Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Ekonomia. Strona: last

Artykuł: Ekonomia

Wysłany: 2010-05-12 13:51 Zmieniony: 2010-05-12 13:53

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

''Chore'' ale realna globalna opinia....

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2010-05-12 21:51 Zmieniony: 2010-05-12 21:51

[quote:463ba04874="Ceiphied"]''Chore'' ale realna globalna opinia....[/quote:463ba04874]
Cholernie święta prawda.Wystarczy chociaż rzucić okiem na niektóre fora,a mamy niemalże lustrzane odbicie 'obrazu' wyłaniającego się z owego artykułu[siebie też mogę zjechać,bo też poniekąd w podobny sposób myślałam i nic mnie to nie usprawiedliwia].Brutalne,choć prawdziwe.

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-05-13 16:27 Zmieniony: 2010-05-13 16:28

Ludzie poddają się z jednej strony
* Europejskiemu lobby na rzecz ochrony więźniów-morderców - to prawda to też ludzie, ale europosłowie zapominają że płody też...

z drugiej
* pseudoekologom - dla których człowiek jest tylko mordercą dzikich zwierząt, a zapominając jednocześnie że zwierzątka też bywają mięsożerne i że człowiek też jest takim sympatycznym zwierzątkiem któremu również należy się ochrona tym sposobem [color=YELLOW:0e14d6b348]robią z ludzi podzwierzęta[/color:0e14d6b348]

a z trzeciej
* "feministkom-aktywistkom" - [i:0e14d6b348](proszę się nie obrażać nazwa to żart)[/i:0e14d6b348] które chcą równie niezobowiązującego seksu bez zastanowienia i odpowiedzialności [i:0e14d6b348](zaliczyć facia porzucić i nie martwić się o konsekwencje)[/i:0e14d6b348], zupełnie tak samo jak ci wszyscy obrzydliwi i bezmyślni faceci których za to samo krytykują :P

Wszystkie 3 grupy nadmieniają że walczą o nowoczesność i tolerancje oraz że ich poglądy popierają ludzie z dużych miast, a sprzeciwiają się im co najwyżej niewyedukowani chłopi ze wsi... (albo z Wu-eS-I w zależności od przyjętej wersji śledczej) Tym oto sposobem społeczeństwo, które chce być przecież mądre i nowoczesne "łyka kit jak młody pelikan"

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło