Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Zmarł Tomasz Dziubiński. Strona: 2

Artykuł: Zmarł Tomasz Dziubiński

... Wysłany: 2010-12-17 16:08

Nie lubiłem go i nie szanowałem. Zepsuł kilka dobrych zespołów m in. Sirraha.

Jak człowiek do świętego to mu daleko było.

If i can`t be my own i feel better dead.

:( Wysłany: 2010-12-17 16:54

a ja kolesia znalem.. zreszta w katosach mnostwo ludzi go znalo...

miarą miłości jest miłość bez miary

Wysłany: 2010-12-17 19:57

T.D.?-swietny promotor a jeszcze lepszy biznesmen.

Tak a propo młodych gniewnych.. Wysłany: 2010-12-17 22:47

Ja Go cenię/ ceniłem właśnie za sprowadzenie do Polski na ORYGINAŁACH mnóstwa pozycji, za gazetę, gdzie z licencji niemieckiej stała się pełnoprawną- lepsza- alternatywą wobec zachodnich edycji. Szkoda, że potem skład się posypał w redakcji, ale to już inna sprawa.
Poza tym, w pewnym momencie nakręcił MMP całkiem sporo DVD, z rożnym efektem, ale jednak są. potrafił Dziuba załatwić...
Przykra sprawa, kontrowersyjna postać, bo z jednej strony człek mocno nielubiany- za swą politykę wydawniczą (cóż mało kto rozumiał, że tak KAŻDY postępuje), w efekcie parę kapel nigdy nie mogło się porządnie wybić na Zachodzie (Acids, dziwna polityka wobec Creation of Death, Dragon itd. ), ALE=> Człowiek fundament, który stworzył na polskim i regionalnie nie tylko- podwaliny pod prawdziwą scenę. To setki koncertów, tysiące kaset, potem płyt, które tak czarowały, ba nadal to czynią. To Metalmania- me święto, gdzie od 9 do 3 oddychało się Metalem. Kto bywał, ten wie.
Słowem- ikona polskiej sceny... Taki Tymoteusz, Armia, czy choćby wspomniany Acids wiele Mu zawdzięczają.
Metal Hammer- wprowadził mnie w świat szeroko pojętej sceny metalowej. Tak naprawdę JEDYNY taki periodyk, który- oprócz przerwy własnościowej- funkcjonuje na polskim rynku tyle lat.

Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)

... Wysłany: 2010-12-17 22:49

[quote:916bc2564e="Sumo666"]Nie lubiłem go i nie szanowałem. Zepsuł kilka dobrych zespołów m in. Sirraha.
Jak człowiek do świętego to mu daleko było.[/quote:916bc2564e] Co to za brednie- zepsuł? A zespolik to nie pokłócił się ze sobą- gówniarzeria i tyle. Podpisywali a potem plują.

Wysłany: 2010-12-17 22:51

[quote:cc3812c4c3="Harlequin"]No też o tym słyszałem ze Bożo Iwanow redagował młotka, ale jakoś nigdy nie dane mi było przeczytać ani jednego z jego artykułów :/ ale jako prezenter sportowy wypada spoko :][/quote:cc3812c4c3] Nędznie pisał i cholernie subiektywnie. MH- Kasia, Łysy, Arek DTLF, Remo. No i Kapuściarz chyba tam coś pisywał?

... Wysłany: 2010-12-18 14:40

Tak się składa, że znam kulisy rozpadu Sirraha. Niestety ten człowiek miał główny wpływ na to, że tego zespołu już dawno nie ma na muzycznej scenie.

A co powiecie na to, że wpisywał siebie jako producenta pierwszych płyt Acid Drinkers choć pojęcie co robić za konsolą miał wtedy zerowe.

Wysłany: 2010-12-18 15:16

Kulisy rozpadu- to problemy z ex członkiem kapeli.
Wpisywał się, no i co? Acid akurat z tego nie robili problemu, nawet po odejściu. Łatwo krytykować, g...o w życiu robiąc coś realnego.

... Wysłany: 2010-12-18 15:22

Nie mieli wyjścia niejako musieli to zaakceptować inaczej nie wydał by im płyt pewnie.

Wysłany: 2010-12-18 22:32

Musieli? W podziemiu jest mnóstwo kapel, co nie weszło w układ z MMP i nie psioczą: Eternal Deformity, czy masa kapel z Morbid Noizz czy Loud Out, pomijam, że to właśnie te wytwórnie niejako dobiły parę kapel...
Ale naczelnym złym był Dziuba. Taki sygnał dla pajacy, by podrzeć ryja, że Dziuba to, czy tamto. Tylko że ci "prawdziwi" g..o zorganizowali, g..o wydali, a gazetki pożal się boże- po parę numerów.

Wysłany: 2010-12-19 00:04

zmarł redaktor naczelny przykra sprawa ogólnie lubiłem hammer pierwszy pożyczony to był na okładce Acid92 to była najlepsza lektura jaką koolwiek miałem pierwszą jaką kupiłem to był 93/8 i tak się zaczęło pamiętam na okładce był Deep Purple póżniej jakoś zrobiła się miej ciekawa dla mnie.

wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło