Wysłany: 2014-10-07 13:07
A dlaczego chcesz zmieniać?
eeeee
Wysłany: 2014-10-07 15:29
Osobiście - używam i polecam z czystym sumieniem aby się zastanowić nad :
Transport - Cocktail Audio X30
Kolumny - Melodika BL 40
Końcówka z integrą - Audio GD Master10
DAC - Audio GD Reference 5.32 ( 4 kości PCM1704UK )
Okablowanie/Wtyki - Klotz/Neutrik
Wysłany: 2014-10-07 20:18
mysle nad wymiana , jednak potrzebne sa odsłuchy , jeżeli brzmienie porazi w stosunku do obecnego to Tak
ps. bardzo dziekuje za merytoryczna podpowiedz
Kropla drąży skałę
Wysłany: 2014-10-08 09:04
Z tego co wiem - można u dystrybutora odsłuchy zrobić - nawet wypożyczają sprzęt wygrzany za kaucje abyś mógł zrobić odsluch w zaciszu domowym. :)
Wysłany: 2015-05-28 15:26
Ostatnio moją uwagę przykuł system marki Denon - model Ceol N9. W cenie ok. 2,5 kafelka otrzymujemy całkiem mocną nanowieżę + dwa niezbyt mocne głośniczki (z opcją późniejszego podpięcia mocniejszych, jak twierdzą w salonie). Kompakt (nie mylić z WC) oferuje nam odtwarzacz CD, tuner FM oraz odtwarzacz sieciowy wspierający serwisy Last.fm i Spotify, standard AirPlay (użytkownicy jabłek się cieszą ]:->). Urządzenie pilotuje się za pomocą dedykowanej apki na Android/iOS. Miałem okazję ten zestaw słyszeć parę razy na żywo, i w tej cenie polecam go wszystkim nie potrzebującym 7+1 głośników w pokoju. Dodatkowo, wg słów klimatycznego pana doradcy z salonu Denon sprzęty tej firmy dużo lepiej odgrywają ciężką muzykę niż np. konkurencyjny Marantz.
"It's not easy being green..."
Wysłany: 2015-05-29 04:05
Ja z głośników polecam Canton Vento 890, cena sklepowa to ok 6-7 tys za sztukę, ale można znaleźć np na allegro sprzedają (a przynajmniej sprzedawali) pojedyncze po ok 3-4 tys. Do tego Wzmacniacz Yamaha ax-900 to ok 1000 zł za używkę, do tego odtwarzacz cd Denon dcd-720 AE za ok 1200 zł nówka a jeśli wolisz winyle to za reszę czyli do 2000 zł coś spokojnie znajdziesz, ale to już zależy od preferencji. Sprzęt zacny, z najwyższej półki. Luz blues malina.
Co cię nie zabije, dobije cię później, albo ty to zabijesz
Wysłany: 2015-05-29 15:58
no w tej cenie to porządne KEF-y można dostać , niemniej sprawdzę Canton Vento 890 , niestety nie mam zaufania do sprzętu używanego , wiec pozostaje zakup w salonie . sprawdze jak zagrają z Rotelem RA-12 , jesli uda mi sie je namierzyć
Kropla drąży skałę