Opuszczony kościół w okoicach Poznania Wysłany: 2010-06-27 16:09
Poszukuję opuszczonego kościoła w Poznaniu lub okolicach. tak tak wiem że są trony typu "opuszczone" tylko większość z tych portali nie zawiera aktualnych danych a proces urbanizacji i dewastacji jest nie ubłagany.
Jeśli ktoś z fotografujących i nie tylko zna takie miejsce (które jeszcze istnieje) to proszę o wiadomość to pilne.
Let go, it's all wright, cause there is beauty in breakdown
Wysłany: 2010-06-28 17:45
Aby zwiedzać.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Wysłany: 2010-06-28 19:48
pewnie skoro w dziale fotografia to dlatego, że szukam miejsca do zdjęć (ups albo po prostu się nawróciłam i nie chcę tego ujawniać)
Właśnie o Moraku myślałam ale tam różne rzecz się dzieją szkoda.
Let go, it's all wright, cause there is beauty in breakdown
Wysłany: 2010-06-28 20:54 Zmieniony: 2010-06-28 20:56
[quote:2922c8a3db="Calla"]pewnie skoro w dziale fotografia to dlatego, że szukam miejsca do zdjęć (ups albo po prostu się nawróciłam i nie chcę tego ujawniać)
Właśnie o Moraku myślałam ale tam różne rzecz się dzieją szkoda.[/quote:2922c8a3db]
Jeśli się nawróciłaś to polecam jednak czynny kościół zawsze można się wyspowiadać
Nie ma nic przeciwko fotografowaniu świątyń :)
~~~ ~~~
Spotkałem się kiedyś w internecie że ludzki obiekt fotografujący się na tle takich ruin był delikatnie mówiąc lekko roznegliżowany co sprawiło że ja poczułem się lekko zniesmaczony...
Oczywiście nie śmiem sugerować że możesz mieć jakieś złe intencje... ale czasem zdaje mi się niektórym nowoczesnym wyzwolonym fotografikom brakuje czasem smaku... dlatego też nie dziw się że czasem ktoś zapyta "a po co Ci ruiny kościoła"
~~~ ~~~
[quote:2922c8a3db="Ceiphied"]Aby zwiedzać.[/quote:2922c8a3db]
sam bym pozwiedzał
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P
Wysłany: 2010-06-29 10:04 Zmieniony: 2010-06-29 10:06
"Gotyckie kościelne foty" też mogą być piękne. W piękny i wysmakowany sposób można pokazać opuszczony budynek (co zresztą w rewelacyjny sposób czyni ekipa z opuszczone.com).
Natomiast, jeżeli opuszczony kościół ma służyć tylko temu, by jakieś mroczne dziecko zrobiło sobie sesję na ołtarzu, z lichtarzem w dupie, to cóż, nie każdemu musi się to podobać.
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Opuszczony kościół w okoicach Poznania Wysłany: 2010-06-29 11:32
[quote:6b494db6fe="Calla"]Poszukuję opuszczonego kościoła w Poznaniu lub okolicach. tak tak wiem że są trony typu "opuszczone" tylko większość z tych portali nie zawiera aktualnych danych a proces urbanizacji i dewastacji jest nie ubłagany.
Jeśli ktoś z fotografujących i nie tylko zna takie miejsce (które jeszcze istnieje) to proszę o wiadomość to pilne.[/quote:6b494db6fe]
idź do poznańskiej fary lub do katedry - na DP chyba nikt nie ma zdjeć stamtąd xD
.
Wysłany: 2010-06-29 13:38
Śmiem twierdzić że wnętrze niczego nie załatwia w fotografii, trzeba jeszcze potrafić to wszystko oświetlić, a to już naprawdę wyższa szkoła jazdy w takich opuszczonych miejscach. Szczególnie w wypadku światła ognia...Ot taka moja drobna dygresja.
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Wysłany: 2010-06-29 19:44 Zmieniony: 2010-06-29 19:45
Lubię mroczne miejsca ja jedynie poszedł(lub pojechał)bym tam aby zrobic sobie kilka zdjec lub zobaczyc troche duchów,jeżeli tam są...
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych