Łoże. Strona: 1

Łoże Dodano: 2007-01-04 04:22

Drogi Macieju,
Jest to wspaniały utwór, tak jakby erotyk, a jednak nierotyk... Uwielbiam Twój język, Twoje metafory, to jak operujesz nastrojem, jak powodujesz głębię, to jak zapadam sie w każde słowo zawarte w tym utworze. Podoba mi się niezmiernie Twój styl, sposób ujęcia tematu, to, że nie znalazłabym lepszych słow niż "Jej piersi Syjonu", "spętany milczeniem nienasycenia," i jeszcze kilka strof w tym wierszu. Myślę, że nie powinieneś się nigdy więcej zniechęcać, Twoja poezja jest naparwdę wyjątkowa, piękna. Twój styl w żadnej mierze nie jest naciągany, ani nudny, wręcz przeciwnie. Nie udajesz nikogo, w swych wierszach jestes sobą. Nie ma tu ani wyuzdanej bezposredności jaka podoba mi się najbardziej- i to chyba największy plus Twej poezji- że wreszcie spodobało mi się tak zabójczo coś, co nie jest w stylu Białoszewskiego czy Bursy. Twoje pisanie jest piękne, lekkie, a zarazem głębokie i pełne ukrytych przesłań. Zakochałam sie w Twoich wierszach. A szczególnie w tym. Uważam, że to najlepszy wiersz na DarkPlanet.
Pozdrawiam Ciebie szczególnie serdecznie,
Alphar

Dodano: 2007-01-04 09:36

Mhmmm...
Nie bedę się tu produkować na temat budowy czy podobieństw, bo za mało w życiu przeczytałam a liryki na tym portalu, z małymi wyjątkami, prawie nie ruszam. No, ale po słowach Alphar, że to najlepszy wiersz na forum zdecydowałam się na zajrzenie do tego utworu i...
zapadłam w słowa i muszę sięgnąć po kolejne. Metafor nie będę rozkładała na części pierwsze bo nurzam się w całości. W prostych żołnierskich słowach: piękne i zmysłowe. Brawo!

Empata i sensualista... nie robią takich masowo. Ech... :roll:

Pozdrawiam,
H.

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Dodano: 2007-01-04 17:03

Witajcie

Wlasnie przeczytalem, opinie o tym i innych utworach i... Szczerze nie wiem co powiedziec. Napewno dziekuje bardzo. Napewno tez nie spodziewałem sie takich słów, jestem wzruszony.. Dziekuje raz jeszcze i czekam na dalsze opinie zarowno te pozytywne jak i negatywne.

Goraco pozdrawiam
dr Faustus

Dodano: 2007-04-19 20:38

Wiersz wyzwala we mnie najszczersze i najgłębsze emocje. Miło się go czyta za kazdym razem. I przeczytany po raz kolejny wciąż mocniej zachwyca.
Właśnie ten Twój wiersz Doktorku, czytam, za każdym razem mocniej przygryzając wargi.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło