Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Pomóżcie w mgr ;). Strona: last

Pomóżcie w mgr ;) Wysłany: 2010-03-05 20:06

Witam,

Na rzecz pracy magisterskiej przeprowadzam badanie po części dotyczące różnych, bardzo szeroko rozumianych subkultur.
Zachęcam bardzo gorąco do wzięcia w nim udziału - co prawda nie należy do najkrótszych, bo trwa ok.25 min, ale jest związany m.in. z gotycką muzyką, więc może Wam się spodoba :)

Będę niesamowicie wdzięczna za jakąkolwiek pomoc i informacje zwrotne!

Pozdrawiam,
Wer

Wysłany: 2010-03-05 20:16

25 min? To o 20:31 koniec? :D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2010-03-05 20:41 Zmieniony: 2010-03-08 11:33

-___-

oczywiscie zapomnialam o linku :|

http://bakemono.netau.net/kwestionariusz

:D

mam nadzieje, ze koniec jak najszybciej, ale chyba w ciagu 25 min sie nie da :P

Wysłany: 2010-03-08 19:48

Ciekawa ankieta, mile spędziłem nad nią czas. Chętnie zobaczę końcowe wyniki więc zostawiłem mail na końcu.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2010-03-08 22:29

dziękuję bardzo :)

wyniki będę wysyłać jak tylko uda mi się zliczyć to wszystko, ale z racji tego, że promotorka każe mi się bronić w czerwcu, to pewnie najpóźniej na początku maja będę je rozsyłała do zainteresowanych :)

a 14 min to super szybko jak na taką ankietę:P są osoby, które wypełniają 30min i aż mam wyrzuty sumienia, że to ja je tak dręczę:P

Wysłany: 2010-03-09 00:11

Pytania zabójcze :D
A z tym telefonem - lol :D

Szał :D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2010-03-09 00:50

z tym telefonem to zasługa koleżanki, bo ja to bym wsadziła tylko smartfona, bo to taki 'standard teraz' (chociaż ja mam 'zwykły':P)

ale koleżanka mi oznajmiła, że jak wsadzę tylko smartfona, to ona badania nie wypełni, za nic w świecie, bo nienawidzi tych telefonów, więc dzięki niej w badaniu jest są takie różności :)
mam nadzieję, że teraz każdy się jakoś odnajdzie :P

Wysłany: 2010-03-09 08:43 Zmieniony: 2010-03-09 08:44

poszło razem z mailem, również jestem ciekawy wyników :)

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Wysłany: 2010-03-09 09:07

Nie obraź sie laska, ale zjebana jest ta ankieta :/ pytania są tendencyjne i narzucają tryb odpowiedzi, w którym oceny dla gotów i HH sa przeciwstawnie skrajne.

Kijowo, że dobrałaś sobie 2 grupy społeczne, które różnią sie skrajnie - do żadnych konstruktywnych wsniosków nie dojdziesz w ten sposób. O wiele lepszym rozwiazaniem byłoby np. porównanie Depeszy do Cyber-gothów na przykład - tam znajdziesz o wiele wiecej wspólnego, a i geneza powstania obydwu subkultur miałaby wspólne punkty zaczepienia.

.

Wysłany: 2010-03-09 10:03

Jak już właśnie napisałam na priva, owszem, wiem, że pytania są tendencyjne i stereotypowe.

Nie skupiam się jednakże na badaniu światopoglądu i wartości subkultur - chodziło mi o wyodrębnienie dwóch totalnie różnych grup osób badanych, żeby mieć punkt wyjścia do dalszych analiz, dotyczących odbioru reklamy itp.

W związku z tym pytania są proste i nieangażujące, żeby po prostu za ich pomocą dokonać selekcji i zweryfikować do której grupy dana osoba mogłaby się zaliczyć.

Stą subkultura gotycka i hip-hopowa - raczej mało prawdopodobne, żeby trafił się ktoś dość silnie związany z obiema subkulturami :)

W związku z tym, że moja mgr dotyczy bardziej tzw. procesów poznawczych i postrzegania różnego rodzaju zjawisk, czuję się usprawiedliwiona dając taką a nie inną ankietę dotyczącą subkultur, bo nie miała ona na celu zgłębić wartości gotów czy hip-hopowców, a po prostu ich 'zidentyfikować' (jakkolwiek by to nie brzmiało :P)i przydzielić do danej grupy

Wysłany: 2010-03-19 19:34

no chyba to tej rzeczywistości jaką > Hitler < zgotował w latach 1939 - 45....a z tym kontrowersyjnym (nie smacznym moim zdaniem) nickiem to ci się chyba udało.

[img:3b6ff79f27]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:3b6ff79f27]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2010-03-19 22:15

[quote:a37a71bd7d="Hitler"]nie, chcialem mieć po prostu kontrowersyjnego nicka, który będzie denerwował ludzi bez poczucia humoru i dystansu do rzeczywistości :)[/quote:a37a71bd7d]
To prawie jak KAPTEJN MAJNETA :)

Wysłany: 2010-03-19 22:21

noo prawie,z tym że minetkę większość z nas,no wiecie co :P

[img:e87000aa3c]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:e87000aa3c]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2010-03-22 00:05

Ależ możesz być mocno związany z tymi dwoma gatunkami muzycznymi, ale kwestionariusz dotyczący subkultur nie ogranicza się wyłącznie do elementu muzyki, w związku z tym uważam to co napisałam za zasadne.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło