Behemoth - „The Making of The Satanist” Dodano: 2014-01-08 12:26
Z Nergala taki Satanista jak ze mnie buddysta tudzież muzułmanin. Gdyby nie robił z siebie na siłę takiego błazna to byłbym fanem Behemoth do dziś. Co do płyty to w niczym nie jest lepsza od "Zośki". Niemal nic mnie tu nie zaskoczyło poza gitarami i wokalem Oriona. Tyle w temacie...
Jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas!!!
Behemoth - „The Making of The Satanist” Dodano: 2014-01-08 15:54
| lord_setherial napisał(a): |
| Z Nergala taki Satanista jak ze mnie buddysta tudzież muzułmanin. |
Nergalowi do satanizmu laveyańskiego jest akurat blisko. Dla ekip typu Watain lub Satanic Black Circle jest to satanizm "hollywoodzki", ale co odłam, to pogląd. Zresztą żyjemy w czasach, w których wizerunek satanisty jest wykreowany przez chrześcijan pokroju Ryszarda Nowaka. Wystarczy kilka katechetek i już tysiące dzieciaków kojarzą satanistów głównie z czarnymi mszami i ze zjadaniem kotów.
Krytyk ma zawsze rację.
Dodano: 2014-01-08 17:23
Zacznijmy od tego,że ta cała moda i tredn na zło,mrok i satanizm jest po prostu niedorzeczna. Fakt faktem,że o odłamach satanizmu można dyskutować godzinami ale tu akurat nie o to w tym chodzi. 
Jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas!!!
Dodano: 2014-01-08 18:27
Że metalowe kapele są już pod tym względem nudne (Szatan, Szatan, bla, bla, bla), to się akurat zgadzam, ale cicho, bo mnie ortodoksi zjedzą
Ale czy nie masz przypadkiem w awatarze tego modnego Baphometa?
Krytyk ma zawsze rację.
Dodano: 2014-01-08 19:11
| Krasnal_Adamu napisał(a): |
|
Ale czy nie masz przypadkiem w awatarze tego modnego Baphometa? |
Strzał w 10 :D
Jeżeli zrozumieliście, to znaczy, że się mylicie
Dodano: 2014-01-08 21:49
A niech sobie pozy przybierają jakie chcą, czy sami w to wierzą czy nie, czy robią to dla kasy czy nie... niech robią. Zgadzam się z poglądem że cały ten diabelski wizerunek trochę nudny już, a czasem nawet odrobinę śmieszny... bo i po co tak naprawdę... dla mnie wystarczy tekst, który do mnie przemawia i muzyka, do której chcę wracać jak najczęściej. Z drugiej zaś strony jest widz, wymagający odpowiedniego wzmocnienia przekazu, teatru, a Behemoth niewątpliwie takowy oferuje, a czy robi to dobrze to już nie mnie oceniać, rynek weryfikuje najlepiej. Do mnie to średnio przemawia :-)
01
Dodano: 2014-01-08 22:24 Zmieniono: 2014-01-08 22:24
Nie wiem co mój avatar wnosi do dyskusji ale owszem jest to Baphomet. Co do reszty to w pełni podzielam zdanie Garbatego.
Dodano: 2014-01-09 13:56
lord_setherial - trzeba było napisać: 'Ja mogę!'
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2014-01-09 17:29 Zmieniono: 2014-01-09 17:29
Ala ma kota,a kot ma Ale 
Czarna dupa!
Dodano: 2014-01-09 18:31
Yngwie- Jedni wolą kozły,zaś inni wolą osły. 
Dodano: 2014-01-09 19:40
... i inne plvszaki - przytvlaki :-) heh
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2014-01-09 20:44
| satyros napisał(a): |
Ala ma kota,a kot ma Ale ![]() |
Ala ma kota, satanista już nie
Jeżeli zrozumieliście, to znaczy, że się mylicie
Dodano: 2014-01-10 00:31
płyte pewnie kupie ,reszta mało mnie interesuje a nuż ktoś nawróci się na ostra muze
Kropla drąży skałę