Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Zeitgeist: Moving Forward. Strona: last

Zeitgeist: Moving Forward Wysłany: 2011-07-06 00:54

Zeitgeist: Moving Forward (pol. Duch Epoki: Idąc Naprzód), jest trzecim z kolei filmem z cyklu "Zeitgeist", stworzonym przez amerykańskiego reżysera Petera Josepha. W filmie występują eksperci z dziedziny zdrowia publicznego, antropologii, neuropsychologii, energetyki, technologii, nauk społecznych i innych pokrewnych dziedzin działalności społecznej i kultury. Trzy główne zagadnienia filmu to: zachowanie ludzi, gospodarka pieniężna i nauki stosowane. W filmie ukazana jest próba wytłumaczenia działania bieżącego paradygmatu społecznego. Wnioski uzasadniają kilka odmian gospodarczych teorii spiskowych. Proponowane jest radykalne podejście do globalnych wyzwań. W jednym z wywiadów Peter Joseph przyznaje, iż nie jest on ekonomistą, nie ma też zamiaru słuchać akademickich nauk ekonomicznych. W roli ekonomicznych specjalistów w filmie wypowiadają się dziennikarze, inżynierowie i profesorowie etyki.

"Tam, gdzie zanika granica między dobrem a złem, gdzie prawda miesza się z fałszem, a piękno z brzydotą, tam jest mój świat. Badając go, zagłębiasz się w mroczne tajemnice przyszłości."

Wysłany: 2011-07-06 20:21

Mózg ci wyżarło? Przecież filmy Zeitgeist to propaganda globalistów!
Jeśli chcesz w tym kraju normalności to głosuj na Nową Prawicę - Janusza Korwin-Mikke

Wysłany: 2011-07-07 00:04

[quote:ba88ec4bb6="gracjano4"]Jeśli chcesz w tym kraju normalności to głosuj na Nową Prawicę - Janusza Korwin-Mikke [/quote:ba88ec4bb6]
Na zdrowie kolego, na zdrowie.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2011-07-07 13:20

Proszę o uwagę: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Dziękuję:)

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Wysłany: 2011-07-07 18:08

Filmy Zeitgeist są chyba jeszcze lepszą jazdą niż żydowski spisek :D

Wysłany: 2011-07-07 22:58

Pardon, taki zatwardziały prawicowca jak ja widzi, że ten film działa na zasadzie 80% prawdy, 20% kłamstwa, a nawet i więcej.
Widziałem 2 poprzednie części, za ta w ogóle się nie zabierałem, nie zachowujcie się jak gimbusy którym można każda teorie konspiracyjna wmówić a szczególnie te wszelkie przebudzenia, otwierania ludziom oczy i inne bajery żydowskiej propagandy

Wysłany: 2011-07-07 23:40

Słuchaj facet jeśli jesteś antysemitą to lepiej zjeżdżaj z tego forum w podskokach, bo zaręczam, że takich tu nie chcemy. A jeśli uważasz się za konserwatystę, to naucz się pisać po polsku, bo to pierwszy krok do miłości Ojczyzny.

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło