Polaku! Sprawdź, w której połowie jesteś ;) Wysłany: 2012-08-21 18:54 Zmieniony: 2012-08-21 18:58
TEST
Po zrobieniu testu można sobie przeczytać artykuł (nie polecam przed, bo zawiera część podpowiedzi) :)
ARTYKUŁ
"Szerszy" artykuł
Sprawa ma trzecie dno Jest to mój swego rodzaju eksperyment :)
Wysłany: 2012-08-21 19:35
Robiłem dziś ten tekst. Poległem tylko na pytaniach dotyczących komórek macierzystych i tym o płci dziecka. Test nie wydaje się jakoś bardzo skomplikowany.
A na czym polega Twój eksperyment?
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2012-08-21 21:21 Zmieniony: 2012-08-21 21:25
Wstyd przyznać ale również miałem dwie błędne odpowiedzi (antybiotyki i komórki macierzyste).
Wyniki są dość dziwne, by nie powiedzieć niewiarygodne. Ostatnio w kilku źródłach wyczytałem że w Stanach procent kreacjonistów mieści się w przedziale od 35 do 45 %, a tu 60% odpowiada że bóg machnął człowieka bez pomocy ewolucji. Skąd ta rozbieżność? :/
No i w Polszy 45% kreacjonistów? Z publicznym systemem oświaty? To chyba imigrantów z USA testowali
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Wysłany: 2012-08-21 21:51
Nie napisali nic o sposobie w jaki przeprowadzono sondaż. Może dzwonili po ludziach w południe, gdy wszyscy siedzą w pracy i dodzwonili się do samych emerytów :)
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2012-08-22 19:45
[quote:53aeef4fc6="CrommCruaich"]
A na czym polega Twój eksperyment?[/quote:53aeef4fc6]
Jeszcze nie mogę powiedzieć, może wypowie się więcej ludzi. Nic groźnego, nie obawiaj się
[quote:53aeef4fc6="CrommCruaich"]Nie napisali nic o sposobie w jaki przeprowadzono sondaż. Może dzwonili po ludziach w południe, gdy wszyscy siedzą w pracy i dodzwonili się do samych emerytów :)[/quote:53aeef4fc6]
Pewnie jakieś szersze opracowanie trzeba by było wygrzebać.
==> Szarl: tak dużo? Zdziwiłeś mnie. Tzn. mówię o Stanach. A u nas? Może dlatego, że mamy publiczny system oświaty i do tego publiczny system religii
Wysłany: 2012-08-22 21:17 Zmieniony: 2012-08-22 21:38
Wszystkim komórki macierzyste pokazały figę, mnie też :)
Wysłany: 2012-08-23 22:12
[quote:a2a6f43a86="CrommCruaich"]Robiłem dziś ten tekst. Poległem tylko na pytaniach dotyczących komórek macierzystych i tym o płci dziecka. Test nie wydaje się jakoś bardzo skomplikowany.
A na czym polega Twój eksperyment?[/quote:a2a6f43a86]
Ja tak samo. w artykule pisze, że "Tylko połowa Polaków zdaje sobie sprawę, że pierwsi ludzie nie żyli w epoce dinozaurów" , bez jaj, chyba wyniki są przesadzone (mam nadzieję)
Nie musicie mi dziękować. Wystarczy, że będziecie wielbić mnie na klęczkach.