Cykliczna Drama Wampirza w Poznaniu Wysłany: 2006-11-10 12:23
Środowe spotkanie w kawiarni U przyjaciół w Poznaniu zainicjowało projekt organizacji cyklicznej dramy wampirzej w Poznaniu. Spotkania ogólne będą miały miejsce od grudnia, co miesiąc (aktualne założenia). Póki co przygotowujemy fabułę i ogólne zasady. Jeśli masz ciekawy pomysł, chcesz grać, masz na to czas.. to skontaktuj się!
Za jakiś czas powstanie forum dla grupy grających osób.
Jest to projekt niezależny od DP.
Wysłany: 2006-11-19 17:01
Chociaż z rpg nie miałem wiele wspólnego (co nie było moją winą, lecz po prostu nie znałem nikogo na tym odludzi którym mieszkałem by wogóle interesował sie rpg), ale póki co z zapartym tchem studiuje materiały o maskaradzie. więc jesli bylibyście zdesperowani co do chętnych na drame to ja sie pisze .
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Wysłany: 2006-11-19 18:12
no ja myślałem żeby w poznaniu larpa zrobić w klimatach wampira maskarady ale z elementami asg i walk z mieczami mogą być otulinowce ze względów BHP
Bądź miły dla swojego wroga nic bardziej go nie wkurwi
Wysłany: 2006-11-19 18:34
Wspaniały pomysł. Choć póki co własciwie trudno mi to sobie wyobrazić na jakiej zasadzie miałoby to współgrac, ale i tak jestem za.
emm... kulki:D? Wysłany: 2006-11-20 11:02
My raczej jednak stawiamy na rozmowę niż walkę. I do tego przystosowana jest mechanika.
@th - wszystkich chętnych, nawet tych słabiej znających wampira zapraszamy już od stycznia, na drugiego LARPa. Na pierwszym grudniowym będą osoby, które system znają. Mechanika jest inna, więc chcemy uniknąć też latania na pierwszym LARPie i tłumaczenia mechaniki ,a równocześnie historii systemu :). Po ósmym grudnia pewna ilość ludzi będzie mogła się zgłosić.
Wysłany: 2006-11-20 16:38
Zamierzacie może umieścic gdzies zastosowane zmiany w mechanice gry, by nie było zbyt wiele tłumaczenia?
Wysłany: 2006-11-21 13:21
forum na ktorym to wszystko sie znajduje juz stoi:). Dlatego tez dostep do calej zastosowanej mechniki jest dosc prosty. Drama jeszcze nie ruszyla, ale forum dla ulatwienia kontaktu juz stoi. www.noctem.ovh.org . Zapraszam :) tAM umieszczane sa wszystkie informacje co do spotkan, jestesmy otwarci na sugestie . Bedzie tam tez fabula , lista graczy aktualna i inne sprawy z drama scisle lub mniej scisle powiazane.
Oraz naturalnie rozmowy postaci:). Poki co forum widoczne jest dopiero po zarejestrowaniu, ale to sie zmieni.
Wysłany: 2006-11-21 16:53
Wybornie....:) zajrzalam na stronke - i widze ze powraca stara dobra tradycja Poznania Noca.
Notabene - taka drama wampirza polaczona z elementami sredniowiecznego LARPA niewatpliwie musialaby wygladac bardzo widowiskowo .. i jakze krwawo :D (chociaz wszyscy wiemy ze prawdziwym smaczkiem gry jest rozmowa i oczywiscie polityka!)
"Bela Lugosi nie zyje, ja zreszta tez.."
...
Wysłany: 2006-12-04 19:34
Wiec z 20 miejsc zostały 4 na drugiego larpa w pierwszy weekend stycznia. zapraszam do zgłoszen . www.noctem.ovh.org . po rejestracji odzywa sie ORG :)