Wysłany: 2006-11-17 19:02
No cóż-ja jak zwykle muszę rację-przynajmniej w 80% - przyznać Alkor-owi 8)
Dla mnie te "ostatnie" imprezy to totalne nieporozumienie w kwestii łapania jakiegokolwiek klimatu... :cry:
Bez sensu napier...techno bity i inne syfy...a gdzie pasja czy też dobry klimat, np.Fort!!????
Oczywiście jak mam juz ochotę na taniec to przychodzę (choć wydaje mi się, że czasem lepiej iść na Black Music Party :P), ale czasem jest taka przeginka muzyczna, że nawet po wielu browarach łeb mi pęka! :roll:
No cóż pewnie się poprawy nie doczekam....
p.s. Czy ktoś wie coś o ewentualnych Andzrzejkach? :wink:
Może właśnie w Forcie by sie ktoś podjął...? Plizzzz :wink:
Pozdawiam 8)
Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^
Wysłany: 2006-11-18 18:04
[color=violet:d4f89324bd]Posty nie na temat i pisane jeden pod drugim przez jednego użytkownika zostały usunięte, jeśli ktoś nie wie jak używać opcji "EDYTUJ" to najwyższa pora się nauczyć.[/color:d4f89324bd]
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Wysłany: 2006-11-20 12:02
[quote:e196b87556="alphar"]Na imprezach i tak wszyscy najlepiej bawią się przy standardach takich jak: Combichrist, Covenant, The Horrorist (One Night:P), VNV nation etc... nie czarujmy się :P
a przy rockowych kawałkach owszem, ale nie na imprezach gotyckich...[/quote:e196b87556]
Khem khem khem... Dlaczego Wy z taką pasją uzywacie tego słowa "wszyscy"? No halo! Widzicie, MYLICIE się, bo ja wcale najlepiej się wtedy nie bawię i nie każdy musi lubić coś takiego. Jak się ktoś umie i chce bawić, to można zawsze, jasne. Też tak uważam. Ale niektórym bardziej odpowiada coś nastrojowego i znam nie jedną osobę, która np elektroniki w ogóle nie trawi, więc można powiedzieć "większość, spośród pewnych lręgów pewnych kręgów", a nie "wszyscy". I niegotyckie kawałki mogą być ok lub nie, w zależności od odborców i tego, jak się je wpasuje w klimat. Ale i tak sądę, że po to się robi imprezy tematyczne, by nie było problemów i WSZYSCY mogli znaleźć coś odpowiedniego, bo nie każdy chce być wrzucony do worka z napisem "wszyscy" i zostać pozbawionym możliwości wyboru, który w Polsce i tak niestety nie jest szczególnie duży...
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Wysłany: 2006-12-30 11:58
Byłam ostatnio na świetnej imprezie. Grali dwaj dj-e genialne electro i dark wave i niewyobrażam sobie ekipy tańczącej do chórków gitarek i charczącego wokalisty(noo tego to juź jakoś bardziej). Ale wszyscy świetnie się bawili przy nieco bardziej tanecznej muzie. Do swoistego gotyku lepiej tańczy się walc wiedeński:D...
Wysłany: 2007-01-03 21:50
Hehe...to gdzie ci Gothowcy mają się schować? w jaskinach czy smoczych jamach? :twisted: :wink:
Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^
Wysłany: 2007-01-03 23:50
[quote:f586816efc="RuczajDJ"]Kobito, nie "jaskinie czy smocze jamy"! Tylko BATCAVE! :)) Hue hue...
Ale na powaznie:
Nie, no bez extrem.. po prostu zdroworozsadkowo przyjmijmy, ze tolerujemy lekki rozrzut: goth , ale i gothelectro, dark electro, electro industrial, EBM, NDT, dark pop itd itd. Mysle, ze mimo ze to wyglada na wachlarz stylow, to klimatycznie gdzies tam wszyscy sie miescimy, prawda?
Jesli jeszcze zaczniemy dzielic to i tak niewielkie poznanskie srodowisko na goth, na electro itd to nagle zostanie dziesiec 6 osobowych grupek :)
Nie mam nic przeciwko czystemu gotykowi (ktorego zreszta na poznanskich imprezach juz dawno dawno nie slyszalem ), ale niech bedzie tez hellectro.
Korzystajac z okazji, chcialem tylko ponarzekac na jedna rzecz: za duzo sucharow na imprezach. Ja wiem ze np ChemicalBrothers (Hey Boys...) jest znany i lubiany, tak samo Prodigy (VoodooPeople i cos tam jeszcze). Ale litosci, to sa zgrane kawalki, i nie z naszych klimatow. W kazdym tygodniu wychodza dziesiatki plyt, epek itp. Jest tyle fajnej muzy.
Przyklad innej filozofii: pare lat temu dostalem po kumotersku od jednego dja specjalna epke BlutEngel. Plytka wyszla w Niemczech w kilkuset sztukach, tylko dla DJow. Wlasnie po to, zeby ludzie na imprezach uslyszeli niby znane hiciory, ale nie do konca brzmiace tak samo jak w ich prywatnych plytotekach. Wlasnie o to chodzilo.
pozdro[/quote:f586816efc]
co racja-to racja! :wink:
Nie popadajmy w skrajności-a będzie dobrze! :wink:
Wysłany: 2007-01-03 23:51
widze,ze dyskusja dalej sie toczy.. hihi dobre..
Ja mam teraz zajawke na imprezy industrial noise
czyli generalnie malo 'gotyckie' wedlug rozumienia ogolu klimaty
:twisted: :twisted: :twisted:
Wysłany: 2007-01-04 08:52
nazwijmy to "mrocznym klimatem" i bedzie good
ja harsh electro kiedys baaaaaaaaaaaaaaardzo lubilam teraz czasem sobie poslucham
zdecydowanie mam industrialna jazde.. 8)
no ale to sie zmienia ..
Wysłany: 2007-01-09 21:02
Wplatanie nie jest złe
Moja ekipa (w której niekoniecznie sa same Gothy) świetnie bawi się przy Rosyjsiek japeli Leningrad! Czemu? Bo mają zarabiste teksty i muzyka nie jest najgorsza po posłuchaniu 1000 razy. Co do KoRna to też nie jest zły ... może troche oklepany ale nie jest źle.
Ja strawić nie moge jak ktoś miesza SŁITAŚNY PoP z czymś czego DA się (chociażby ostatecznie) słuchac :roll:
Wysłany: 2007-05-10 16:45
wszystko wszystkim ale nikt naatakiej imprezie nei zagrał reggae lub dubu oprócz jacup_H'a
nawet na " powaznym" sylwestrze goth'n alter 2006/2007 zagrał gentelmena ( i pare osób wkreciło sie w klimat m.in. on sam zszedł zza didzejki i wraz z Sigmą i Antaresem i swoja zoną Lejdi tanczyli.
przebije kto to ?:>
Wysłany: 2007-05-10 17:06
Mam nadzieje, że nikt nie przebije i nikt nie powtórzy, przynajmniej na imprezie na której ja będę. Po paru takich kawałkach impreze uznałabym za zakończoną i tyle...