Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Battlefield: Bad Company 2. Strona: last

Battlefield: Bad Company 2 Wysłany: 2010-03-06 23:45

teraz nie mam kasy,ale w przyszłym miesiącu muszę to mieć :)

[img:3902c7b044]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:3902c7b044]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2010-03-07 02:11

Grałem w bete. Na moim kompie rusza... ale słabo ;/
Stwierdzam ze dopóki nie bede miał sprzetu na którym ta gra będzie działac ze znosnią ilością FPsów dopóty nie kupie

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2010-03-07 09:50

[img:05819de1a6]http://thegamershub.co.uk/wp-content/uploads/battlefield-bad-company-2.jpg[/img:05819de1a6]

[color=YELLOW:05819de1a6]no fakt wymagania ma całkiem :)[/color:05819de1a6]

Core 2 Quad 2.3 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce GTX 260 lub lepsza), 10 GB HDD

[color=YELLOW:05819de1a6]ale mój komp sobie z tą grą poradzi ^_^ tylko kasiorki trza i ataken :)[/color:05819de1a6]

[color=YELLOW:05819de1a6]Optymalne parametry kompa > dla gry > Battlefield Bad Company 2

Wysłany: 2010-03-07 10:39

Wymagania są bardzo na wyrost, choć zależy oczywiście w jakiej rozdzielczości się gra. Jak ktoś ma full HD to niech się lepiej uzbroi w porządny sprzęt, ale np. na 1280x1024 według opinii na necie spokojnie można grać na wcale nie wygórowanym sprzęcie typu 8800gt, jakiś stary Dual Core i 2GB RAM.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2010-03-07 16:23

Nie da sie ukryć ze gra jest dobra.
Siłą Battlefielda zawsze była skala rozgrywki.
Szkoda tylko ze panująca moda konsolowa ograniczyła max ilość graczy do 32... w BF2 dawało rade do 64 :D IMHO jedyny minus to wolniejsza rozgrywa na bliższy dystans, broń nie ma takiego kopa i jakoś tak mniej dynamicznie to wygląda...

Jednak zbieram kase. Nie muszę mieć super kompa by rozjeżdżać ludzi czołgiem :D

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2010-03-07 21:00

gra jest po prostu pod każdym względem ,zajebista :) teraz nie dam rady,ale pod koniec miesiąca na bank ją kupuje ^_^ nie ma to tamto :) ataken i basta ^_^ tylko te polskie dialogi,Pazura normalnie załamuje ,to jedynie mi się nie podoba w nowym Batelfildku zamiast tych nieszczęsnych polskich dialogów mogli ograniczyć się jedynie do polskich napisów:)

[color=YELLOW:e37e951f4b]Czyż gra nie prezentuje się o wiele lepiej bez tych koszmarnych polskich dialogów ^_^[/color:e37e951f4b]

[img:e37e951f4b]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:e37e951f4b]

Wysłany: 2010-03-07 21:52

Nic dziwnego, ze ludzie piraca jak gry sie spolszczone sprzedaje .

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2010-03-08 19:59

[color=YELLOW:d2b3b45154]> Battlefield: Bad Company 2 zmaga się z problemami

Wysłany: 2010-03-08 20:15

[quote:6cce660a67="amorphous"]Nic dziwnego, ze ludzie piraca jak gry sie spolszczone sprzedaje .[/quote:6cce660a67]
EA akurat prowadzi rozsądna politykę Multi language. Nie jesteś skazany na dubbing, który akurat w BC2 jest miodny.

Wysłany: 2010-03-08 22:25 Zmieniony: 2010-03-08 22:26

To dobrze bo Age Of Conan mnie dobijał. Dostałem polskiego boxa na gwiazdke i nie dalo sie zmienic jezyka. Jeden z powodow z ktorych zrezygnowalem.

Dzis bede rozpracowywal Battlefielda ze Steam. Call of Duty bylo dla mnie troche za nudne, liniowe i bez rewelacyjnej grafiki. Arma II jest dosc rozbudowna ale sie krzaczy. Podobalo mi sie bardzo Operation Flashpoint: Dragon Rising bo dosc trudne i bardzo grywalne ale single player bardzo krotki - jeden wieczor i po sprawie.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2010-03-09 10:41

AOC to zupełnie inny wydawca.

Wysłany: 2010-03-11 23:38

Jeśli chodzi o polonizacje to sprawdźcie Mass Effect 2... złooo i do tego legalnie nie można wyłączyć polskich głosów, trzeba w plikach grzebać. Co dziwnie takie Dragon Age miało lepsze głosy polskie niż angielskie :D

Wysłany: 2010-03-11 23:50 Zmieniony: 2010-03-11 23:57

[quote:d55b9c1639="Elvis"]Jeśli chodzi o polonizacje to sprawdźcie Mass Effect 2... złooo i do tego legalnie nie można wyłączyć polskich głosów, trzeba w plikach grzebać. Co dziwnie takie Dragon Age miało lepsze głosy polskie niż angielskie :D[/quote:d55b9c1639]
Ogólnie, to chyba jednak ME2 jest jednym z wyjątków. Dużo częściej EA daje wybór, niż go odbiera.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=50626
Swoją drogą, ostatnio EA zaczyna sie rehabilitować po latach ściemniactwa i crapotwórstwa. Coraz więcej ich gier jest na na prawdę spoko poziomie (gry z Bioware nadal pomijam jednak smutnym milczeniem), a tymczasem tytuł najgorszego powoli przyjmuje u mnie Ubi na spółę z Activision.

Wysłany: 2010-04-11 19:22

[color=YELLOW:38cfcf2e79]
Battlefield: Bad Company 2[/color:38cfcf2e79]

[color=RED:38cfcf2e79]VIP Map Pack 2[/color:38cfcf2e79]

[color=YELLOW:38cfcf2e79]jeszcze nie miałem tej przyjemności zagrać BBC 2 niestety ale jeszcze troszkę i mnie spotka ta przyjemność
:)[/color:38cfcf2e79]

[color=YELLOW:38cfcf2e79]New York Times - Bad Company 2 lepsze niż Modern Warfare 2[/color:38cfcf2e79]

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=51149

Jeeeeee no w końcu mam kasę na Battlefield: Bad Company 2,jutro z rańca gnam do Emiku :) joooo ^_^

ŁO Wgrałem wczoraj tą gierkę i co dupa,wgrać się wgrała ale obraz się krzaczył czyżby karta graficzna nie podołała,a mam Gigabayte GeForce 8800 GT,hmm...? no nic to Shit w grudniu kupuję nową kartę wypasik :) joooo

[img:38cfcf2e79]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:38cfcf2e79]

Wysłany: 2010-04-12 00:12

Mam od świąt.
IMHO nie tyle lepsze od MW2 co poprostu inne.
Większy rozmach, większe mapy i pojazdy :>

Wysłany: 2010-04-19 23:31

keicam (Bicz)
keicam
Suchedniów

Następna dobra pozycja po Modern Warfare 2.

Nic nie ma ,ale dajcie co jest.

Wysłany: 2010-04-20 09:21

dubbing jest tragiczny hehe :P ale gralo sie calkiem niezle. Teraz jest Assassin Creed2 i mass effect 2. Z consol wojennych polecam army of 2 :) gierka masakrycznie dobra. NAjlepiej sie przechodzi z kumplem jak sama nazwa wskazuje "2" :P

Wysłany: 2010-09-20 19:38

Witam w imieniu klanu kabuki :)

Drużyna kabuki od jakiegoś czasu prowadzi nabór. Jeśli jesteś zainteresowany i spełniasz nasze wymagania (o tym za chwilę :-) ), to wiedz, że i my jesteśmy zainteresowani Tobą. A jeśli nie chce Ci się czytać za dużo... to przejdź do opisu wymagań :) Zachęcam jednak, byś przeczytał tę przydługą wiadomość, by poznać nasz zespół i stwierdzić, czy Ci odpowiada.

HISTORIA
Historia klanu nie jest długa, sięga bety Bad Company 2, w którą graliśmy praktycznie od premiery. Zdobywaliśmy więc doświadczenie w grze od samego początku jej istnienia, stąd doskonale znamy mapy i mechanikę. Skupiamy doświadczonych graczy, którzy grają nie od dziś, zarówno w gry online, jak i offline.

JAK GRAMY?
Zaczęliśmy od organizowania wspólnych wypadów na publiczne serwery, gdzie staramy zgrywać się w obrębie własnego składu, szlifować umiejętności i taktyki. Niedawno stwierdziliśmy, że przydałoby się zacząć grać troszkę profesjonalniej. Przede wszystkim po to, by się sprawdzić i NAUCZYĆ.
Duży nacisk stawiamy na rozwój, naukę i coraz większe zgranie. To dla nas najważniejsze punkty zainteresowania, jako, że nie mamy żadnego doświadczenia na scenie walk międzyklanowych. Zapisaliśmy się więc do nowej kampanii w lidze Cybersport.
A skoro rozwój, to i potrzeba przeprowadzenia rekrutacji. Postawiliśmy własny serwer Ventrilo, na którym mamy trochę slotów, które czekają...może na Ciebie? Potrzebujemy nowych graczy, nowych kumpli, którzy będą rozwijać się i grać razem z nami. Musisz wiedzieć, że kabuki to nie jest drużyna nieznajomych. Jest nas kilku i niektózy znają się od dawna. Dlatego też największe wymagania stawiamy przed Twoim charakterem i tym, kim jesteś. Zatem, przejdźmy do konkretów.

CO OFERUJEMY?
- Ciągły rozwój i trening. Gramy bardzo często, nierzadko codziennie przez kilka dni. WAŻNE: Nie wymagamy od Ciebie, byś zawsze był dyspozycyjny. Nie chcemy uwiązać Cię na smyczy, tak jak niektóre klany. Wymagamy lojalności i grania z nami, to prawda, ale jak któregoś dnia stwierdzisz, że wolisz odwiedzić dziewczynę czy na spokojnie obejrzeć film wieczorem zamiast grać z nami - zrozumiemy to. Wyjątkiem są mecze ligowe. Wtedy potrzebujemy Ciebie i powinieneś zrobić wszystko, by pomóc swojej drużynie swoją obecnością i grą. Nie martw się jednak o nic, zawsze da się dogadać, prawda?
- Własny, darmowy serwer Ventrilo. Posiadamy na nim obecnie 8 slotów, które są do dyspozycji nowych rekrutów. Dopóki w drużynie nie będzie więcej niż 8 osób, dopóty serwer będzie darmowy. Każdy kolejny gracz będzie musiał wykupić swoje miejsce za około 5 złotych...rocznie. Tanio, nie? :)
- Występy w rozgrywkach ligowych. Na razie będzie to tylko CyberSport wspierany przez EA Polska. Dopiero zaczynamy, ale chcemy rozwijać swój styl dalej.
- Świetną, kumpelską atmosferę, kulturę, humor. Dla nas to podstawa. Chcemy, byś się z nami zżył, byś nas polubił. Chcemy być kumplami, z którymi pogadasz, pośmiejesz się i zagrasz w dobrej atmosferze.
- Profesjonalne podejście do gry. Mamy umiejętności gry drużynowej, umiemy strzelać i wykręcać czołowe wyniki na każdym serwerze. Jak gramy, to na serio, nie odwalamy żadnych głupich akcji, nie lżymy ludzi na czacie ogólnym, nie wyzywamy innych, żadnych rage quitów, bugusingu i tego typu akcji. Pograsz z nami to się przekonasz, że pełny profesjonalizm jest podstawą porządnej partyjki w Bad Company 2.
- Grę 4fun, bez napięcia. To ma być przyjemność i rozrywka, a nie obóz pracy i niewoli. Gra ma sprawiać Ci radość, ma być tak, byś sam był chętny i chciał grać dalej.
- Forum (obecnie wersja robocza, tymczasowa) oraz stronę internetową, wkrótce. Serwer gry tylko jeśli dołączy do nas więcej osób. Póki co, nie opłaca się go stawiać.
- Wsparcie w treningu i rozwoju. Rady, porady i cierpliwość. Jeśli brakuje CI jakiejś umiejętności - nauczysz się jej u nas. Pomożemy, nie martw się :)

CZEGO WYMAGAMY?
- Nie dyskryminujemy młodszych graczy, więc nie ma progu wiekowego. Ale musisz być dojrzały emocjonalnie.
- Działający mikrofon, dzięki któremu wykorzystasz nasz serwer Ventrilo.
- Sprawny komputer, który nie sprawia problemów podczas gry. Tyczy się to również internetu, który powinien pozwalać Ci na płynną grę bez przerw. Oczywiście, czasem technika zawodzi, ale powinno być to raczej sytuacją wyjątkową.
- Oryginalna kopia Bad Company 2 na PC
- Charakteru i podejścia do gry, które pokrywa się z naszym. A więc: profesjonalizm, kultura osobista, humor, kumpelstwo, lojalność, luz.
- Ventrilo. Damy Ci instrukcje, co i jak zainstalować. Po prostu wiedz, że będziesz musiał :D
- Umiejętności gry na "jako takim" poziomie. Nie musisz wymiatać, ale powinieneś umieć:
a. Grać tak, by dobrze spełniać swoją funkcję w drużynie. Musisz wiedzieć, jakie są obowiązki klasy, którą wybrałeś.
b. Grać DRUŻYNOWO. Gramy razem, pamiętasz? Cenimy indywidualne umiejętności, ale stawiamy na współpracę.
c. Słuchać bardziej doświadczonych graczy oraz Twoich przełożonych w kabuki. Szacunek odgrywa tu dużą rolę.
d. Uczyć się. Musisz się rozwijać w grze.
- Możliwości wpłaty kasy na serwery. Obecnie jest darmowe Ventrilo, ale w przyszłości trzeba będzie je przedłużyć (około 5 zeta za rok lub mniej, zależnie od liczby członków w klanie). Podobnie sprawa ma się z serwerem klanowym. Jeśli będziemy chcieli go postawić, to każdy musi się zrzucić. Nie zbankrutujesz na pewno. Gdybyś miał np. problemy z brakiem pieniędzy w danym momencie, to zawsze można się dogadać.
- Zaangażowania w kabuki
- Uczciwej gry
- Możliwości w miarę częstej gry z nami

KONTAKT
FORUM tymczasowe - http://kabuki.nethit.pl (tu składamy podania)
Kapitan - Lamps|Frost GG:5798342 (często jest na niewidocznym, po prostu przedstaw się i zostaw wiadomość)
E-mail - llampka@gmail.com

ZŁÓŻ PODANIE TUTAJ: http://kabuki.nethit.pl/viewforum.php?f=4

NASZ OBECNY SKŁAD:
- Lamps|Frost, głównie recon, później assault/medyk.
- Zannin, medyk/assault.
- Maalkav, assault/inżynier
- Wsciekła Panda vel Hans Olo (czyli ja) inżynier/rzadko inne
- Leśny vel Infinite medyk
- Deffik zwiad

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło