Dodano: 2008-10-15 13:26
| Raven99 napisał(a): |
| Glen Benton z Vital Remains zadeklarowany chrześcijanin w zespole o nazwie "Bogobójstwo" 8O |
Z tego co wiem to Glon Beton bardziej znany jest z DeiCipe niż z Biovital Remains
Gwoli ścisłości - temat raczej dotyczy ciekawych, oryginalnych MUZYCZNIE zespołów, a nie medialnych pośmiewisk.
.
Dodano: 2008-10-15 14:46
| Harlequin napisał(a): |
|
temat raczej dotyczy ciekawych, oryginalnych MUZYCZNIE zespołów, a nie medialnych pośmiewisk. |
Ja odkryłem jakiś czas temu pewną grupę z Wysp Brytyjskich. Otóż, ostatnio obudziła się we mnie fascynacja zespołami kabaretowymi, ale które maczają swoją twórczość z najstarszej tradycji kabaretowej.
Właśnie to cechuje grupę The Tiger Lillies, którzy co prawda istnieją już od 89' roku. Grupę cechuje to, iż nawiązują do europejskiej tradycji kabaretowej, opery, groteski i czarnego humoru. Teksty ich są nieraz bluźniercze, pisane przez wokalistę, który śpiewa falsetem - Martyna Jacquesa. Zespoł ubiera się w nietypowe stroje, cechuje także ich kolorowy i barwny, groteskowy makijaż. Oryginalne instrumentarium w tym zespole jest na codzień spotykane, na przykład perkusista gra na dziecięcej perkusji

Polecam poznać bliżej ten zespół
Dodano: 2008-10-15 19:38
Fakt ale przez takich ludzi zespół traci, bo można pomyśleć że to jakieś gówno jest, gdzie muzycy robią sobie jaja a nie grają dobrą muzykę.
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2008-10-27 18:08
| Glen Benton z Vital Remains zadeklarowany chrześcijanin w zespole o nazwie "Bogobójstwo" 8O |
nie no to dopiero DZIWADŁO :lol:
Dodano: 2008-10-27 18:55
| Eye_of_the_storm napisał(a): |
| Psychotropic Transcendental - też odjechane, tylko nigdzie na neci ich znalesc nie mogę :evil: |
Jak to nie
http://darkwarez.pl/forum/search.php?mode=results
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2008-10-27 19:27
Niedawno znalazłem zespół grający najdziwniejszą pod wszelakim ciałem niebieskim muzykę - Spiral Architect :) świetny prog-metal z Norwegii, bardzo dobry progresywno-awangardowy wokal Oystein'a Heageland, gitary i bas pokręcone na maxa, polecam :)
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2008-10-28 18:07
Disco polo to jest dopiero dziwadło 8)
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2008-10-28 18:45
| Disco polo to jest dopiero dziwadło 8) |
Ej, to miały być MUZYCZNE dziwadła
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2008-10-28 19:06
A no fakt sorry he he he zapomniałem że to nie muzyka
:)
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2008-10-31 09:13
| Freakstranger napisał(a): |
| Niedawno znalazłem zespół grający najdziwniejszą pod wszelakim ciałem niebieskim muzykę - Spiral Architect :) świetny prog-metal z Norwegii, bardzo dobry progresywno-awangardowy wokal Oystein'a Heageland, gitary i bas pokręcone na maxa, polecam :) |
Nom, Spiral Architect to jeden z moich ulubionych zespołów. Coś pomiędzy Watchtower a Psychotic Waltz a Cynic.
A tak BTW:
perkusista gra w Vintersorg i Borknagar
gitarzysta i basista to sesyjni muzycy Satyricon
grugi gitarzyusta grał w jakiejsc heavy-powermetalowej kapeli Avantasia czy cuś takiego. Generalnie dreamteam :)
.
Re: Muzyczne dziwadła Dodano: 2009-01-17 14:26
| Harlequin napisał(a): |
| Czy ktoś mógłby polecić jakieś kapele, które grają pokręconą, techniczną muzę ? |
Z tatkich MUZYCZNYCH dziwadeł polecam Yattering. Mam nadzieje ,że nikt o nim jeszcze tutaj nie wspominał :) Kapelka wykonująca brutalny death metal. Totalna miazga dla ucha...nieziemski kop dla dupska :)
Re: Muzyczne dziwadła Dodano: 2009-01-17 15:49
| Charna napisał(a): |
| [quote:2139a6c5b4="Harlequin"]Czy ktoś mógłby polecić jakieś kapele, które grają pokręconą, techniczną muzę ? |
Z tatkich MUZYCZNYCH dziwadeł polecam Yattering. Mam nadzieje ,że nikt o nim jeszcze tutaj nie wspominał :) Kapelka wykonująca brutalny death metal. Totalna miazga dla ucha...nieziemski kop dla dupska :)[/quote:2139a6c5b4]
O tak, Yattering kopie aż miło
A Hetzer słyszałeś? Też warte polecenia.
Dodano: 2009-01-17 19:19
Astarte z płytą "Sirens" i Lux Occulta "Forever Alone. Immortal", tudzież mało znany jeszcze Hyperial [ www.myspace.com/hyperialmetal ]. Może mało dziwaczne dziwadła, aczkowiek miłe dla ucha :wink:
Dodano: 2009-01-17 21:27
Blood Stain Child
http://www.myspace.com/bloodstainchildmusic
To jest prawdziwy mutant! Melodic death metal plus trance, prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni
Dodano: 2009-01-17 21:41
| AYANASH napisał(a): |
| Blood Stain Child
http://www.myspace.com/bloodstainchildmusic To jest prawdziwy mutant! Melodic death metal plus trance, prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni |
i jak tu sie bawic przy takiej muzie? tanczyc czy skakac? xD
Dodano: 2009-01-17 22:08
Dobre pytanie, jak by to ktoś odpalił na imprezie to byłaby masakra
Ja proponuje ekumeniczne skakanio-tańczenie, każdy według własnego uznania 
Dodano: 2009-01-19 13:00
Nie widziałem, żeby ktoś wspominał o niemieckim Necrophagist (nie mylić z Necrophagia). Mogę polecić także Blotted Science oraz (tu szczególnie fanom brzminia Cynic oraz Gordian Knot) Attention Deficit.
Dorzucę także Canvas Solaris oraz Pestilence.
Dziwnym tworem jest Mekong Delta - niby oryginalne, ale nie trawię tego należycie. Może komuś się spodoba - nieco elementów muzyki filmowej i inne różne patenty.
Dla fanów jazz/fusion polecam wszystko w czym gra Scott Henderson - od solowych dokonań poprzez Tribal Tech.
Stay Negative!
Dodano: 2009-01-21 15:29
dla mnie osobiscie najdziwniejsza muzyke graja Circus Of Dead Squirrels
ich muzyke mozna by troche porownac do tej jaka graja mushroomhead tylko ze ich nuty sa bardziej urozmaicone i bardziej pokrecone
Kiedy dobralem sie do ich plyty mialem wrazenie ze slucham jajas skladanke! naprawde kazdy utow byl tak inny, nawet wokal ze trudno bylo uwierzyc ze te piosenki wykonuje jeden zespol;D
oczywiscie polecam wszystkim ktorzy nie znaja tej kapeli by sie zapoznali z nia
Dodano: 2009-01-21 15:45
| callmeadog napisał(a): |
| Nie widziałem, żeby ktoś wspominał o niemieckim Necrophagist (nie mylić z Necrophagia). Mogę polecić także Blotted Science oraz (tu szczególnie fanom brzminia Cynic oraz Gordian Knot) Attention Deficit.
Dorzucę także Canvas Solaris oraz Pestilence. Dziwnym tworem jest Mekong Delta - niby oryginalne, ale nie trawię tego należycie. Może komuś się spodoba - nieco elementów muzyki filmowej i inne różne patenty. Dla fanów jazz/fusion polecam wszystko w czym gra Scott Henderson - od solowych dokonań poprzez Tribal Tech. |
Wsio znamy (opróćz solowego Hendersona). Szczerze mówia cCanvas Solaris to gniot jak na moje oko.
Z dziwactw ... hmmmm Fredrik Thordendal'sSPecial Defects, Ne Obliviscaris, Disillusion :) zwłaszcza do tych ostatnich najciężej jest mi sie przyzwyczaić ...
.
Dodano: 2009-01-29 14:12
Osobiście mogę z czystym sumieniem polecić Spiral Architect. Totalny odjazd i jedno z największych dziwadeł jakie znam :)
Dodano: 2009-01-29 14:14
| Albertucci napisał(a): |
| Osobiście mogę z czystym sumieniem polecić Spiral Architect. Totalny odjazd i jedno z największych dziwadeł jakie znam :) |
Nom, umią grac, nawet oryginała sie dorobiłem pare lat temu :D
.
Dodano: 2009-01-29 14:30
Może...Coprofago (w wolnym tłumaczeniu "jedzenie gówna"). Zespół pochodzi z Chile.
Może to jest w jakiś sposób technicznie zakręcone:
http://www.myspace.com/coprofago
I'm a sect of mine so my mind is my church.
Dodano: 2009-01-29 14:33
| Lisa napisał(a): |
| Może...Coprofago (w wolnym tłumaczeniu "jedzenie gówna"). Zespół pochodzi z Chile.
Może to jest w jakiś sposób technicznie zakręcone: http://www.myspace.com/coprofago |
Coprofago nie takie dziwne - takie Meshuggah z większą iloscią jazzujących wstawek :)
.