Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Nightwish vs Within Temptation. Strona: last

Nightwish vs Within Temptation Wysłany: 2010-09-08 18:45

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Osobiście uważam, że Tarja jest zacna i dostojna, Anette ma fajny, dziewczęcy głos, styl i śpiewa ładne kołysanki po szwedzku a Sharon czasem fałszuje, ale i tak jest ładna. Wszystkie mają fajne cycki.

Aha, z góry sorry, jeśli się wątek gdzieś powtórzył.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Wysłany: 2010-09-08 19:14

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

Lubię zarówno Nightwish jak i Within Temptation. żaden z tych zespołów nie jest lepszy od drugiego. No i nie patrzę na urodę i cycki wokalistek. Jak to powinno być w muzyce, dla mnie liczy się przekaz utworów i sama muzyka.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2010-09-08 19:28 Zmieniony: 2010-09-08 19:33

Nie przepadam za muzyką pop...więc nie porównuje...
Podobno te dwa zespoły grają metal symfoniczny...
Z symfonicznego to Haggard i Therion lubię

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Nightwish vs Within Temptation Wysłany: 2010-09-08 19:38 Zmieniony: 2010-09-08 19:44

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

[quote:608293f462="Yngwie"]Aha, z góry sorry, jeśli się wątek gdzieś powtórzył.[/quote:608293f462]
[quote:608293f462="Rudson"]Z symfonicznego to Haggard i Therion lubię[/quote:608293f462]
i jeszcze o lodach waniliowych chyba zapomniałeś.

Nieźle, tym razem temat wytrzymał dwa wpisy.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Wysłany: 2010-09-08 19:46

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

[quote:77de4ab097="Rudson"]Nie przepadam za muzyką pop...więc nie porównuje...
Podobno te dwa zespoły grają metal symfoniczny...
Z symfonicznego to Haggard i Therion lubię[/quote:77de4ab097]

Powiedział ten który słucha Korna czy Systemu (a chciałabym tylko zaznaczyć że te zespoły sa o niebo bardziej komercyjne niż WT czy Nightwish. Pop to Lady Zgaga i Aguilera, może dla ciebie true blackmetalowca to są zespoły popowe ale wielu się z Tobą nie zgodzi

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2010-09-08 19:59 Zmieniony: 2010-09-08 20:01

Gorg666 (Bicz)
Gorg666
Wakefield (UK)

uno uno to ja jestem true black metalowcem, :D A oba zespoły cenię za wkład głównie i rozpowszechnienie muzyki metalowej (jaka by nie była) gdyby nie WT czy Nightwish wielu ludzi do dziś uważałoby że metal nie może być piękny i że to zło... poprzez fascynację takimi powiedzielibyśmy bardziej komercyjnymi zespołami, mają szansę wkroczyć do metalowego światka i posłuchać ambitnej muzyki. I chociaż mnie osobiście ta muzyka nie przekonuje na codzień to nie mogę zaprzeczyć, że zarówno zespół jak i obie panie dysponują warunkami daleko wykraczającymi po za umiejętności wielu szanowanych zespołów, zaś DVD z Wishmaster tour to najbardziej zjechana płytka u mnie w domu :D. Zaś co do Therion to że wolisz bardziej folk-power metalowe podejście do symfonicznej muzyki to nie znaczy, że bardziej gotyckie klimaty są gorsze.

edit: będziemy starać się przywrócić go na właściwe tory :)

Aetas dulcissima adulescentia est

Wysłany: 2010-09-08 20:36 Zmieniony: 2010-09-08 20:42

Wyjebane!...
Słucham Gothic metalu ale za Nightwish i Within Temptation nie przepadam i tyle...

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Wysłany: 2010-09-08 20:47

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Within Temptation mi się przejadł , ciekawie wyszedł im koncert z symfonią. Nightwish wolałam z Tarją (ponoć materialistka straszna) i chyba tyle wystarczy.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2010-09-08 21:03 Zmieniony: 2010-09-08 21:04

WT był naprawdę ciekawym zespołem,Sharon ładnie śpiewa choć czasem zdarza jej się potknąć.Tyle że im głębiej w las,tym ich muzyka staje się mym zdaniem monotonna i bezpłciowa.

A Nightwish to wolę zza czasów Tarji.Ma mocny operowy głos,choć niektóre fałsze w jej wykonaniu są po prostu masakryczne :P
Co do nowej wokalistki to nie mogę się przyzwyczaić.Gdy ona wstąpiła w szeregi zespołu,to Nightwish stracił swój power,stał się zespołem popowo-rockowym,a tego zdzierżyć jakoś nie mogę.

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło