Dodano: 2010-04-30 08:25
dobrze, że takie głupoty to tylko we snie się zdazają a zauważyłam ,że im bardziej jestem zmęczona za dnia tym mam gorsze koszmary
a dziś to mi się snił wychodek
który miał być przerobiony na sale konferencyjną przez jakiegoś gościa, którego ja szukałam :/ poryte ;/
Dodano: 2010-04-30 10:23
No bo taka prawda, człowiek miał stresujący dzień, jest totalnie zmęczony, to potem się głupoty śnią. Teraz ciągle tylko śmierć w moich snach, heh ciekawe co będzie dalej.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2010-04-30 11:29
| Ceiphied napisał(a): |
| No bo taka prawda, człowiek miał stresujący dzień, jest totalnie zmęczony, to potem się głupoty śnią. Teraz ciągle tylko śmierć w moich snach, heh ciekawe co będzie dalej. |
Sny to nic innego jak zlepek zapisanych obrazów i emocji, im większe emocje np strach czy obawa tym gorsze sny a ich zapis jest banalnie prosty np. Załóżmy że śniło mi się jak zabijam siekierą własną kotkę jego zapis był następujący w dzień jako emocja była złość wieczorem wystarczy że np ogląda się jakiś film akcji albo horror ostatni obraz jaki widziałem przed położeniem się do łóżka była kotka w spokoju i relaksacji zasnąłem, a sen był taki, zastanawiałem się tylko skąd ta siekiera i przypomniałem sobie że dzień wcześniej przycinałem drzewka i pomyślałem żeby przydał się toporek. I na tym to wszystko polega, za wyjątkiem śmierci własnej we śnie, to oznacza poważną chorobę, o dziwo naukowo dowiedziono że to również może być przepowiednią przyszłej choroby, naturalnie w takiej sytuacji zdrowy człowiek gwałtownie się wybudza i często po upływie 15-30 min całkowicie zapomina o tym co śnił.
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Dodano: 2010-04-30 11:39
Może to dość dziwnie zabrzmi ale gdy śni mi się mięso, okazuje się że ze zdrowiem jest coś nie tak.. ciężka choroba albo ktoś z bliskich umiera. Niestety, sprawdza/sprawdziło się to wiele razy w mojej rodzinie.
Dodano: 2010-04-30 13:16
Całe szczęście nie przysniła mi sie moja własna śmierć, ale za to kupe rodziny i znajomych juz dawno pochowałam we snie:/
Śnić mięso zwykle wróży chorobę, twierdzę tak bowiem mnie tez to się sprawdziło
Dodano: 2010-04-30 14:37
Własna śmierć śnie najczęściej oznacza symboliczną śmierć naszej starej osobowości. Oznacza, że nasze stare "ja" odeszło. Jesteśmy kimś nowym. Zwykle takie sny pojawiają się w momencie jakiś burzliwych emocjonalnych przemian w naszym życiu.
A śmierć bliskich na ogół wiąże się z naszymi lękami o nich. Umierający rodzice, ukochani we śnie to znak że bardzo martwimy się o nich.
Oczywiście to tylko takie najczęściej występujące interpretacje. Wszystko może wyglądać zupełnie inaczej. Tak naprawdę, dobrze zinterpertować sen może tylko osoba która go wyśniła. Tylko w nas samych jest klucz do zrozumienia snu. Niestety, jak już parę osób pisało. Sny są swego rodzaju wizualizacją naszej podświadomości a ta zaciekle broni dostepu do siebie. Stąd, po przebudzeniu, jeśli snu nie zapiszemy, szybko zapominamy. I właśnie, najważniejsze sa sny z którymi mamy problem by je dokładnie sobie przypomnieć, odtworzyć. Wiemy, że śniło nam się coś ważnego, czujemy wręcz jakiś lęk, gdzieś w zakamarkach głowy "chodzi" nam ten sen po głowie ale w żadnen sposób nie możemy go sobie przypomnieć. Jakby jakaś ściana skutecznie blokowała dostęp. To właśnie "krecia" robota podświadomości. Sny które dobrze pamiętamy i są dość jasne i precyzyjne w treści nie są groźne- nawet jeśli ich treść jest dziwaczna. Lepiej zwrócić uwagę na te chaotyczne, pokręcone, bez składu i ładu...
"Dzwony już ostygły; milczeniu daję rękę Niech mnie poprowadzi wzdłuż krętej uliczki Niech będzie przewodnikiem cichym i jak pies wiernym I niech mi pozwoli miasta urok wyśnić"
Dodano: 2010-04-30 18:31
nie mow bo ile razy mi sie snilo ze siedze na cmentarzu i becze bo mi ktos z rodzinu umarł.. to było takie straszne
szkoda ze nie mozemy do konca zapanowac nad snami... bo we snie bardziej przezywasz to co sie tam dzieje a jak sie obudzisz to tylko mowisz 'to głupi sen tylko'.
gdy snimy nas stan psychiczny jest troszku bardziej wyczulony co jest przerazające
Dodano: 2010-05-01 10:37
Polecam poczytać na necie artykuły o świadomym śnie i podróżach astralnych. Podobno jest to prawda, ale z kolegami probowaliśmy i nici z tego wyszły, no ale trening czyni mistrza
Dodano: 2010-05-01 11:01
no tak juz czytałam... tylko te podroze cholernie na psychike działają... i sie troszku psuje. ale chce sie nauczyc aurę widzieć haha 
Dodano: 2010-05-01 12:21
Zależy kto ma silną wolę, bo od tego można sie uzależnić i przestaniemy odróżniać real world od matrixa ;D
Dodano: 2010-05-01 13:51
no dokładnie.. ale mimo wszystko róznie to bywa to ktos moze miec silna wole ale jak sie mu to cholernie spodoba to bedzie lipa ;/
Dodano: 2010-05-03 21:28
Śniło mi się że mi wypadły wszystkie zęby;/ Masakra, już nie chcę takich snów
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2010-05-03 21:50
tez mi sie kiedys to snilo.. tzn dokładnie to mi sie kiwały wszystkie tak strasznie a ja je na języku podtrzymywałam.... smieszne uczucie :D
Dodano: 2010-05-03 21:52
| ravenheart99 napisał(a): |
| Śniło mi się że mi wypadły wszystkie zęby;/ Masakra, już nie chcę takich snów |
To jest nic - w piątek się obudziłam, bo jedynka mi się wyłamała i błagałam, żeby to był sen :[
Cały łikend majowy przed lustrem z dziewczyną bez zęba na przedzie :[
Ja nie chcę złowróżyć, ale jeśli snią się zęby to ktoś odejdzie. Umrze, zniknie z życia, wyprowadzi się - coś w tym stylu.
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Dodano: 2010-05-03 21:53
Dodano: 2010-05-03 21:54
a tam nie prawda..... ile razy mi sie tak snilo i nic.. zabobony... zalezy jak kto wierzy w to wszystko
Dodano: 2010-05-03 21:57
Najlepszy sen jaki miałem, to ten w którym śniło mi się, że umieram. Ale to było zajebiste uczucie 
Dodano: 2010-05-03 22:25
Pamiętam tylko ten najgorszy, ale ten najlepszy.. hmm..ciężko.
Dodano: 2010-05-03 22:35
Obudził się ktoś ze łzami w oczach ?
Dodano: 2010-05-03 22:40
Zawsze jak się budzę mam łzy w oczach, ale są one spowodowane śpiochami w oczodołach 
Dodano: 2010-05-03 22:41
Akurat nie chodzi mi o takie.
Dodano: 2010-05-03 22:46