Wysłany: 2010-10-23 12:44
Jesien jest spoko, gorzej jest z Zimą...
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych
test Wysłany: 2010-10-23 16:22
tesst
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2010-10-23 18:52
jesienią Lacrimosa brzmi idealnie...
"Istnieją dwie nieskończoności - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata, nie mam pewności." A.E. / "Jeśli wystarczająco często powtórzysz kłamstwo, stanie się ono prawdą." J.G.
Wysłany: 2010-10-24 14:39 Zmieniony: 2010-10-24 14:41
Na stan obecny,tegoroczna jesień kojarzy mi się z lekarstwami.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Wysłany: 2010-10-24 14:58 Zmieniony: 2010-10-24 14:59
Póki co tryskam zdrowiem :) hehehe...no przynajmniej na razie
[img:4cfe3a1038]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:4cfe3a1038]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2010-10-24 17:32
co wy macie z tymi szczepieniami, chorobami itp?
ubierać się porządnie a nie nery na wierzchu.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2010-10-24 18:11
Ja to już zaczęłam nawet kolana zakrywać, od dołu, wyzsze podkolanka noszę i dla równowagi krótsze spódnice.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Wysłany: 2010-10-24 19:15
[quote:e875341c70="minawi"]co wy macie z tymi szczepieniami, chorobami itp?
ubierać się porządnie a nie nery na wierzchu.[/quote:e875341c70]
Ubieram się dobrze, sama nie mieszkam, zaraziłam się , nic nie poradzę pozostało tylko zwalczać przeziębienie.
Wysłany: 2010-10-25 02:13
Ja tam lubię jesień. Bardzo ładne widoki wtedy są...
http://picasaweb.google.pl/trekkie19/Jesien?authkey=Gv1sRgCNqs3rnp7-KDMQ# :)
(zdjęcia robione Sony Ericssonem, więc z jakością może być różnie).
Poza tym, nie ma już upałów i nie ma jeszcze mrozów :) . No, i komarów nieco mniej :) .
Wysłany: 2010-10-27 12:59
Dla mnie jesień ma swój urok.... Zwłaszcza gdy robi sie wieczór.Często bywa tak że z ta porą roku kojarzy mi się 1 listopada.
Lepiej być nienawidzonym za to kim się jest, niż być kochanym za to kim się nie jest.
Wysłany: 2010-10-27 16:12
[quote:b2896c113a="darknessangel"]Dla mnie jesień ma swój urok.... Zwłaszcza gdy robi sie wieczór.Często bywa tak że z ta porą roku kojarzy mi się 1 listopada. [/quote:b2896c113a]
Mam sentyment do tej daty-kiedyś z rodziną się spotkało,po przemarszu[a raczej 'wyścigu',z racji tego że się z kuzynką ganiałam(jak miałam 8 lat)] po cmentarzu zjazd do domu cioci i wujaszka po czym była fajna pogawędka o wszystkim i o niczym.
Miło było.
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Wysłany: 2010-10-28 00:27
Ja bardzo lubię jesień, a w szczególności październik, o którym min. mowa. Za co lubię? Przy okazji za kolory ale jesień głównie kojarzy mi się ze spokojem. Wszystkie inne pory wydają mi się być jakieś takie hałaśliwe, wrzaskliwe. W zimie masa ludzi ma pierdolca na punkcie nart i śniegu, na wiosnę zaczyna się robić tłok bo robi się ciepło, a w lecie jeszcze większy tłok bo to okres wakacji, urlopów, wycieczek, przygód itp. itd. A podczas jesieni? A podczas jesieni spokój. Większość woli siedzieć w domach bo to "okres o zwiększonej możliwości zachorowań" - więc chorują. Jednie naprawdę, drudzy na niby. Dla jednych jest brzydko, smutno, ponuro, szaro, byle jako, dla drugich burza kolorów i świeższe (tak tyci tyci) powietrze. A ja wtedy wychodzę z domu bo w końcu jest więcej miejsca, przestrzeni. I jest spokój.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2010-10-28 00:53
[quote:bbc95ce7a8="sphinxia"]We wrześniu. Bo potem robi się piździawa :-)[/quote:bbc95ce7a8]
Piździawka mnie nie martwi. Mimo, że szczupły jestem i nie ma co mnie grzać to jednak dobrze zimy znoszę :)
Wysłany: 2010-10-28 11:06
[quote:787042b292="KostucH"]to "okres o zwiększonej możliwości zachorowań" - więc chorują. Jednie naprawdę, drudzy na niby.[/quote:787042b292]
No, nie ma jak siła perswazji.
Jakoś nigdy nie miałem czasu czy okazji na kontemplację pór roku, mijały po prostu wraz z różnymi zajęciami. Np. było mi wszystko jedno o jakiej porze jadę w góry, byleby w nich być od czasu do czasu.
Obudzić się w namiocie rano i złapać pierwszy oddech, jestem typem zimnoluba (bez przesady rzecz jasna). Mrozik, zapach. Mhm, to co przede wszystkim kojarzy mi się z jesienią to zapach.
Obecna jesień pierwszy raz u mnie stoi pod standardowymi znakami: zapach, liście, herbata, gitara i książka.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Wysłany: 2010-10-28 11:18
[quote:1f086ad886="Yngwie"]Obudzić się w namiocie rano i złapać pierwszy oddech, jestem typem zimnoluba (bez przesady rzecz jasna). Mrozik, zapach. Mhm, to co przede wszystkim kojarzy mi się z jesienią to zapach.
Obecna jesień pierwszy raz u mnie stoi pod standardowymi znakami: zapach, liście, herbata, gitara i książka.[/quote:1f086ad886]
Również jestem fanem chłodniejszych pór roku więc rozumiem co masz na myśli jako "zimnolub" :)
Sam mam w swojej okolicy mam skromne górki więc obchodzę się bez namiotu :)
Gitara u mnie bez znaczenia, chyba, że podczas jesieni grasz coś specyficznego. Ja tylko w lecie nie cierpię grać bo wtedy ręce okrutnie się pocą :/
Wysłany: 2010-10-28 11:39 Zmieniony: 2010-10-28 11:40
Specyficznego to może nie, ale robię to "bardziej". Tak jak zapach, herbata czy książka, można czuć, pić i czytać coś w każdą porę roku.
U mnie prawie zawsze do grania i słuchania muzyka z Europy, ale na jesień i zimę od wielu lat zwiększa się znacznie chęć na Szwecję i Finlandię, mógłbym nawet powiedzieć, że z tym mi się głównie kojarzy "chora jesień" - chorowanie na Szwecję i Finlandię i muszę się wtedy częściej leczyć w ten sposób :).
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Wysłany: 2010-11-14 21:49
Nie ma to jak w listopadzie ujrzeć ubrane choinki w marketach ! :-/ Fuck , bombki, światełka , mikołaje..i tym samym święta tracą swój urok, mimo że ich nie lubię.
Wysłany: 2010-11-15 14:08
Mój chrześniak już mi kolędy śpiewał gdy szliśmy z przedszkola tłumacząc ,że uczyli się razem z panią heh.
Wysłany: 2010-11-15 21:42
[quote:e60b21ceac="ladyinblack"][quote:e60b21ceac="Ceiphied"]Nie ma to jak w listopadzie ujrzeć ubrane choinki w marketach ! :-/ Fuck , bombki, światełka , mikołaje..i tym samym święta tracą swój urok, mimo że ich nie lubię.[/quote:e60b21ceac]'
Jak najbardziej się pod tym podpiszę. Komercyjne święto się robi i tyle.[/quote:e60b21ceac]
Tak samo jak Wielkanoc,Walentynki czy też Halloween,choć te ostatnie to bardziej milszym okiem przyjmuję.
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Wysłany: 2010-11-15 22:02 Zmieniony: 2010-11-15 22:09
Halloween wzięte z zachodu, w Polsce nie powinno obchodzić się tego święta. Każdy kraj ma swoje obyczaje.