Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Wiedźmin 2. Strona: 1

Wiedźmin 2 Wysłany: 2011-05-20 00:40

I jakie pierwsze wrażenia?

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2011-05-20 07:21

Tylko kilka słów: Jest zajebiście, chyba nawet lepsze niż Mass Effect ;]

Wysłany: 2011-05-20 12:07

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

...najpierw to trzeba mieć zajebisty komputer...

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2011-05-20 12:26

Ja nie widzę właśnie za dużych róznic. Miała być fizyka, nadal nie mozna skakać i chodzic gdzie sie chce, gra przegadana - za duzo animowanych scen i zbyt liniowa. Preferuje raczej gry typu "Open Sandbox" Oderwałem sie na troche od "Red Dead Redemption" ale powroce do Wiedzmina dopiero jak naprawde nie bede mial w co grać.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2011-05-20 15:04

Cóż, mogę tylko powtórzyć to co wypisuje się na wszystkich forach. Gra uderza bardziej w kierunku zręcznościówki. To klikanie w odpowiednich momentach, jak dla mnie - trochę dziwne. Faktycznie, ta liniowość ( fabula idzie "ciurkiem" ) chciałoby się zatrzymać, rozejrzeć... gdzie tam. Dialogi są naprawdę fajne, ale po pewnym czasie zaczynają się dłużyć i powtarzać. Z drugiej strony, która gra ma lepsze. Poziom walk jest trudny. Z niektórymi "bossami" trzeba się naprawdę namęczyć i ginie się po kilkanaście razy. Nawet na najłatwiejszym poziomie. W sumie jednak to nawet dobre.
Grafika owszem, ładna. Oryginalna i dość realistyczna ( oczywiście jak na konwencję gry) Ale chodzić gdzie się chce - nie można. Oblivion może i jest zbyt ugrzeczniony w stosunku do wiedźmina ale tam przynajmniej była totalna wolność w łażeniu wszędzie gdzie się chce.
Na razie jestem w połowie I aktu. Więc trochę za wcześnie z ostateczną oceną gry.

"Dzwony już ostygły; milczeniu daję rękę Niech mnie poprowadzi wzdłuż krętej uliczki Niech będzie przewodnikiem cichym i jak pies wiernym I niech mi pozwoli miasta urok wyśnić"

Wysłany: 2011-05-31 02:53

Mnie sie Wiedzmak podobał.
Ciekawa fabuła, wymagająca walka i dialogi które tylko polak w pełni zrozumie :D

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2011-06-19 11:29

jedynka bardzo mi się podobała. Wziąłem się za dwójkę i...rozczarowanie. Gra niemiłosiernie zabugowana (postacie znikają, DLC się nie instalują i tego typu przyjemnostki). Nie mam nic do zręcznościowego modelu walki, ale sam interfejs imho mało wygodny. I - może zabrzmi to dziwnie - ale ta gra jest jakby za baśniowa, za kolorowa. W jedynce dobrze oddano ten ciężki klimat, a tutaj jest po prostu za ładnie. Przy jakimś wyższym patchu wezmę się do gry, bo mimo 1.1 ciągle zdawało mi się, że to public beta.

Wysłany: 2011-06-19 18:46 Zmieniony: 2011-06-19 18:49

Już jest 1.2, ja takich błędów nie miałem poza pierwszym DLC z trollem. Postacie też mi nie znikały, to czy gra jest baśniowa i za kolorowa to bym się trochę kłócił, bo jeśli np. wybierzemy ścieżkę Roche'a w przypadku obozu wojskowego na pewno nie jest kolorowo i baśniowo. :P

Wysłany: 2011-06-19 19:55

sesję zamknę to pogram jeszcze na spokojnie i zobaczę. Nie mówię, że jestem totalnie na nie, ale na pierwszy rzut oka gra nie ma tej przyciągającej mnie magii co jedynka.

Wysłany: 2013-09-01 19:56

Grupa fanów zainspirowana wydarzeniami ze świta Wiedżmina zrealizowała film który ukazał się w sieci, film ten zrealizowano w ciągu jednego dnia, według twórców filmu jest to podziękowanie dla Andrzeja Sapkowskiego oraz CD Projekt RED za stworzenie gry o Wiedźminie.

[img:1bcd220a8e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:1bcd220a8e]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło