Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Te pedalskie per "Pan".. Strona: last

Te pedalskie per "Pan". Wysłany: 2010-08-03 20:40

Siema.
Z gory uprzedzam, ze jestem nieczula na wszelka krytyke jesli chodzi o to co napisze; promieniuje cynizmem i w ogole i w szczegole :-). Byc moze ktos mnie skuma i tez stwierdzi "wlasnie, o co w tym wszystkim kur... chodzi?" Sprawa banalna, gdzies tam pewno 'zabawna'.. ale przede wszystkim szczeniacka.
Zauwazylam pewna rzecz i dzis, na domiar zlego TUTAJ, przy wtórze jakiejs dupnej, romantycznej komedii w tle postanowilam opisac nastepujaca sytuacje:
Wchodze sobie z głównej na profil jakiegos kolesia na tym portalu. W komentarzach pod jego zdjeciami jakies mhroczne lachonki rozckliwiaja sie z poezja i tekstami typu "alez ma Pan piekne wlosy", "jakie piekne Pan robi zdjecia..." (czy te pannice przezywaja jakis orgazm piszac to?) - co to za sredniowieczna kokieteria na osobie, ktora jest tylko kilka lat starsza, a czasem ba! mlodsza? "[u:f7a6129363]Pan[/u:f7a6129363]"! wtf? i te wymowne "..." [kropeczki]. Pseudo powabne, rownie quasi "kicie". Jesli komus wydaje sie to rownie smieszne, to pieknie - jesli nie, to tez cudnie! Tyle wesolego.

Wysłany: 2010-08-03 21:27

hehehe no właśnie ciekawe czy zgadnie...? :) Panie ^^

[img:95f769b18a]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:95f769b18a]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2010-08-08 09:13

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

A może, co wydaje się śmieszne kultuta im tak nakazuje .

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Wysłany: 2010-08-14 19:38

Kalyna (Bicz)
Kalyna
Kołobrzeg / Toruń

Jakoś mnie nie razi zwracanie sie do kogoś per Pan, Pani. To nawet miłe. Zdecydowanie lepiej czyta mi sie komentarze typu " bardzo ładną (itd. itp. ) ma Pan/Pani galerie" niż " ale z Ciebie fajna dupa" :).

Mam wyjebane

Wysłany: 2010-08-17 22:42 Zmieniony: 2010-08-17 22:48

Pieszczoszko :) był i znikł hehehehe ^_^

[img:c5678798aa]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:c5678798aa]

Wysłany: 2010-08-18 11:46

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

[quote:e54a0d7e79="HardKill"]Pieszczoszko :) był i znikł hehehehe ^_^

[img:e54a0d7e79]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:e54a0d7e79][/quote:e54a0d7e79]

Usunął wreszcie konto?? ;d;d

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2010-08-18 16:38

Mnie sie ta forma zwracania nawet podoba. Np "o Pani..."

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2010-08-18 18:26

Pewnie że forma - Pan - Pani jest całkiem sympatyczną i miłą formą zwracania się do drugiej osoby.Są sytuacje gdzie nie wypada zwrócić się inaczej do drugiej osoby,czasem też w formie żartu używamy zwrotu Pan - Pani,ot grzecznościowo drogie Panie i Panowie :) miłego popołudnia szanownym Dark Planetowiczom życzę :)

[img:a5c9731923]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:a5c9731923]

Wysłany: 2010-08-18 23:16 Zmieniony: 2010-08-18 23:23

Nie bardzo widzę, dlaczego rażące ma być grzecznościowe czy też grzeczne zwracanie się do innej osoby, ale wnosząc z treści a, przede wszystkim, formy pierwszego posta, "założycielka" tematu i tak nie zrozumie takiej subtelności.

Przepraszam za język, ale wieje takim buractwem z pierwszego posta, że nie widzę sensu w tłumaczeniu pani Zapalniczce czegokolwiek, zwłaszcza, że sama pisze, że jej nie interesuje zdanie innych ani zrozumienie punktu widzenia innych. Najwyraźniej pragnęła tylko wyrzygać swoją opinię.

Zdaje się, że pani Zapalniczka usiłowała być sakramencko cyniczna, ale, obawiam się, tylko obrzygała sobie śliniaczek.

Wysłany: 2010-08-19 18:14 Zmieniony: 2010-08-19 18:16

Każdy pisze jak chce,ale zwroty grzecznościowe są mile widziane.Ale nie w nadmiernej ilości[nie wiem,50 takowych zwrotów w jednym poście] :P

A co do autorki,prowokacja się niby udała,ale fali oburzeń brak.Czyżby niewypał? ;P

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-08-20 19:46

To się nazywa "podryw na arystokrację", bajer tańszy niż dżinsy.

Przypomina mi się pewien skecz, natenczas onegdaj, w którym pewna para bardzo stara się kulturalnie zaprezentować w obecności nowego sąsiada - profesora. Komizm polega na kontraście mielonego kotleta z wyszukanym słownictwem. Już tak nie śmieszy chwilowe oderwanie od taniej nalewki nastolatka, który pisze: "ale ma pani [pani ma lat szesnaście i nie uczy polskiego] fajne nóżki, mrau".

Nie pragnę wcale byśmy wołali do siebie "te!" albo "ej!", ale nie bądźmy, do licha, śmieszni (tym bardziej, że nie wychodzi.)

Wysłany: 2010-08-20 22:02 Zmieniony: 2010-08-20 22:09

Używa się również capsa dla zaakcentowania tego, jak się docenia docelowo mroczno - dystyngowaną kreację (która jednak jest zgoła niewspółmierna do wyjściowego wyobrażenia, ale jeśli cielęcinka na zdjęciu przedstawiona jest urodziwa, słusznie jest dla samca iść w sukurs jej wyobrażeniom, a nuż cielęcinka odpowie ochotą). Tak, chyba mnie najbardziej denerwuje właśnie wielka litera. :>

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Wysłany: 2010-09-03 00:11

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

A ja nie wiem w czym w ogóle problem?!

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2010-09-03 13:24

Problem został przetrawiony.Ot,miał być dynamit a wyszedł z tego niewypał.Norma :D

Wysłany: 2010-09-04 00:19

To MoShE ZaCznIjMy PiSaCi Z BuEnDeM? xDD

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło