Ukraina. Strona: 1

Ukraina Dodano: 2014-04-09 09:37

Dziwne że nikt na forum jeszcze nie wypowiedział się w tej sprawie.Czyżby apolityczność była nowym zachodnim trendem?
Nie wiem,nie znam się,nie interesuje mnie to,jestem buntownikiem,walić system...tylko że przez moją ignorancję,nadal jestem niewolnikiem systemu,nawet nie wiem kto i jak robi mnie w bambuko.

Ja bym mógł pisać długo ale...komu się chce czytać forum
Dlatego wrzucam link do innego forum gdzie zebrane są najważniejsze informacje.
Tego w zachodnich mediach polskojęzycznych nie ma.

http://nforum.pl/topic/49394-pokojowa-walka-o-demokratyczna-ukraine/page-3#entry656178

Dodano: 2014-04-09 15:47

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Ej, ale może pisanie o czymś długo jeszcze bardziej komplikuje sytuację :-/

Ja akurat dzisiaj cały dzień walczę z systemem, heh. ZUS, NFZ, UP, US i parę innych. I we wszystkich są te same problemy. Cała masa tekstów, które każdy może zrozumieć inaczej i odnośników do artykułów i kodeksów prawa, które też co jakiś czas się zmienia :-/

Za dużo książkowej wiedzy, której nie da się ogarnąć, a za mało intuicji :-/

Nigdy nie mogłem zrozumieć czemu na historii musiałem odrabiać lekcje zawsze z tym samym pytaniem: Przyczyny wojny kogoś z kimś i tak w kółko, a nie było żadnej lekcji na jakichkolwiek zajęciach: Przyczyny konfliktów w ogóle, heh.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2014-04-09 17:58 Zmieniono: 2014-04-09 18:13

"Przeglądałem bloga i próbowałem coś znaleźć na temat prawa i powiernictw i zdecydowałem się, że tutaj wrzucę, najwyżej proszę usunąć lub przenieść w inne miejsce mój komentarz. Razem z jedną dziewczyną przetłumaczyłem jeden z wykładów Deana Clifforda na temat prawa i powiernictw, pomimo,że materiał odnosi się głównie do Kanadyjskiego podwórka to można się z niego sporo dowiedzieć na temat prawa powierniczego, w jakiej roli można występować w relacji z rządem, jak te role są odwracane z powodu naszej niewiedzy, jak władza operuje na domniemaniu, o co chodzi z imieniem, jak zgadzamy się na wiele rzeczy poprzez domniemanie. Jak cały obecny system oparty jest na domniemaniu, wprawdzie nie podpisujemy z władzą żadnego kontraktu ani umowy, ale władza domniemuje, że przyjmujesz jej warunki i grzecznie podporządkujesz się jej postanowieniom. Nikt nie ma prawa spisać twoich praw. Jeśli ktoś uważa, że może spisać twoje prawa, to znaczy, że ma również prawo cię ich pozbawić, jeśli uzna to za stosowne. Twoje prawa są niepisane i żaden człowiek, ani organizacja nie mogą ci ich przyznać, ani odebrać."

Naukowe Urojenia – wystąpienie Ruperta Sheldrake’a na temat dogmatów w dzisiejszej nauce.

Przy okazji przypomnę słowa Mariana Mazura:
“Naukowców interesuje rzeczywistość, jaka jest. Doktrynerów interesuje rzeczywistość, jaka powinna być.
Naukowcy chcą, żeby ich poglądy pasowały do rzeczywistości. Doktrynerzy chcą, żeby rzeczywistość pasowała do ich poglądów.
Stwierdziwszy niezgodność między poglądami a dowodami naukowiec odrzuca poglądy. Stwierdziwszy niezgodność między poglądami a dowodami doktryner odrzuca dowody.
Naukowiec uważa naukę za zawód, do której czuję on zamiłowanie. Doktryner uważa doktrynę za misję, do której czuje on posłannictwo.
Naukowiec szuka “prawdy” i martwi się trudnościami w jej znajdowaniu. Doktryner zna “prawdę” i cieszy się jej zupełnością.
Naukowiec ma mnóstwo wątpliwości, czy jest “prawdą” to, co mówi nauka. Doktryner nie ma najmniejszych wątpliwości, że jest “prawdą” to, co mówi doktryna.
Naukowiec uważa to, co mówi nauka za bardzo nietrwałe. Doktryner uważa to, co mówi doktryna, za wieczne.
Naukowcy dążą do uwydatniania różnic między nauką a doktryną. Doktrynerzy dążą do zacierania różnic między nauką a doktryną.
Naukowiec nie chce, żeby mu przypisywano doktrynerstwo. Doktryner chce, żeby mu przypisywano naukowość.
Naukowiec unika nawet pozorów doktrynerstwa. Doktryner zabiega choćby o pozory naukowości.
Naukowiec stara się obalać poglądy istniejące w nauce. Doktryner stara się przeciwdziałać obalaniu poglądów istniejących w doktrynie.
Naukowiec uważa twórcę nowych poglądów za nowatora. Doktryner uważa twórcę odmiennych idei za wroga.
Naukowiec uważa za postęp, gdy ktoś oderwie się od poglądów obowiązujących w nauce. Doktryner uważa za zdrajcę, gdy ktoś oderwie się od poglądów obowiązujących w doktrynie.
Naukowiec uważa, że jeżeli coś nie jest nowe, to nie jest wartościowe dla nauki, a wobec tego nie zasługuje na zainteresowanie. Doktryner uważa, że jeżeli coś jest nowe, to jest szkodliwe dla doktryny, a wobec tego zasługuje na potępienie.
Naukowcy są dumni z tego, że w nauce w ciągu tak krótkiego czasu tak wiele się zmieniło. Doktrynerzy są dumni z tego, że w doktrynie w ciągu tak długiego czasu nic się nie zmieniło.”

Pozdrawiam
Patryk
http://bialczynski.wordpress.com/2014/04/04/czy-rewolucja-wybuchla-juz-na-ziemi-materialy-od-patryka/

No,to odnośnie systemu,a jeśli chodzi o NATO

i ich terrorystyczne "misje pokojowe" na swiecie,trzeba wreszcie powiedzieć NIE tej zachodniej zgniliźnie bo po prostu łesternizacja świata i globalizm,to największe łajno jaka może się przydarzyć światu.Orłele i inni "fantaści",wcale nie pisali beletrystyki.

Szkoda tylko że większosc ludzi za życie w chłamerykańskim stylu,odda wszystko.
Amerykanie to dla mnie ci którzy mieszkaja w rezerwatach a ich styl życia jest idealny.
Toto co rządzi w Ameryce,ci kolonizatorzy z obywatelstwem amerykańskim,to jest wrzód.
Bardzo mnie cieszy podejście Putina do USA.
Cały konflikt polsko-rosyjski,wynika stąd,że Polska Republika Watykańska,stała się bazą kolonizatorów z JewSA.
Tak naprawdę nie ma konfliktu słowiańsko-słowiańskiego(Polska Rosja),jest tylko walka Słowian z Rosji,przeciwko terrorystom z NATO,o.Tak to widzę.

To za co większość Watykańskich patriotów z Polski, ma do Rosji żal,to są zbrodnie żydowskie na narodzie słowiańskim.

Skąd o tym wiem?Moja sąsiadka pamięta wojne i widziała na własne oczy,żydów przebierajacych się w rosyjskie lub niemieckie mundury,a potem strzelających do Polaków na konto Rosjan lub Niemców.
http://ptto.wordpress.com/2013/06/21/zydzi-na-uslugach-hitlera-zydowscy-agenci-gestapo/

"Plany USA zmierzające do zniszczenia Rosjan , Ukraińców i Białorusinów /tylko dokumenty/ -video bomba. W 80 –tych latach rosyjskie służby specjalne zdobyły te tajne dokumenty. O tym powinni wiedzieć wszyscy.
http://www.youtube.com/watch?v=fDI582TFBq4

6:25 jest mowa o likwidacji tak jak w hitlerowskim planie Barbarossa Słowian /chodzi o 300 milionów ludzi/ i spokrewnionych z nimi Żydów".

O planach Międzynarodowej Lichwy wobec Rosji –
o tzw. projekcie harwardzkim (zobacz na 4:14):
http://www.youtube.com/watch?v=ymqBXj1-OKA

A także o tzw. planie houstońskim (zobacz na 49:48):
http://www.youtube.com/watch?v=94GvCOaS6aA

W tej wypowiedzi opartej na gołych faktach -tajnych syjonistycznych dokumentach jest bardzo ciekawy moment dotyczący likwidacji również części swoich współbraci Żydów.
Zobacz na 6:50 –
chodzi o pierwszy film wypowiedź Ewgenija Nowikowa.
“Za likwidacją wraz ze Słowianami dla własnych interesów części Żydów stoi taka prosta Logika : Żydzi idą na likwidację razem ze Słowianami , po to, by później powiedzieć, iż oni nie wpisali się w rynek.”
No cóż , w przeszłości II wojna światowa już to raz przerabialiśmy. Dzięki temu później powstał mit holokaustu i oparty na nim – mówiąc językiem profesora Finkelsteina – pomysł powszechnych ogólnoświatowych roszczeń i wyłudzeń w postaci przedsiębiorstwa holokaust :

http://opolczykpl.wordpress.com/2014/04/04/najwieksze-zagrozenie-dla-czlowieka-czlowiek/#comment-77766

Wiadomości z Ukrainy :
Zagraniczni najemnicy pracują pod przykryciem specjalnych ukraińskich oddziałów “Sokół” i “Jaguar”
Sytuacja na Ukrainie – bardziej niż napięta. MSZ Federacji Rosyjskiej stwierdziło, że w południowo-wschodnie rejony kraju, w tym szczególnie do Doniecka ściągane są pododdziały wewnętrznych wojsk i Narodowej Gwardii z udziałem bojowników bezprawnego pododdziału „Prawy Sektor”
Szczególnie niepokojący jest fakt, iż w tej operacji bierze udział około 150 amerykańskich najemników z prywatnej wojennej organizacji „Greistoyn” przebranych w mundury funkcjonariuszy pododdziału „Sokół” – podkreślono w rosyjskim ministerstwie spraw zagranicznych.
Tymczasem funkcjonariusze ukraińskiej milicji biorący udział w akcji oczyszczania budynków lokalnej ługańskiej administracji mówią o tych ludziach ubranych w mundury
ukraińskiego specjalnego pododdziału „Jaguar”, iż oni unikają bezpośredniego kontaktu z innymi funkcjonariuszami i nie odpowiadają na pytania ani po rosyjsku, ani po ukraińsku. Są żartobliwie nazywani „głuchymi jaguarami”. Ale mieszkańców to nie bawi. Ludzi z NATO i z natowską bronią widziano również w Doniecku.
Waszyngton zaprzeczył tym informacjom. W białym domu stwierdzono, iż pracownicy prywatnej wojennej firmy „ Greistoyn” należącej do Korina Tajlora nie biorą udziału w tłumieniu zamieszek w południowo-wschodniej części Ukrainy. W odpowiedzi stwierdzili , iż„ u nas nikt nie pracuje na Ukrainie, my także nie planujemy nikogo w ten rejon kierować”
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201404091210-xytv.htm
Reakcja obrońców południowo-wschodniej Ukrainy na ewentualność przebywania tam amerykańskich najemników :

Lenin wraz z rządem radzieckim wystawili weksle amerykańskim bankierom, którzy w zamian za pożyczkę otrzymali ziemie Krymu i okolic. Film wyjaśnia, czemu Stalin aktywnie pomagał tworzyć Izrael, oraz dlaczego nastąpiły deportacje krymskich Tatarów.
http://palestyna.wordpress.com/2014/04/09/stalin-nie-chcial-izraela-na-krymie/

Dodano: 2014-05-08 08:29

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

No możemy pogadać nawet i o Ukrainie, ale gdybyś nauczył się skracać swoje wypowiedzi do minimum, jakie jest potrzebne do zachowania sensu wypowiedzi. Ja też jeszcze tego nie potrafię, ale się staram, heh.

Czuczu napisał(a):

- myślę, że prawo nie powinno wynikać z narzucania komuś czegokolwiek
- moim zdaniem naukowcy postępują znacznie lepiej od doktrynerów
- nie wolno doprowadzać do narzucania komukolwiek swoich poglądów siłą!
- przy napiętej sytuacji społeczno-politycznej trudno czuć się bezpiecznie, nikomu nie można ufać
- sztuczny podział etniczny i religijny wielokrotnie w historii prowadził do konfliktów i tak się dzieje znowu

Mhm, no właściwie to się z tym zgadzam, dodałbym może jeszcze:
- zasoby naturalne danego regionu powinny być wykorzystywane możliwie blisko źródeł wydobywania
- nikt normalny nie chce żadnego konfliktu!
- warto rozmawiać, wymieniać poglądy, żeby móc stwierdzić gdzie pojawiają się dysproporcje i z czego wynikają, trzeba słuchać obu stron.

Postępując w ten sposób po jakimś czasie może wrócimy do równowagi.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło