czego se słuchacie?. Strona: 3

Dodano: 2006-04-09 19:55

Nie odpisuj tak szybko, bo nie nadążam :wink:

Dobra !! To ja idę jutro do radyja i puszczam hmm... Satyricon może być ????
A następnie inne satany pójdą w eter

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Dodano: 2006-04-09 19:57

Może byc jak najbardziej =) Anorexia Nervosa też się chyba nada =]

Dodano: 2006-04-09 20:02

Hehehhe.... jak chcesz !!

Ja w metalu mam ostatnio tyły niestety, zatem potrzebuję polecających wiec może sie przydasz, jeśli się znasz.
Tu na forum jest już parę ciekawych propozycji, jeszcze te wkyrwione płyty, to już w ogóle super.. bedzie z czego wybierać

Salve !!

Dodano: 2006-04-09 20:04

No spoko...jade z tobą =) Dla księdza od religi w mojej szkole nawet Nirvana to Satanistyczny zespol :]

Dodano: 2006-04-09 20:08

Wow... fajny ksiądż

Btw ja się kiedys dowiedziałam, ze Beatlesi, to też sataniści. Podobno słuchając ich płyt od tyłu miało się usłyszeć ich prawdziwe brzmienie - ciężką metalową muzykę i satanistyczne teksty

Mówiono tez o innych kapelach w ten sposób, ale hmm...pamięć krótka !!

Dodano: 2006-04-09 20:12

Ja też tak słyszałem ;] Ale także o tym że Ozzy to dziecko boga które ma za zadanie kusi ludzi..znaczy się ich sprawdzac na wiare To było w jakims filmie Dok. o satanistach =]

Dodano: 2006-04-09 20:27

Hehehe.... jak dla mnie Ozzy moze być i nowym Mesjaszem niechże tylko tworzy dobrą muzykę... mnie się jego utwory podobają.
Ostatnio niestety chłop się co nieco skomercjalizował tymi wszelakimi rodzinnymi reality show, ale słuchać go zawsze lubiłam

Dodano: 2006-04-09 20:29

Wiem ze to nie w temacie...Widziałas taki film jak Little Nicky?..z Ozzym =]

Dodano: 2006-04-09 20:41

No trochę nie w temacie Filmu nie widziałam, ale z tym moze się na forum/film przeniesiemy ??

Niechże sobie tutaj ludziska o metalu podysputują wszak to niezmiernie ciekawy temat :) Już i tak za mocno od niego odbiegliśmy :)

To teraz się popraw i napisz ładnie, jak kochasz tę muzykę, co w niej najbardziej lubisz i czego se słuchasz ?? Bo u mnie leci właśnie wspomniany wcześniej Satyricon "Nemesis Divina" zamiennie z Mortiisem

Dodano: 2006-04-09 20:47

No to sie poprawiam natychmiast...Ja słucham ostatnio: Samael, Satyricon, Anorexia Nervosa i Graveland...teraz leci Anorexia Underground =] Co do tego jak kocham tą muzyke to sam nie wiem...kocham ją i tyle=] A lubie w niej najbardziej to że ją czuje, podświadomie i realnie =)

Dodano: 2006-04-10 16:27

Śmiem twierdzić, że Cię rozumiem - ja osobiscie nie wyobrazam sobie życia bez muzyki.
A jak słyszę Mother North..how can they sleep while their beds are burning... to aż mnie ciary przechodzą

Dodano: 2006-04-10 18:27

Dodano: 2006-04-10 21:42

A ja se właśnie słucham płyty "What hell is about" francuskiej kapeli Dagoba (w ramach przygotowań do koncertu In Flames, na którym to mają grać jako support i muszę powiedzieć, że jest dobrawhuj. Zobaczymy czy równie dobrze wypadną na żywo.. Jeśli ktoś używa torrentów to polecam ten link http://www.mininova.org/tor/210278

Dodano: 2006-04-11 17:12

Draven napisał(a):
No widzisz !!xD

Rozumiem, że podzielasz mojej zdanie.. :) Zastanawiam sie jednak, czy w kwestii muzyki ogólnie, czy w kwestii Satyricona ??

Dodano: 2006-04-11 20:52

Raczej ogulnie =)

Dodano: 2006-04-14 11:06

A słyszeliście moze ostatnią płytkę Opeth "Ghost reveries"???
Podzielcie się wrazeniami :)

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Dodano: 2006-04-14 11:13

Ja przyznam się bez bicia że mam to juz od tygodnia ale nie jeszcze nie przesłuchiwałem =)

Dodano: 2006-04-14 12:08

No kurde, płyta jest dziwna - okładka mhroczna,ksiązeczka mhroczna i bardzo długo musiałem się do tej płyty przekonywać, jakoś mi nie siadła, ale jak już kupiłem, to słuchałem,słuchałem,słuchałem...i przyznam,że kolesie poszli w dobrym kierunku(pojawiły się klawisze!).Nie odwlekaj przesłuchania! :D

Dodano: 2006-04-14 19:04

No chyba mnie przekonałeś =) Wcześniejsze albumy tego bandu nie przypadły mi do gustu sam nie wiem dlaczego...mam nadzieje że może ten mi się spodoba; tym bardziej że opinie w necie są całkiem dobre.

Dodano: 2006-04-14 22:58

Słyszałam ze 3 nowe utwory... dość dziwny klimat... chyba nieco inny, ale zgadzam się, że "kolesie poszli w dobrym kierunku"

Dodano: 2006-04-16 16:06

Ja ostatnio jestem zajęty dokładnym analizowaniem nowej płytki Lacuny(słyszał ktos?) wiec czasu nie mam=] Ale kto wie...moze soon;]
Pozatym to z op-etha to ja wole clipy na zywo xD

Dodano: 2006-04-16 23:39

Przyznam się,że tfurczość Lacuna Coil jest dla mnie mało znana, gdyż jest jakoś mało popularna wśród moich znajomych i nie miał mnie kto zarazić :)
A co do płyt to przypadła mi do gustu koncertówka After Forever - "Live At Pinkpop",nawet do tego stopnia,że bardzo chętnie jechał bym na jakiś ich koncert.

Dodano: 2006-04-17 10:41

Wracając do Opeth to mnie najbardzie urzekła płyta "Orchid" i "Damnation". Poprostu muzycznie, aranżacyjnie i w ogóle pod wzgledem kompozycyjnnym są fantastyczne. Co do Lacuny...hm, widzialem jeden ich kawałek ale nie przekonali mnie do siebie. Zaproponujcie przyajciele jakąś ich dobrą płyte do posłuchania. Osobiscie polecam Symphony X i ich płyte "The Divine Wings Of Tragedy". Chyba, że juz to znacie no to trudno:]

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2006-04-17 19:26

Mnie się nowa płyta Lacuny bardzo spodobała... a zwłaszcza utwory: pierwszy i ostatni (dobry pomysł z tym coverem) :)

A co do Symphony X hehehe mają power

Dodano: 2006-04-18 15:12

Zapodaj mi Angario tytuł tej płyty, którą tak tu chwalisz. Ostatnio spodobało mi się jeszcze Theater Of Tragedy ale tak to tymczasowo lece na Houwitser, Unlord, Unmoored, Disgorg, Lost Soul itp.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło