w co szczerze watpie, poniewaz jest to edycja limitowana.
Wiesz...Podstawy zwiazane z obsluga komputera i wielbionym internetem znam, wiec prosze mnie nie pouczac, bo bardzo mnie to irytuje(mam taki uraz przez p. od informatyki, gowno wiedzial a kazal robic) :wink: bez urazy oczywiscie!
Dodano: 2007-02-10 13:14
Skoro tak wszystko wiesz, to pewnie wiesz też, że najprościej jest wejść na stronę wydawcy i tam poszukać informacji na temat dystrybucji, a jeżeli ich nie znajdziesz to równie proste jest napisanie maila z pytaniem jak można nabyć to wydawnictwo. Zapewniam, że Szymon lub Iwona z chęcią odpiszą i udzielą wszelkich niezbędnych informacji.
Ludzie zamiast gdybać i pisać 100tyś postów typu "no ciekawe jak to można kupić" ruszcie czasami głową - to nie jest takie skomplikowane.[/url]
Dodano: 2007-02-12 17:30
Wyobraz sobie przemadrzala niewiasto ze "ruszylam glowa" juz jakis czas temu i dowiedzialam sie wszystkiego co do szczescia mi potrzebne.Jak sie wkurwiasz to nie czytaj i nie pisz co powinnam zrobic!To sie mija z celem, bo wydaje mi sie ze bardziej chcesz sie do mnie dopierdolic niz udzielic wskazowek o ktorych na szczescie wiem!!!Za kogo Ty sie uwazasz???
Dodano: 2007-02-12 17:51
Proszę bez osobistych wycieczek...od tego są privy!!!!
Dodano: 2007-02-15 17:06
I może darujcie sobie przekleństwa - trzymajmy pewien poziom Drogie Panie i Drodzy Panowie...
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Dodano: 2007-03-05 15:10
Dziś złozyłem zamowienie na płytkę i juz nie moge sie doczekać, tym bardziej że na stronie http://www.myspace.com/wrotyczrecords można usłyszeć próbkę tego co się znajduje na tym albumie i jestem pod wrazeniem, szczegolnie DESIDERII MARGINIS..
dr . :twisted:
Dodano: 2007-03-05 17:15
Oj, tak. Wlasnie slucham kawalkow na MS. Naprawde dobra robota, klimat. Zastanawiam sie nad kupnem albumu.
Dzieki za info, Mr. Faustusie
EDIT: Jutro skladam zamowienie. Dema mnie przekonaly w zupelnosci.
Dodano: 2007-03-05 22:40
Desiderii Marginis i Asmorod fajne, natomiast Job Karma jak zawsze średnia i bezpłciowa...
Na pewno warto zainteresować się tym wydawnictwem.
Dodano: 2007-03-10 14:45
No drogi Vincencie... Czy jestes juz szczesliwym posiadaczem tegoz wydawnictwa? Ja od dzis tak :twisted: Jestem ciekaw Twej opinii. Ode mnie na poczatek tylko tyle - predko tej plytki z cedeka nie wyjme...
Pozdrawiam szanownego kolege
dr F. :twisted: